USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiasını yorumladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast girişimi iddialarının kim tarafından ileri sürüldüğünü sorarak "İddiaları kim somut delillerle ortaya çıkarırsa kutlarım" dedi.Bir dizi etkinlik için Tekirdağ’da bulunan Kılıçdaroğlu,

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiasını yorumladı
20-02-2015 18:16
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast girişimi iddialarının kim tarafından ileri sürüldüğünü sorarak "İddiaları kim somut delillerle ortaya çıkarırsa kutlarım" dedi.
Bir dizi etkinlik için Tekirdağ’da bulunan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Meclis’te tartışılan iç güvenlik yasasına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "İç güvenlik yasası getiriyorsunuz, parlamentoda terör estiriyorsunuz. Bunun adı iç güvenlik yasası mı? Nasıl bir iç güvenlik yasası ki muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsunuz. Eğer milletvekiline bunu yapıyorsa AK Parti, vatandaşa ne yapacak? Vatandaşın dokunulmazlığı yok. Onların da ensesinde boza pişirecek. Abdullah Gül açıklama yapmış bir daha gözden geçirin diye. Sağduyunun sesi. Gerçek bir. Vatandaş huzur içerisinde yaşamak istiyor. Vatandaşın derdi mi var kahveye geldik oturduk. Bir tanesi gelecek seni içeri atacak makul süphelisin diye. Hangi gerekçeyle olur bu? Seni tutuklayacağım hangi gerekçeyle?"
Türkiye’nin birinci sınıf demokrasiyi kabul etmek zorunda olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Almanya, Belçika ve Japonya’da nasılsa bizim ülkemizde de birinci sınıf demokrasi olsun. Niye 3. sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopayla gezsin. Devlet vatandaşa hizmet etme aracıdır, baskı kurma aracı değildir. Yapmak istedikleri o. Biz de ona karşı çıkıyoruz. Yüzünü kapatan adamı zaten yakalar götürürsünüz kanun var. Kim molotof kokteyli atarsa yakalar götürürsün. Sen yakaladın götürdün de birisi karşı mı çıktı? Yok öyle bir şey vatandaşı kandırıyorlar. Amaç seçime gidiyoruz AKP kan kaybediyor. Acaba biz baskı kurarak nasıl milleti korkuturuz. Bu millet korkmaz."

SÜLEYMANŞAH KARAKOLUNDA ASKERLERİN REHİN ALINMASI İDDİASI
Türkiye’nin, Süleymanşah’daki askerleri koruyamayacak duruma geldiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Askerler nöbet değişimi yapıyor mu? Nöbet değişimi yok. Eskiden vardı. Davutoğlu bu soruya nasıl cevap verecek. Büyük ve güçlü Türkiye diyorduk. Süleymanşah’daki askerleri koruyamayacak Türkiye geldi çıktı karşımıza. Bütün bunları halkın gözünden kaçırıyorlar. Bu ülkenin başbakanı da Cumhurbaşkanı da batıda alay konusu oluyor. Artık nereye gittiler alay konusu oluyorlar. Mustafa Kemal’in Türkiye’si böyle değildir. Başbakanı da Cumhurbaşkanı da onurlu, dirayetli olmak zorundadır. Sözüne güvenilen kişi olmalıdır. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti bütün dünyada yalnız bırakıldı, yalnız kaldı. Onun için Türkiye iyi yönetilmiyor. Oturup yeniden nasıl hizmet edeceğimizi vatandaşa anlatmamız lazım. Vatandaşın derdini dinleyerek onun terini koklayarak siyaset yapmak lazım. Temiz olmalı siyaset kirli olmamalı. Siyasetçi düzgün adam olmalı"

IŞİD’İN TÜRKİYE’YE SIZDIĞI İDDİALARI
IŞİD’in Türkiye’de yüzlerce uyuyan hücresi olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes bunu biliyor. Hükümet ve istihbarat teşkilatı da biliyor. Ama hükümet IŞİD’i terör örgütü olarak kabul etmiyor. Sorun da oradan çıkıyor. IŞİD’e destek veriyor. O yüzden de dünyada alay konusu oluyor. Türkiye’nin itibarı yerlerde. Bir terör örgütüne nasıl Türkiye Cumhuriyeti destek verir. Silah desteği, militan desteği veriyor. Bütün bunların hepsini biz biliyoruz dünya da biliyor aslında."

SÜMEYYE ERDOĞAN’A SUİKAST GİRİŞİMİ İDDİASI
Kılıçdaroğlu, Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast girişimi iddialarının kim tarafından ileri sürüldüğünü sorarak "İddiaları kim somut delillerle ortaya çıkarırsa kutlarım" dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ