USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Yangın Söndürme Sistemleri Arasından En İyisini Seçin

Yangın Söndürme Sistemleri Arasından En İyisini Seçin

Yangın Söndürme Sistemleri Arasından En İyisini Seçin
04-05-2022 17:44
Google News

 

İç ve dış mekanlarda farklı etkenlerden ötürü ortaya çıkabilen yangın, insanların büyük bir kısmının korkulu rüyası. Bunun en büyük nedeni ise ateşin bir yerde ortaya çıkması ile beraber büyümesi arasında çok fazla bir süre bulunmamaktadır. Aynı zamanda yangının kontrol altına alınmaması demek, beraberinde çok ciddi sorunların gelmesi son derece olasıdır. Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri arasından yapılacak olan seçim ile beraber bu konudaki en iyi önlemlerin alınması sağlanıyor.

Ateşin bulunması şüphesiz ki insanlık için son derece önemli bir buluş. Pek çok gelişmenin önünü açmayı başarmış olan ateş, aynı zamanda etkilerini oldukça hızlı bir şekilde gösterebilmektedir. Sönene kadar kontrol altına alınması gereken ateş, meydana gelebilecek en ufak bir hatayı ne yazık ki affetmeyecektir. İnsanlar günümüzde artık yalnızca bu konudaki araştırmalarının üzerinde özenle durmuyor. Aynı zamanda ne kadar engellenmek istense de ortaya çıkan yangının kısa sürede en az hasarla atlatılması adına yangın söndürme sistemleri arasından seçim yapmak adına Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri uzmanlarıyla iletişime geçiyorlar. Konu ile alakalı yapılacak olan araştırmalar ile de görülebileceği üzere yalnızca köpüklü yangın söndürme sistemleri bu konuda istenilen çözümlerin elde edilmesini sağlamamaktadır. Bu aşamada kullanılacağı alana bağlı olarak alanında uzman kişiler tarafından seçilebilecektir.

En Etkili Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

Başarılı bir şekilde yangın söndürme sisteminin seçilebilmesi adına ilk aşamada sistemin kurulacağı alanın Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri uzmanları tarafından detaylı şekilde yapılacak inceleme ile birlikte belirlenmelidir. Genel olarak her bir yangın tipine göre farklı yangın söndürme şekilleri kullanılmaktadır. Gazlı yangın söndürme sistemleri ise en temiz sistemlerden biri olarak bilinmektedir. FM 200 yangın söndürme sistemi ve Novec 1230  yangın söndürme sistemi de gazlı sistemler arasında yer almaktadır. Temelde sistemin mantığı oksijen ve yanıcı madde arasında var olan bağın yanmayan gazlar kullanılarak kesilmesidir. Yangının bulunduğu alandaki ekipmanlara zarar verilmeden yangın söndürülürken aynı zamanda temizlik de gerektirmemektedir. Bu sistemler başta bilişim teknolojisi alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere internet servis sağlayıcı merkezler, arşiv odaları, kontrol odaları, radyo ve televizyon çalışmalarının yapıldğı alanlar ve bilgisayarların kullanıldığı her yer için ideal çözüm olmaktadır. 

Yangının Hasarını Gidermek Adına Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri

Ortaya çıkması muhtemel yangının en az hasarla atlatılması adına kullanılmakta olan köpüklü yangın söndürme sistemleri, çok farklı alanlarda tercih edilmesinden dolayı bu konuda araştırma yapan kişilerin karşılarına öncelikli olarak çıkmaktadır. Bu sistemde su ve köpüklü madde ayrı bir şekilde depolanmaktadır. Ortaya çıkan yangının söndürülmesi adına köpüklü yangın söndürme sistemi devreye gireceği zaman özel bir boru sisteminin içinde köpüklü madde ve su karışarak kullanıma hazır hale gelmektedir. Maddenin su ile etkileşime girmesi sonucunda genişlemenin meydana gelmesi ile beraber özellikle de hızlıca yayılma eğilimi gösteren yangınlar için son derece etkileyici çözümlerin ortaya çıkması da sağlanmış olmaktadır.

Her geçen gün insanlar olası yangınlar konusunda çok daha bilinçli bir hale geliyorlar. Deka Mühendislik Yangın Söndürme Sistemleri uzmanları ise bu aşamada devreye girerek en iyi sonuçların ortaya çıkartılması adına yaptığı incelemeler ile yangın söndürme sistemleri içerisinden seçimlerin yapılmasını sağlıyor. Gerek Novec 1230 yangın söndürme sistemi gerekse FM 200 yangın söndürme sistemi gibi gazlı sistemlerinin yanı sıra köpüklü yangın söndürme sistemleri arasından yapılacak doğru seçim ile beraber artık yangın durumunun ortaya çıkması halinde en az zararla sorunun çözülmesi sağlanacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ