USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

TBMM Başkanı koltuğunu ona devretti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak makam koltuğunu Pursaklar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuğrulhan Şehitoğlu’na devretti. TBMM Başkanı Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı d

TBMM Başkanı koltuğunu ona devretti
23-04-2015 21:37
Google News

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak makam koltuğunu Pursaklar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuğrulhan Şehitoğlu’na devretti.
TBMM Başkanı Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak makam koltuğunu Pursaklar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Tuğrulhan Şehitoğlu’na devretti. Şehitoğlu’nun Çiçek’e çiçek takdim etmesiyle başlayan törende TBMM Başkanı Çiçek, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutladı.
"Bugün iki bayram yapıyoruz" diyen Çiçek, “Bir çocuk bayramı dünyada yalnız bizde var. Bununla övünüyoruz, iftihar ediyoruz. Bize bu bayramı armağan eden başta aziz Atatürk olmak üzere bütün büyüklerimizi saygıyla minnetle şükranla anıyoruz. Öbür taraftan da biz milletvekillerinin siyasetçilerin de bayramı. Çünkü 95 yıl önce bugün TBMM açılmış oluyor. Dolayısıyla biz de bunu her sene özel bir toplantıyla anıyoruz. Şükran duygularımızı büyüklerimize ifade etmek için ve bugünün millet hayatımızda ne kadar önemli olduğunu siyasi partilerimizin genel başkanları ya da onlar adına konuşanlar Genel Kurul’da ifade ediyorlar" ifadelerini kullandı.

YENİ MECLİS BAŞKANI’NA MAZBATASINI TAKDİM ETTİ
TBMM Başkanı Çiçek, "Sayın Başkan, ben Meclis’in 25. başkanıyım. Ben görevimi sana devredeceğim. Bundan sonra burayı sen yöneteceksin. Mazbatanı da peşinen vereyim, Meclis Başkanı olduğunu da resmileştirelim" diyerek Tuğrulhan Şehitoğlu adına düzenlenen mazbatayı yeni başkana takdim etti.
Çok mutlu olduğunu söyleyen Şehitoğlu, Meclis Başkanlığı koltuğunu kendisine devreden Çiçek’e teşekkür etti. Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Şehitoğlu, "Ama baştan söyleyeyim, bana siyasi sorular sormayın çünkü Meclis Başkanı tarafsızdır" diyerek uyardı.
Meclis’te görüşülen yasa tasarıları sırasında yaşanan kavgaları soran gazeteciye cevap veren Şehitoğlu, "Bugün 23 Nisan, çocuklara özel sorular alabilir miyim" dedi. Bunun üzerine TBMM Başkanı Çiçek, "Bugün buradan manşet çıkaramazsınız" karşılığını verdi.

"TRABZONSPOR’U TUTUYORUM"
Seçilme yaşının 18’e düşürülmesine yönelik tasarıyı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Şehitoğlu, "Uymayabilir çünkü 18 yaşındaki çocuğun aklı tam oturmamış demektir" dedi. Şehitoğlu, hangi takımlı olduğunun sorulması üzerine ise Trabzonspor’u tuttuğunu söyledi.

YENİ ANAYASA’DA NELER OLMALI
Yeni Anayasa’da neler çocuklara yönelik hangi yeniliklerin olması gerektiğinin sorulmasına Şehitoğlu, "Çocuklar için yeni oyun alanları olmalı ve park sayısının artırılması gerekir ve çocuklar için özel polisler tutulması gerekir çünkü ülkemizde çocuklara yapılan suçlar çok yüksek" cevabını verdi.

"ZAMANI GELİNCE BİZ DE ÖLECEĞİZ"
Şehitoğlu, en ilginç cevabı ise Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylarda çok sayıda çocuğun hayatını kaybetmesine yönelik soruya verdi. Şehitoğlu, "Onların ölüm tarihi gelmiş. Zamanı gelince biz de öleceğiz, Allah rahmet eylesin. Kimse hayatını yaşamadan ölmesin" dedi.
Bunun üzerine araya giren TBMM Başkanı Çiçek, "Ama yine de çocuk yaşta ölmesinler. Hepimiz öleceğiz de bu tür üzücü olaylar olmasın" diye konuştu.
Kısa bir konuşma yapan minik Meclis Başkanı Tuğrulhan Şehitoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılını kutladığımız bugünde sizlerle beraber olduğum için son derece gururluyum. TBMM’nin de açılış günü olan bugünü biz çocuklara armağan eden büyük önder Atatürk’e ve burada bizleri ağırlayan Meclis Başkanımıza çok teşekkür ederim. Çocukları temsilen bulunduğum bu makamda bir bireyi olmaktan mutluluk duyduğum güzel ülkemdeki tüm çocukların bayramını kutluyorum. Çocukların yüzlerinde gülücüklerin eksik olmayacağı nice bayramlar diliyorum. Herkese sevgilerimi yolluyorum" şekline konuştu.

"ÇOK İYİ BİR DEDE"
Bir gazetecinin torunlarına "Cemil Çiçek nasıl bir dede?" diye sorması üzerine, "Bence çok iyi bir dede" karşılığını aldı. 4 torunuyla gazetecilerin karşısına geçen Çiçek, "4 torunum var, en büyüğü Rana sonra Ayşe var. Cemil Mehmet ve 9 aylık Elif Mina var. Çocuk bayramı böyle olur işte, 7’den 70" dedi.
En küçük torunu Elif Mina’yı kucağına alan TBMM Başkanı Çiçek’in, "Bunları çevik kuvvet bile zaptedemez" sözleri renkli anlar yaşattı. "Aranızda siyasetçi olmak isteyen var mı?" diye sorması üzerine miniklerden cevap alamayan Çiçek, "Demek ki biz teşvik edici olamamışız" dedi.

"PURSAKLAR’A PARK YAPILMASINI İSTİYORUM"
Çiçek’in "Bizden istediğin bir şey var mı?" demesi üzerine Minik Meclis Başkanı, "Kendi sınıfımdaki arkadaşlarım Pursaklar’da park yapılmasını ve o parkların korunmasını istiyorlar. Çünkü yapılan parkların çoğu kırık dökük oluyor veya pis oluyor" karşılığını verdi. Çiçek, "Hem yapalım, yaptıralım hem de yapılanları koruyalım. Aksi takdirde sizden sonra gelenler o parklardan yeteri kadar istifade edemezler" diye konuştu.
Törenin sonunda Ankara Kent Koop İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Kerem Demirezen karakalemle çizdiği TBMM resmini Cemil Çiçek’e hediye etti. Öte yandan temsili devir teslim törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile diğer yetkililer katıldı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ