USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Azov Ekoloji Forumu başladı

Azov Ekoloji Forumu başladı
26-09-2023

Zaporoçya - St. Petersburg 

Rusya Federasyonu'nun 24 Şubat 2022'de başlattığını açıkladığı “Özel Askeri Operasyon” sonrası Rusya'ya katıldığını açıklayan Zaporoçya Bölgesi'nin Berdyansk şehrinde düzenlenen Azov Ekoloji Forumu başladı. 

Küresel ölçekte “Çevre” ve “İklim” konusu, herkes için artık büyük önem taşıyor. Burada da bu konulara azami önem veriliyor.

Forum, Azak Denizi havzasında meydana gelen ekolojik sorunların farkındalığını artırmak ve çözüm yollarına dair tartışmalarla geçiyor.

Forumun açılış konuşmalarını:

Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Denis Puşilin, 

Zaporoçya Bölgesi Tarımsal Sanayi Kompleksi Başkan Yardımcısı ve Zaporoçya Bölgesi Tarımsal Sanayi Kompleksi ve Gıda Politikası Bakanı Svetlana Şevçenko,

Zaporoçya Bölgesi Ekonomik Gelişim Bakanı Yuriy Guskov,

Lughask Halk Cumhuriyeti Başkanlığına bağlı Stratejik İnisiyatif Ajansı Başkanı Andrey Kalinin,

Berdyansk Şehri Valisi Aleksandr Saulenko yaptı.

Azak Denizi'nde doğal faktörlerin yanı sıra aşırı antropojenik yükün neden olduğu “ağır bir ekolojik durum” olduğundan söz eden konuşmacılar, Azak Denizi havzasının uzun süre Ukrayna'nın bir parçası olarak kalması nedeniyle önemli miktarda kirlilik yaşandığını belirtti. 

Azak Denizi'ndeki ekolojik sorunlara ilk dikkat çeken isimlerden biri olan Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Denis Puşilin, çevrimiçi bağlantı yoluyla katıldığı forumda, Ukrayna idaresi altında geçen dönem boyunca bölgede herhangi bir çalışma yapılmadığını vurguladı. 

Lughask Halk Cumhuriyeti Başkanlığına bağlı Stratejik İnisiyatif Ajansı Başkanı Andrey Kalinin ise bölgedeki ekolojik çalışmaların Rusya'nın gerisinde kaldığını, Rusya'da bu çalışmaların 2000 yılında çoktan başladığını ve bölgenin 23 yıl geride kalmasının sebebini geçmiş yıllardaki Ukrayna merkez yönetimi olduğunu söyledi.

Forum boyunca konuşmacılar, ekolojik sorunları dile getirirken; forumda gönüllü olarak bulunan gençler ise ekolojik sorunların farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

.

İlber Vasfi Sel, dikGAZETE.com

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
DonaldSnive
DonaldSnive 7 ay önce
Hi to all our soothing water aficionados!

There's nothing quite like relaxing within a soothing whirlpool after a grueling day. For people in search of the paramount serenity experience, a hot tub is genuinely unparalleled.

Multiplicity is certainly the spice of existence, and we truly pride ourselves on offering a broad assortment of whirlpools to meet every desire.

Superiority, to us, is beyond just a word. It's our benchmark. All of our pro
Richarddiutt
Richarddiutt 7 ay önce
Not long ago, I stumbled upon this fantastic site and couldn't help but be thoroughly motivated by its comprehensive and meaningful subject material. Each page seemed to offer valuable knowledge, establishing it an outstanding website. I genuinely think that my friends and relative will benefit from the data here as well as I have. It's rare to find such comprehensive and meticulously curated article content in one place. I'll surely be sharing this treasure of a platform. Totally recommend t