USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkiye, Afrika Günü'nü kutladı

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyadan Afrika Günü'nü kutladı.

Türkiye, Afrika Günü'nü kutladı
25-05-2025 11:13
Google News
Ankara

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin Afrika Birliği'nin stratejik ortağı olduğu, bu yıl Afrika Birliği nezdinde gözlemci statüsü elde etmesinin 20. yılının kutlandığı belirtildi.

????

2026'da gerçekleştirilecek 4. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi hazırlıklarının sürdüğüne işaret edilen paylaşımda Türkiye-Afrika ilişkilerini özetleyen fotoğrafa da yer verildi.

Buna göre, 38 Afrika ülkesinin büyükelçiliğinin bulunduğu Türkiye'nin kıtada 44 büyükelçiliği faaliyet gösteriyor.

Kıta genelinde yaklaşık 22 bin öğrenciye eğitim veren 211 Maarif Okulunun yanı sıra THY de 41 Afrika ülkesinde 64 noktaya uçuş yapıyor.

Türkiye'nin kıta ile ticaret hacmi 36,7 milyar dolara, Türk yüklenicilerin Afrika'da üstlendikleri yaklaşık 2 bin projenin değeri de 92 milyar dolara ulaştı.

Türkiye, 2008'de Afrika Birliğine stratejik ortak oldu.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ