USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Batı, neden Ukrayna'daki nazizm konusunu susturmaya çalışıyor?

Batı, neden Ukrayna'daki nazizm konusunu susturmaya çalışıyor?
02-03-2022

İsrail basını, dün Ukraynalı bir sınır muhafızının bir İsrail vatandaşını açık açık vurduğunu yazdı; “Olay, batı Ukrayna'da oldu. Bir İsrailli, ülkenin batısındaki Moldova sınırından arabayla geçmeye çalışıyordu. Bu sırada Ukraynalı bir sınır muhafızı, İsrail vatandaşının pasaportunu kontrol ettikten sonra onu vurdu. İsrailli Roman Brodskiy hayatını kaybetti.

-Vurulan İsrail Vatandaşı Roman Brodskiy-

Bu olay bana özellikle semptomatik görünüyor. Çünkü Ukrayna'da çok uzun yıllardır var olan Nazizm, yetkililerin eylemleri nedeniyle yaygınlaştı.

Ukrayna makamlarının bugünkü ana desteği, neo-nazi partisi "Sağ Sektör" militanlarıdır. 

2014'te Ukrayna'da yürütülen darbeyi de şu anda ülkeyi de yöneten zihniyet onlardı. 

Bu insanlar, açıkça Hitler'e tapıyorlar ve üniformalarında resmen Nazi sembollerini kullanıyorlar. Bununla alakalı birçok fotoğraf ve videoyu oldukça kolay bir şekilde internette bulabilirsiniz.

-Ukrayna'nın Nazileri; Sağ Sektör-

Bugünlerde Ukrayna'nın doğusundaki ana düşmanlıkları da bu güçler yürütüyor.

Önceki gün, İngilizce yayınlanan “India Ahead News” televizyon kanalında (programa davetli konuşmacılardan biri olarak) canlı olarak konuşurken, Ukrayna'daki Nazizm hakkında konuşmaya başlar başlamaz; TV sunucusu, agresif bir şekilde sözümü kesti. 

Ardından yayındaki diğer konuklara başka sorular yöneltilirken; tarafıma bir daha söz verilmedi. Açıkça sansür gerçekleşti.

İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, benim olduğum kısımlar, açıkça kesilmiş şekilde yayınlanıyor. Neyse ki arkadaşlarım ben ekrandayken kaydetmeyi başardı.

Bugün, Batı medyasına bakınca da aynı sansürü görüyoruz.

Ukrayna'ya yön veren siyasi güçlerin neo-nazi görüşlerinin daha az konuşulması için uğraşıyorlar. 

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. 

Doğru da her zaman galip gelir.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
AHMET
AHMET 2 yıl önce
Oyun içinde oyun var. Ağlama duvarında ağlayan bir tiyatrocu yahudi. Kitlesi yahudi düşmanı bir faşist. Kendisi o kitlenin başı. Adam resmen nazizmi yayginlastirip ülkesini Rusya ile savaşa soktu. Tiyatrocu ona biçilen görevi başardı. Dünya savaşına az kaldı. Sonrasi arzı mabud