USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşının Suriye'deki askeri dengeleri değiştireceğini düşünüyor

Uzmanlar, Suriye savaşı 11. yılını geride bırakırken Rusya ve İran'ın destek verdiği Esed rejiminin siyasal çözümü tıkadığını, Ukrayna'daki savaş üzerinden dış faktörler arasındaki ilişkinin kilidi açabilecek bir noktaya taşınabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar, Rusya-Ukrayna savaşının Suriye'deki askeri dengeleri değiştireceğini düşünüyor
16-03-2022 13:21
Google News
Tel Abyad

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Levant Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, Suriye gelişmelerinde varılan son nokta, Ukrayna üzerinden Batı bloku ülkeleri ile Rus ve Türk ilişkilerinin Suriye'ye yansımalarını AA muhabirine değerlendirdi.

Suriye'deki iç savaş 11. yılını geride bıraktı

Acun, Suriye'deki iç savaşı ve çatışmaları bitirecek, temel sorunlara çözüm sunacak bir siyasal sürecin işlemesi için Astana ve Cenevre'de 2 ayrı siyasal girişimin olduğunu söyledi.

Astana bağlamında Türkiye'nin Rusya ve İran ile görüşerek yeni Anayasa yapımı ile birlikte Suriye muhalefetinin entegre olabileceği bir geçiş hükümetinin oluşturulmasını hedeflendiğini belirten Acun, "Ancak şimdiye kadar rejim, Rusya ve İran'ın Suriye’de temel amacı, siyasal çözüm değil askeri bir çözümdür." dedi.