USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İslam-Hayat - Şevval 1445

TİKA Başkanı Kayalar, Bağdat'ta TİKA'nın tadilatını üstlendiği anaokulunun açılışını yaptı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Bağdat'ta TİKA'nın tadilatını üstlendiği Şakaik Anaokulu'nun açılışını yaptı

TİKA Başkanı Kayalar, Bağdat'ta TİKA'nın tadilatını üstlendiği anaokulunun açılışını yaptı
02-04-2024 13:23
Google News
Bağdat

Öğretmenlerden anaokulu hakkında bilgi alan Kayalar, sınıfları gezerek çocuklara hediyeler verdi, çocuklarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

TİKA Başkanı Kayalar, Irak Kültür Bakanıyla görüştü

Başkan Kayalar, Irak Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Ahmed el-Bedrani ile bir araya geldi.

Bakan Bedrani, Bağdat'taki bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede TİKA'nın Irak'ta önemli çalışmalar yaptığını ve iz bıraktığını söyledi.

"TİKA'ya olan güvenimiz onu öncelikli bir yerde tutuyor." diyen Bedrani, Kültür Bakanlığı ile Şii ve Sünni vakıfların TİKA ile ortak çalışmalara imza attığını kaydetti.

TİKA Başkanı Kayalar da, "Kadim ve güzel bir şehirdeyiz (Bağdat). İslam ve insan tarihi açısından da çok önemli topraklardayız. TİKA olarak Irak halkı için projeler üretmekten mutluluk duyuyoruz. Irak, kültür bakımından zengin bir ülke ve bu da kültürel turizmi önemli hale getiriyor." dedi.

Irak'ın her yerinde yabancı turistlere hitap edecek kültürel mirasların bulunduğunu ifade eden Kayalar, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki haftalarda yapacağı ziyareti öncesi bir çalışma ziyareti de yapıyoruz. Bağdat ve dünya için iki önemli kültür mirası bulunuyor. Onlar da İmam Azam ve Abdulkadir Geylani. Buralardaki Külliyelerde de yaptığımız çalışmaları incelemek için geldik."

Başkan Kayalar, Bağdat'ta Geylani Külliyesini de ziyaret etti

İncelemeleri sonrası konuşan Kayalar, "Böylesine anlamlı bir günde Irak Bağdat'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki haftalarda (Irak'a) tarihi ziyaretleri olacak. Bu ziyaret öncesi TİKA olarak projelerimizi incelemek için sahadayız." dedi.

Bağdat'ın önemli manevi merkezlerinden Şeyh Abdulkadir Geylani'nin Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla restorasyon ve yenileme projelerine TİKA olarak imza attıklarını aktaran Kayalar, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın programı el verdikçe bu külliyeyi de ziyaret etmesini öngörüyoruz. TİKA olarak şuanda saat kulesi ve cami kubbesinde çalışmalarımız devam ediyor ve bunları da inceledik.

Bu manevi mekanda önümüzdeki yıllarda da inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. İmam Azam Ebu Hanife Külliyesi'nde de çalışmalarımız var."

Başkan Kayalar, İmam Azam Ebu Hanife en-Numan Külliyesini ziyaret etti...

Kayalar, cami minberindeki çalışmalar, aydınlatma ve tefrişatın yanı sıra cami müzesi gibi TİKA tarafından gerçekleştirilen projeleri inceledi.

TİKA Başkanı, Külliyede, Irak Fıkıh Topluluğu Başkanı Şeyh Ahmed Hasan Taha ile bir araya geldi.

Kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade eden Kayalar, misafirperverliklerinden dolayı Şeyh Taha'ya teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İmam Azam'ı ziyaret etmesini umduklarını belirten Kayalar, "Bu Külliyede Türkiye'nin de dokunuşu var. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımızın görmesi, açması ve dua etmesi çok önemli" dedi.

"Başkan'ın (Erdoğan) ziyaretiyle insanlar sizi hayırla yad eder"

Irak Fıkıh Topluluğu Başkanı Şeyh Ahmed Hasan Taha da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklenen ziyaretine dair, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan'ın (Erdoğan) Irak ziyareti vesilesiyle iki ülke halklarının çıkarına hizmet edecek gelişmeler yaşanır. İnsanlar sizleri hayırla yad eder.

Türk halkı asil Müslüman halktır ve İslam alemine önderlik edebilecek bir halktır ve bundan da onur duyuyoruz. Filistin olaylarında da Türk halkının Filistin'e yönelik ciddi desteği olmuştur."

Şeyh Taha, Irak halkının "yorgun" bir halk olduğunu ifade ederek, yapılan projelerin iki ülke halkının menfaatine hizmet ettiğini vurguladı.

Türk şirketlerine de Irak'ta yatırım yapmaları çağrısında bulunan Şeyh Taha, TİKA'ya İmam Azam Külliyesindeki yenileme çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

TİKA Başkanı, daha sonra Temiz Kardeşler Derneğiyle ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi yardımında bulundu.​​​​​​​

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ