USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Kültür Sanat

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'yla Fatih Sultan Mehmet'in Avrupa seferleri beyaz perdeye taşınıyor

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girecek. Aksiyon ağırlıklı dönem filmi "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı", Fatih Sultan Mehmet'in Avrupa seferlerini beyaz perdeye taşıyacak.

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'yla Fatih Sultan Mehmet'in Avrupa seferleri beyaz perdeye taşınıyor
16-01-2020 12:55
Google News

Ä°STANBUL (AA) - Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girecek.

Yapımcılığını "DiriliÅŸ ErtuÄŸrul" ve "KuruluÅŸ Osman"a da imza atan Mehmet BozdaÄŸ'ın üstlendiÄŸi "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" izleyici ile buluÅŸacak.

Yönetmen koltuÄŸuna Kamil Aydın'ın oturduÄŸu film, Ä°stanbul'u fethinin ardından yönünü Roma'ya çeviren Fatih Sultan Mehmet'in akıncılarının, Balkan coÄŸrafyasında Sırp Kralı Lazar'a karşı verdikleri zorlu mücadeleyi ve cihan devletinin köklerinin bu coÄŸrafyada yeÅŸermesini konu alıyor.

Aksiyon ağırlıklı tarihi dönem filminin baÅŸrollerinde Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece ÇeÅŸmioÄŸlu, Serdar Gökhan, Ebru Özkan, Seray Kaya, Eren Vurdem, Ogün KaptanoÄŸlu, Selda Alkor ve Cemal Hünal yer alıyor.

"Ä°stasyon"

Kadir Genç ve Volkan Adıyaman'ın yönettiÄŸi "Ä°stasyon", kızını öldürenlerden intikam almaya çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor.

GüneÅŸ Cyrina Özek, Burak Ergün, Volkan Uygun, Çetin Özdemir, Alper Yıldırım, Banu Yılmaz Ocak ve Can ÖzoÄŸul'un rol aldığı film, gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

"Peri: Ağzı Olmayan Kız"

"Baskın" ve "Ev Kadını" filmleriyle tanınan Can Evrenol'un yönettiÄŸi "Peri", Santral'de yaÅŸanan büyük patlama sonucu insanların belli uzuvlarında eksiklerle doÄŸduÄŸu bir dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren aÄŸzı olmayan kız Peri'nin hikayesini konu ediniyor.

Fantastik macera türündeki film için Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek, Kaan Alpdayı, Sermet YeÅŸil ve Mehmet Yılmaz Ak gibi isimler kamera karşısına geçti.

"Karakomik Filmler 2"

Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiÄŸi ve baÅŸrolünde oynadığı "iki film birden" konseptli Karakomik Filmler projesinin, "Deli" ve "Emanet" adlı iki orta metraj yapımdan oluÅŸan ikinci halkası izleyici ile buluÅŸacak.

"Dolittle"

Robert Downey Jr.'ın baÅŸrolünde yer aldığı "Dolittle", karısının ölümünden sonra konuÅŸabildiÄŸi hayvan dostlarıyla inzivaya çekilen veteriner Dr. John Dolittle'ın, genç Kraliçe Victoria'nın amansız bir rahatsızlığa yakalanmasının ardından giriÅŸtiÄŸi macerayı anlatıyor.

BAFTA ve Altın Küre sahibi Amerikalı oyuncu Robert Downey Jr.'e yan rollerde Michael Sheen, Antonio Banderas, Ralph Ineson ve Jessie Buckley eÅŸlik ediyor.

Stephen Gaghan'ın yönetmen koltuÄŸunda oturduÄŸu film, fantastik macera tutkunlarını sinema solanlarına çekmeyi hedefliyor.

"Saklı Gerçekler"

Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clementine Grenier ve Ludivine Sagnier'in rol aldığı "Saklı Gerçekler"i Hirokazu Kore-eda yönetti.

Dram türündeki Fransız yapımı film; genç bir kız ile oyuncu annesi arasındaki birliktelikten yola çıkarak anne-kız iliÅŸkilerini odağına alıyor.

"Kuzular Firarda: Uzay Parkı"

Richard Phelan ve Will Becher'in yönettiÄŸi animasyon film Kuzular Firarda'nın devam hikayesi "Kuzular Firarda: Uzay Parkı", Shaun ve çiftlikteki arkadaÅŸlarının bu kez uzaydan misafirleri Lu-La ile yaÅŸadıkları maceraları odağına alıyor.

"Bedenimi Kaybettim"

Jeremy Clapin'in yönettiÄŸi "Bedenimi Kaybettim", Paris'te bir laboratuvardan kaçıp ait olduÄŸu bedeni arayan bir kesik el ile kütüphaneci Gabrielle ve kurye Naoufel'in aÅŸk hikayesini kesiÅŸtiren özgün anlatısıyla animasyon sevenlerin beÄŸenisine sunulacak.

"Kirpi ve SaksaÄŸan: Sevimli Uzay Kahramanlar"

Rasmus A. Sivertsen'in yönettiÄŸi haftanın bir diÄŸer animasyonu "Kirpi ve SaksaÄŸan: Sevimli Uzay Kahramanlar", Ay'a ulaÅŸmak için gerçekleÅŸen uluslararası yarışa mucit Reodor önderliÄŸinde hazırlanan Luca ve arkadaÅŸlarının hikayesini konu ediniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4BaÅŸakÅŸehir FK3452+7
5BeÅŸiktaÅŸ3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20Ä°stanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi