USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İslam-Hayat - Şevval 1445

'Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz' programında toplu iftar yapıldı

Filistin İnisiyatifi tarafından Gazze'de en temel ihtiyaçlarından mahrum bırakıldıkları için günlerini oruçlu geçiren Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen "Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" programında toplu iftar yapıldı

'Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz' programında toplu iftar yapıldı
27-11-2023 20:37
Google News
İstanbul

Sultanahmet Meydanı'ndaki programda, katılımcılara iftariyelik dağıtıldı, akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açılarak Filistinliler için dualar edildi.

Yapımcı ve sunucu Bekir Develi, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Dua, müminin en büyük silahıdır, en kuvvetli silahıdır.' buyuruluyor. Filistin İnisiyatifi olarak sadece eylem sloganı atarak var olalım istemedik. Biz dualarımızla da kardeşlerimize destek olmak istedik.

Çünkü duanın bereketine inanıyoruz. Bugün, Sultanahmet'le beraber 16 il aynı iftar etkinliğini yapıyor. Pazartesiye denk getirdik.

İnşallah buna devam da etme niyetindeyiz. İstiyoruz ki burada bütün İstanbul'da, oruç tutan ve tam iftar vaktinde duanın en makbul olduğu o dakikalarda Gazzeli, Filistinli kardeşlerimize dua edelim.

Onların inşirah bulması için felaha kavuşması için dua etme niyetiyle böyle bir etkinlik düzenledik. Biz buna eylem demiyoruz. Çünkü pankart yok, slogan yok. Tamamıyla bir dua kardeşliği olsun istedik. O yüzden buradayız bugün.” 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bölümü öğrencilerinden Ayşenur Şirin, çizdiği resimle farkındalık oluşturmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Sultanahmet Meydanı’ndaki Dikilitaş'ın etrafında iftar için toplanan insanları birlik beraberlik mesajı vermek için çizdim. Yani bir anı olarak kalması, bizim geriye dönüp hatırlamamız için bir çizim yapıyorum. Henüz tamamlamadım.”

Öte yandan "Sizinle İftar Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz" iftar programı, İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya, Kayseri, Denizli, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Ağrı, Gaziantep, Amasya, Mardin, Sakarya, Muş ve Gümüşhane olmak üzere 16 ilde bugün yapıldı.

Sakarya

İstanbul'da bulunan Filistin İnisiyatifince, Sakarya İHH Kadın Kolları ve Genç İHH'nın desteğiyle Kampüs Camisi'nde düzenlenen etkinlikte akşam namazını eda eden yaklaşık 250 kişi, daha sonra simit, peynir, salatalık, çay ve sudan oluşan iftariyeliklerle oruçlarını açtı.

İftar sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, Filistinliler için hep birlikte dua edildi.

Sakarya İHH Kadın Kolları Başkanı Meryem Tan, Filistinlilerin daha önce de abluka altında yaşamaya devam ettiğini ama şu anda hukuksuzca işlenen bir katliama maruz kaldıklarını söyledi.

Kardeşlerinin savaş mağduriyeti yaşadığına dikkati çeken Tan, "Bu anlamda bizler de madden ve manen neler yapabilirizin derdine düştük. Zaman zaman eylemler yapıyoruz. Bugünkü eylemimiz de yine İstanbul'da Filistin İnisiyatifinin başlatmış olduğu organizasyonun Sakarya'daki devamlılığıdır. Bu noktada katılım sağlayan sivil toplum kuruluşlarımıza, gönüllülerimize, İHH olarak eyleme katılan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Tan, insanların bu tür etkinlikler sayesinde saldırılara tepkisini verebildiğini ifade ederek, "O yüzden bu organizasyonlarımızın çok önemli olduğunu, eylemlerimizin bu kadarla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki hukuki süreçlere dikkat ederek eylemlerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu

Kütahya

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) öncülüğünde Alipaşa Camisi’nde düzenlenen programda, katılımcılara simit, peynir, çay ve Filistinlilerin bugünlerde en çok tükettikleri sebze olan salatalık dağıtıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla namaz kılındı, oruç açılarak Filistinliler için dualar edildi.

KÜSİDAP Başkanı Ülfet Balon, burada yaptığı konuşmada, dualarla ve fiili hareketlerle Filistinlilerin yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Filistin’de insanların saldırı altında ve günlerdir bir şey yiyemeden aç kaldıklarını ve oruç tuttuklarını dile getiren Balon, şunları kaydetti:

"Bizler de Kütahya’da kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına böyle bir program düzenledik. Bugün oruç tutan kardeşlerimizin Rabbim oruçlarını kabul eylesin.

Filistinli kardeşlerimizin de sıkıntılarını tez zamanda gidersin. İnşallah en kısa zamanda özgür Filistin ve özgür Kudüs’te burada toplandığımız gibi orada da toplanarak dua etmeyi Rabbim bizlere nasip etsin."

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar da Filistin konusunu gündemde tutmak ve onların yanında olabilmek adına etkinliklere devam edeceklerini ifade etti.

Program, Kütahya’da bulunan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Neslibey Özkan’ın dua etmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ