USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ak saçlı fitne

Ak saçlı fitne
20-10-2022

Dün Kaffed Genel Başkanı sayın Ümit Dinçer’i dinledim. Gerek konuşması sırasında gerek anlattığı önceden yaşanmış olaylarda fark ettiğim ve aslında ur gibi orada duran memnuniyetsiz ve kirli bir şey gördüm.

Memnuniyetsiz ve kirli.

Evet aynen böyle!..

Adiğe Abazalarda yaşça büyüyünce biri her ne söylese “haklısın” denmiş. Ay geçmiş, gün geçmiş “haklısın” denecek büyük sayısı azalmış ama kırışıp buruştuğu için haklı olmak isteyenler hiç azalmamış.

Bununla beraber, gönlünü almak için ne kadar alttan alırsanız alın ne kadar incelikli davranırsanız davranın, memnun olmak da asla akıllarına gelmemiş zaten bu insanların.

Hayır efendiler, saçınızdaki aklar, yüzünüzdeki kırışıklıklar sizi toplum önderi yapmaya yetmiyor, üzgünüm.

Halkınızın menfaatlerini düşünerek, yapıcı, olumlayıcı, yol gösterici olmak yerine, huysuz, küfürbaz, hakareti alışkanlık, tepeden bakmayı adet haline getirmiş hiç kimsenin thamathe olma hakkı yoktur.

Bu bin yıldır böyleydi.

Eski Çerkeslerin farkı yaşlı ve bilge oluşlarıydı muhakkak.

Haklısın” denecek, izi takip edilecek doksan yaşında büyük de vardır, 15 yaşında genç de.

Ardından yürünecek, sözü dinlenecek kimseyi yaşı değil, iyi niyeti ve bilgeliği belirler.

Usul ve üsluptaki kabalık, çirkin sözler, karşısındakinin sinirlerini bozmaya, itibarına zarar vermeye çabalamak ne zaman xabzenin hoş gördüğü bir şey oldu?

Düşmanına bile resmi bir dil, usul kullanan Çerkesler, ne zamandır kendi toplumlarında kabul görmüş saygın insanlara, üstelik vatan üzerinden böyle rahat rahat çirkin sözler edebiliyorlar?

Bakın şık giyinmeniz, bakımlı teniniz, pahalı ayakkabılarınız, hatta sülale adınız, işiniz, paranız, hiçbiri, kalbinizden gelip, ağzınızdan taşan çöplüğün güzel kokmasını sağlamıyor.

Halkınız da güdülecek koyun olmadığını, son ferdine kadar ölmeyi göze alarak 158 yıl önce ispatladı.

Yerinizi, yaşınızı bilin ve öyle davranın lütfen.

Aksi takdirde, benim gibi sizden genç insanlar, size böyle satırları üzülerek, rahatsız olarak, ama toplumlarındaki bir uru kesip almaya katkı sunmak adına yazmaya devam edecekler.

.

Ülkü Menşure Solak, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Naci Şafak
Naci Şafak 1 yıl önce
Sağol...
????????????

Naci Şafak
Naci Şafak 1 yıl önce
Sağol...
????????????

Sinan Aksoy
Sinan Aksoy 1 yıl önce
Tebrikler