USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

’Yavru vatan’ polemiğini yorumladı: Acaba...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘Yavru vatan’ polemiğine ilişkin, “Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile gelecekte bir birlikteliği düşünerek mi böyle bir cümleyi kullanmıştır? Doğrusu kafamda benim böyle bir soru belirdi” dedi.AK Parti Genel Baş

’Yavru vatan’ polemiğini yorumladı: Acaba...
29-04-2015 19:59
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘Yavru vatan’ polemiğine ilişkin, “Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile gelecekte bir birlikteliği düşünerek mi böyle bir cümleyi kullanmıştır? Doğrusu kafamda benim böyle bir soru belirdi” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük’te basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinin Türkiye ve Karabük’e hayırlı olması temennisinde bulunan Şahin, seçimlerin geçmişte olduğu gibi tatlı bir rekabet içinde, olgunluk içinde geçmesini temini ettiğini ifade etti.

“MUHALİFLER BİZİM BİRBİRİMİZE DÜŞMEMİZİ İSTİYOR”
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Şahin, Abdullah Gül’ün yeni bir siyasi oluşum içine girdiği yönündeki bir soruya, “Bu söylem doğru değil. Maksatlı çıkartılmış söylemler. Sayın Gül bu partinin asli unsuru olan arkadaşımız, kardeşimiz. Kendisi de böyle bir şeyin olamayacağını söyledi. Muhalifler bizim birbirime düşmemizi istiyor. İkilik oluşmasını istiyorlar. AK Parti’de dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik sürecektir. Sayın Gül, şimdiye kadar çok önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Şimdi aktif siyasetin içinde değil, ama biz kardeşlerine başarılı olmamız için dua etmektedir” dedi.
"KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ‘Yavru vatan olmak istemiyoruz’ yönündeki ilk açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" yönündeki bir soruya ise Mehemt Ali Şahin, “Sayın Akıncı’nın o cümleyi kullanırken yani ’Yavru vatan olmaktan sıkıldık’ derken ki amacı nedir? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıyan başka bir ülke daha yoktur. ’Yavru vatan olmaktan sıkıldık artık, başka ülkelerin de tanıdığı kendi ayakları üzerinde duran bir müstakil devlet olacağız. Yavru değil, büyümüş bir devlet olacağız’ niyetini kastediyorsa ben buna saygı duyarım. Ama Türkiye’den başka kendisini tanımamış bir devletin, cumhurbaşkanının bu sözü söylemesinin altında başka nedenler de mi yatıyor? Acaba güney kesimde, yani Rum kesiminde, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’yle gelecekte bir birlikteliği düşünerek mi böyle bir cümleyi kullanmıştır? Doğrusu kafamda benim böyle bir soru belirdi. Çünkü seçim kampanyası boyunca bu anlama gelen bir takım açıklamalarda bulundu. Yani Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin içerisinden yer almayı amaçlayan ve böylece orada bizim vatan olarak gördüğümüz toprakları bu birlik içerisinde eritmeyi hedefleyen bir düşünce yapısının mı ürünüdür? Sanıyorum önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelecektir. Ziyaretini Sayın Akıncı Ankara’da gerçekleştirecektir. Benim hafızamda beliren bu sorulara ve inanıyorum ki birçok vatandaşımızın hafızasında ortaya çıkan bu sorulara sağlıklı bir cevap vermesini bekliyoruz” cevabını verdi.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE AK PARTİ YİNE TEK BAŞINA İKTİDARA DEVAM EDECEK”
Türkiye’nin koalisyon hükümetleri dönemlerinde çok sıkıntılar yaşadığını da anımsatan Şahin, “Nitekim 2002 seçimlerine doğru giderken 3’lü bir koalisyon vardı Türkiye’de, yönetimde. Bu 3’lü koalisyonun Türkiye’yi her alanda hangi noktalara getirdiğini acı acı yaşayan halkımız ya hiç olmazsa bir parti tek başına iktidar olsun, siyasi istikrarı olsun diye 14 aylık AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi. Ve her girdiği seçimde de oyunu arttırarak tekrar tekrar iktidar imkanı verdi. Şimdi bizim yapmış olduğumuz kamuoyu yoklamaları, yapmış olduğumuz çalışmalarda 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin yine tek başına iktidara devam edeceği şeklinde bir sonuç karşımıza çıkıyor. Tabi bizim dışımızdaki siyasi partilerden hiçbirisi tek başına iktidara gelme imkanına sahip olmadıkları için kendi tabanlarına umut vermek amacıyla ‘Evet biz tek başımıza iktidara gelemiyoruz ama AK Parti dışındaki partiler bir araya gelerek bir hükümet kurabiliriz’ şeklinde tabanlarına umut vermek için bu tür söylemler geliştirmeye çalışıyorlar. Nasıl olacak? CHP, MHP, HDP bir araya gelerek koalisyon mu kuracaklar? 55 tane HDP milletvekili çıkarırsa AK Parti’nin sandalye sayısı düşer deniliyor. Bu muhakeme şekli de böyle bir sonuç doğurmuyor” dedi.

"HDP BARAJ SINIRININ ALTINDA"
Bir gazetecinin "HDP sizce barajı aşabilecek mi?" sorusuna Şahin, “Şu anda elimize gelen anketlere göre baraj sınırının altında gözüküyor. Seçimlere kadar ne olur bilemeyiz. Ancak son zamanlarda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hala dağlarda faaliyette bulunan örgüt elemanları köylere kadar inerek orada yaşayan vatandaşlarımıza baskı yapıp HDP’ye oy vermeleri konusunda telkinde bulunuyorlar. Bunu güvenlik güçlerimiz, istihbarat birimlerimiz çok yakından takip ediyor. Nitekim Ağrı’da biliyorsunuz ki bu tür bir teşebbüs oldu. Güvenlik güçlerimiz mani oldular. Dolayısıyla Batı’da gelip demokrasi, özgürlük nutukları atmak başka, o bölgede insanlar üzerinde silahla baskı kurarak, masanın altına silah koyup demokrasi görünmek başka bir şey. Ben seçim gününe kadar bu HDP’nin gerçek yüzünün ve niyetinin daha gerçek bir şekilde açığa çıkacağını hatta şu anda anketlerde görünen yüzde 10’a yakın oy oranının düşebileceğini bile tahmin ediyorum. Özellikle İç Anadolu ve Doğu’da zaman zaman bu özgürlükçü ve demokrasi söylemlerinin sorgulanmaya başlandığını görüyorum. O bakımdan umdukları sonucu alamayacaklarının farkındayım ama tabii ki kararı halkımız verecektir. 54 milyona yakın seçmen sandığa gidecek ve bu konu hakkındaki kararlarını vereceklerdir. Onlar ne derse başımız üzerindedir” diye konuştu.
Çevrikköprü Kadıoğlu Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, milletvekili adayı Osman Kahveci, ilçe belediye başkanları ve partinin teşkilat yöneticileri de katıldı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ