USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İngilizlerin Müslüman yöneticileri ve İskoç Başbakanı Hamza Yusuf

İngilizlerin Müslüman yöneticileri ve İskoç Başbakanı Hamza Yusuf
31-03-2023

Eğer mütevaffa Kıbrıslı Şeyh ile Trabzonlu fesli tarihçi yaşasaydı, bu gelişmelere ve İngilizlere övgü düzerlerdi.

Batı emperyalizminin durup dururken Hint-Pakistan kökenli politik figürlere ilgisi kabardı. Önce İngiliz Koloni artığı ABD'de bu akım ortaya çıktı. Modern Tom Amca Barack Obama ile başlayan Emperyalizme renk değiştirtme operasyonu gününüzde farklı isimlerle sürdürülüyor.

Amerikan derin devleti, dünya çapında bir toplum mühendisliği çalışması yaparak, tüm dünya genelinde yıpranan ABD’nin imajını düzeltmek, Amerika karşıtı muhalif çıkışları, kutuplaşmaları etkisizleştirmek, Amerika’nın menfaatlerini yeniden tartışmasız kılmak gibi bilinen ve bilinmeyen birçok faktöre yönelik olarak, Barak Hüseyin Obama’nın seçilmesini sağlamıştı.

Tutkulu hançer / haris kama / Kamala Harris (Kamile Haris)…

2017’den bu yana ABD Kongresi’nde Kaliforniya Senatörü olarak görev yapan Kamala Devi Harris, Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkan Yardımcısı oldu. 1964 yılında Oakland, Kaliforniya’da doğan Harris, göçmen bir ailenin kızı. Aslen Jamaikalı olan babasından dolayı Harris, bu görevi üstlenen ilk kadın ve Afrika, Jamaika ve Güney Asya kökenli ilk kişi.

Harris, 1915 olaylarının ABD tarafından soykırım olarak tanınmasını isteyen önergeyi Senato'ya sunan isimler arasında yer almıştı.

Britanya adasında ilginç gelişmeler yaşanıyor!..

İngiltere, Hindistan Şirketinin insan mirası üzerinden bölgeyi dizayn ediyor, bölgeye nüfuz ediyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nin küresel bir güç odağı pozisyonunda ortaya çıkması, ABD ve İngiltere Konsersiyumunun işlerini bozdu. Bu nedenle çöplükte başka horoz istemiyorlar. O nedenle derenin taşı ile derenin kuşunu vurmanın derdindeler. Son yıllarda Asyatik ve Müslüman figürleri sahaya sürüyorlar.

9 Mayıs 2016'da göreve getirilen Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile başlayan bu süreç, köpürtülerek devam ediyor.

-Londra Belediye Başkanı Sadık Han

2005-2016 yılları arasında Büyük Londra'nın Tooting bölgesinden milletvekili olarak görev yapan Sadık Han, 2016'da İşçi Partisi'nden Londra Belediye Başkanı seçilerek Batı Avrupa ülkelerindeki büyükşehirlerde belediye başkanı olan ilk Müslüman siyasetçi olmuştu.

Evet ama yetmez!..

İngiltere'de Muhafazakâr Parti, bu değişimin adresi. Hem Muhafazakâr Parti hem de başbakanlık koltuğuna Rishi Sunak oturdu. Boris Johnson kabinesinin en güçlü isimlerinden Hint kökenli Maliye Bakanı Rishi Sunak ile Pakistanlı Pencabi kökenli Sağlık Bakanı Sajid Javid ile birlikte istifa ettiğini açıklayarak Johnson'ın başbakanlık kariyerini sonlandıran gelişmeleri tetiklemişti. Sunak ile birlikte ilk defa bir Hint kökenli bir siyasetçi, İngiltere'de başbakanlık koltuğuna oturdu.

İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, Prada ayakkabıları ve özel dikim takım elbiseleriyle dış görünüşünde oldukça titiz ve hiçbir zaman halk insanı olamayan bir politik figürdü.

İngiltere'deki ilk etnik azınlıktan gelen başbakan olan Sunak, aynı zamanda Kral 3. Charles'ın servetini ikiye katlayan servetiyle de ülke tarihindeki hükümdardan daha zengin olan ilk 10 kişi arasında yer alıyor. İnsan sormadan edemiyor; “nereden geliyor bu yoğurdun bolluğu? Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz” diye boşuna dememişler.

Etekli Gaydacılara Müslüman Başbakan…

İskoçya'da 2014 yılında yapılan bağımsızlık referandumunda İskoçların yüzde 55'i Birleşik Krallık'tan ayrılmayı reddetmişti. İskoçya’nın Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını savunan 52 yaşındaki İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, sekiz yıldır yürüttüğü görevini bıraktı. Sturgeon 19 Ekim 2023 yılında ülkenin yeni bir bağımsızlık referandumuna gitmesini istiyordu. Ancak bu teklife İngiltere hükümeti onay vermedi.

-Nicola Sturgeon

İskoçya Başbakanı ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) Genel Başkanı Nicola Sturgeon'ın hem başbakanlıktan hem de parti genel başkanlığından istifasının ardından, parti başkanlığı için mücadele verecek üç aday ortaya çıktı.

İskoçya Maliye ve Ekonomi Bakanı Kate Forbes, Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı Hamza Yousaf ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Ash Regan en az 100 oy alarak, aday olmak için belirlenen barajı geçti. Üç lider SNP'nin bir sonraki lideri ve İskoçya'nın Başbakanı olmak için yarıştı.

İskoçya Sağlık Bakanı olarak kabinede görev yapan Yusuf, Nicola Sturgeon'un yerine geçmek için girdiği yarışta diğer iki İskoç milletvekilini geride bırakmasının ardından yaptığı konuşmada İskoçya'nın bağımsızlığı için mücadeleyi sürdüreceğini belirtmişti.

Eşcinsel lobisi, Hamza Yusuf'u destekledi…

Mücadelede favori isim olarak gösterilen Kate Forbes, hafta içinde verdiği bir röportajda, dini inancı gereği eşcinsel çiftlerin evlenmesine olumlu yaklaşmadığını ifade etmişti. 

Bu açıklamasına sinirlenen bazı eşcinsel eğilimli milletvekilleri, Kate Forbes'den desteklerini çektiler. Hamza Yusuf, parti içinde LGBTİ haklarını savunan liberal kanadın adayıydı, 37 yaşındaki Pakistan kökenli Müslüman, eksiksiz İskoç aksanı,  eteği ve eşcinsel haklarını savunan bir kampanyayla İskoçya’nın başbakanı oldu.

İskoçya'da iktidardaki İskoç Ulusal Partisi (SNP) Müslüman aday Hamza Yusuf'u, yeni lideri olarak seçti.

İskoçya'nın Glasgow kentinde dünyaya gelen Pakistan asıllı 37 yaşındaki Hamza Yusuf, İskoçya'nın beyaz olmayan ve ilk Müslüman başbakanı olarak tarihe geçti.

İlk icraatı, ailesi ile resmi konutta cemaat hâlinde kıldıkları namaz fotoğrafını medyaya servis etmek oldu.

İsmine bak hizaya gel. Yeni İskoç Başbakanın ilk ismi Hamza; İslam Peygamberinin amcasının adı. Hamza, İslam tarihinde kahraman bir aktör. Soyadı ise, İbranilerin daha çok sahiplendiği, dünyalar güzeli ve zekâ küpü peygamberi Yusuf. Yusuf'un bir diğer özelliği de, Mısır Firavunu'nun sarayında yani yönetiminde başbakanlık yapmasıdır. Gördüğünüz gibi Hamza gibi güçlü Yusuf gibi akıllı adamımız, çağdaş Firavunun sarayına giriyor. Adamın ismi bile İngiliz dehasının efsane eseri.

Kim ne derse desin gerek Londra Belediye Başkanı Sadık Han gerek Rishi Sunak ve çiçeği burnunda İskoç Başbakanı, Birleşik Krallık/İngiltere'nin sadık köleleri olarak yetiştirilmişlerdir. Bu isimlerin mensup oldukları Hindistan ve Pakistan kültürüyle sembolik tutumları dışında uzaktan yakından ilgileri yoktur.

Banu Avar'ın dediği gibi; aynı Obama’nın derisi dışında Afrika’yla ilgisi olmaması ya da Kamala Harris’in adı dışında Hindistan ve Jamaika ile ilgisi olmaması gibi. Ama etnik işaretlerini İngiltere’nin ya da ABD’nin farklı politik çıkarlarının hizmetine sunmak için sahnedeler. Yakında o sahnede küresel çıkarlar için ne gibi adımlar attıklarına tanık olacağız…

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.bbc.com/turkce/articles/c03k6pz6wewo

https://tr.usembassy.gov/tr/kamala-harris-amerikanin-yeni-baskan-yardimcisi/

https://sputniknews.com.tr/20230327/hamza-yusuf-iskocyanin-ilk-musluman-basbakani-oldu-1068816079.html

https://www.habersanliurfa.net/yazarlar/omur-celikdonmez/trump-in-saclari-lule-lule-obama-sana-gule-gule/28029/

https://tr.euronews.com/2021/01/20/kamala-harris-kimdir-1915-olaylarinin-soykirim-olarak-tan-nmasin-isteyen-baskan-yardimcisi

https://tr.euronews.com/2023/03/27/snp-lideri-secilen-hamza-yusuf-iskocyanin-ilk-musluman-basbakani-olmaya-hazirlaniyor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Levent
Levent 1 yıl önce
Ömür bey biraz da bu küresel çetenin Türkiye'deki adamlarını anlatsanız aydınlanmış olurduk Erdoğan ve şürekası küreselcilere biat etmiş ve onların taşeronluğunu yapmakta tahıl koridoru konusunda Lizz Truss Türkiye'ye gelmişti gereken emirleri verdi ve geri gitti . Bizimkilerde bak Erdoğan dünya lideri tahıl koridorunu yaptı diye propaganda yapıyordu işin aslı Lizz Truss bizim Kuzey Afrika ve güneybatı Asya'daki somurgeler aç bizim taşeronlarin iktidarı sallanıyor minvalinde emir verip gitti. Kanada Çin gerginliğini tirmandiranlarda bunlar gözaltılar tutuklamalar ithalat yasakları tehtidler işin aslı her ikisi de aynı yere çalışıyor. IŞİD petrollerini satanlara bu işleri kimler aracılığı ile yapanlara Türkiye'de Damat berat ve ve Baron Mehmet ve iş birlikcilerine biraz bahsetseniz ülkemizin nasıl bir çete ve şebeke tarafından kurselcilere peşkeş çekildiğini anlamış olurduk