USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Starbucks boykotlar dolayısıyla Orta Dogu’daki işletmelerinde küçülmeye gidiyor

Starbucks'ın Orta Doğu'daki işletme haklarına sahip Kuveyt merkezli Alshaya Group, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle boykotların hedefi haline gelen kahve zincirinin bölgedeki mağazalarında işten çıkarmaya gitme kararı aldı.

Starbucks boykotlar dolayısıyla Orta Dogu’daki işletmelerinde küçülmeye gidiyor
05-03-2024 22:38
Google News
Washington

Alshaya Group tarafından yapılan açıklamada, "Son 6 ayda sürekli olarak zorlaşan ticaret koşullarının bir sonucu olarak, Starbucks Orta Doğu ve Kuzey Afrika mağazalarımızdaki çalışan sayısını azaltmak için üzücü ve çok zor bir karar aldık." ifadeleri kullanıldı.

İsrail mallarına boykotta Z kuşağı öne çıkıyorUnilever'in Endonezya'daki satışları boykotlar nedeniyle düştüİsrail'e destek veren şirketlerin satışlarında düşüş yaşanıyorMcDonald's'ın geliri Orta Doğu'daki çatışmaların satışları etkilemesiyle beklentilerin altında kaldı

Grubun 25 yılı aşkın süredir bölgede Starbucks'ın lisanslı ortağı olduğu belirtilen açıklamada, işten çıkarılan çalışanlar ve ailelerine ihtiyaç duydukları desteğin verileceği belirtildi.

Seattle merkezli kahve zinciri Starbucks'ın 11 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde 1900'den fazla mağazası bulunuyor ve 19 bini aşkın kişi istihdam ediliyor.