USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Şeker GYO Genel Müdürü Eser: Artan gayrimenkul fiyatlarının GYO hisselerine yansıması kaçınılmaz

Şeker GYO Genel Müdürü Eser, "GYO yatırımcısının borsada uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmesi gerekiyor. Gayrimenkul fiyatlarının bu kadar arttığı bir ortamda bu fiyatların GYO hisselerine yansıması kaçınılmaz." dedi.

Şeker GYO Genel Müdürü Eser: Artan gayrimenkul fiyatlarının GYO hisselerine yansıması kaçınılmaz
01-06-2022 10:54
Google News
İstanbul

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar N. Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeker GYO'nun GYO statüsünde olduğu için halka açılma zorunluluğunun olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belirterek, hisse satışlarının 1-2 Haziran'da başlayacağını söyledi.

İyi bir portföy yapısı oluşturduklarını aktaran Eser, "Ofis ve ticari ağırlıklı olarak çok çeşitli portföyler var. Hepsinin yüzde 90'ına yakını kiralanmış durumda. Sabit kurumsal yatırımcılardan kira gelirlerimiz var. Bu yatırımcı açısından süreklilik sağlayan bir gelir arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Eser, bir sonrası belli projelere başlamayı düşündüklerini vurgulayarak, "Bir tanesi zaten hayata geçirilmek üzere. Yani Şeker GYO biraz daha butik projelerle ve portföyünü çeşitlendirerek daha güçlü bir yapıda olacak. Birkaç sene içerisinde GYO'lar içerisinde sayılı bir noktaya gelmeyi ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ciddi bir gayrimenkul çaplarının olduğuna işaret eden Eser, “Her an artırma olanağına da sahibiz. Onu zaman içerisinde değerlendireceğiz. Şu andaki portföyümüz bizim için yeterli görünüyor. Kazakistan'da bizim için değerli bir arsaya sahibiz. O arsayı değerlendirmek için de çalışmalarımız devam ediyor." yorumunu yaptı.

Şile'de 30 villalık bir projeye başlayacaklarına dikkati çeken Eser, "Bu bizim ilk projemiz olacak. Burada bir deneyim de kazanacağız. Aslında böyle büyük toplu konut gibi, bir AVM inşaatı gibi projelere girme niyetimiz şu anda yok. Daha küçük, sürdürülebilir, çevreye duyarlı. Projeler için hazırlıklarımız devam ediyor. Hızlı, çabuk, herkesi mutlu edecek projeler peşindeyiz aslında. İlk hedeflerimiz bu yönde.

Özellikle Şile'deki projenin başarısı bize yön kazandıracak. Onun da kısmet olursa haziran ayında temelini atıp Ekim 2023 sonunda projeyi sonlandıracağız. O süre içerisinde arayışlarımız var tabii ki, artık kamuya açık bir şirket haline geldiğimiz için somutlaşmadığı için bir şey söyleyemem. Daha ufak butik projelerde ilerlemeyi planlıyoruz şu an için." dedi.

"Borsa şu anda özellikle dolar bazında çok ucuz"

Eser, borsada GYO yatırımcısının uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmesi gerektiğine dikkati çekerek, gayrimenkul fiyatlarının bu kadar arttığı bir ortamda bu fiyatların GYO hisselerine yansımasının kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

Borsadaki yeni yatırımcılara GYO'ların güzel bir alternatif olduğunu öneren Eser, "Hem hisse senedi alternatifi var hem de gayrimenkul değer artışlarından yararlanıyorsunuz. Kripto paralara çok olumlu bakmıyorum. Geldiğimiz noktada çok yanlış bir düşüncede olmadığımızı gösteriyor." diye konuştu.

Eser, yatırımcının kriptodan borsaya dönüşünün borsaya olumlu yansıyacağını belirterek, "Çünkü borsa şu anda özellikle dolar bazında çok ucuz. Yani birkaç sene sonra bu varlıkları bu fiyatlara almak mümkün olmayacak. Yatırımcının biraz uzun vadeli düşünmesi lazım. Hep bunu söylüyoruz; finansal okuryazarlık diyoruz, derslerde anlatıyoruz. Öğrencilere, seminerlerde anlatıyoruz ama ne yazık ki Türk yatırımcısı hep çok kısa vadeli düşünüyor. Özellikle bu GYO türü yatırımların biraz uzun vadeli düşünülmesi lazım." dedi.

GYO'ların iyi bir fiyat kazancı oranına geldiğini aktaran Eser, "Bizde 1,10 liradan çıkıyoruz,Ben yatırımcı açısından olumlu bakıyorum borsaya. Diğer alternatif de, bana sorarsanız, bu tür ortamlarda yatırım fonları. Türkiye'de yatırım fonları çok gelişti. Güvenli bir liman, iyi yönetiliyor. Çok iyi kazanç getiren yatırım fonları var." diye konuştu.

"GYO'lar ve gayrimenkul yatırım fonları küçük yatırımcı için iyi alternatif"

Eser, sektörü takip edemeyen, günlük alım satım yapamayan özellikle küçük yatırımcıların daha fazla yatırım fonlarına yönelmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Hisse senedi sayısının oldukça fazla olduğuna ve borsada bire bir alım-satım yapmanın artık güç olduğuna işaret eden Eser, "Hisse senetleri arasından seçerek bunların analizini yapmak herkesin bilgi birikimine uygun değil. O nedenle GYO'lar, gayrimenkul yatırım fonları veya diğer yatırım fonları bence şu an için küçük yatırımcı için çok iyi alternatifler." değerlendirmesini yaptı.

Eser, “Biz kendimizi iyi bir şekilde konuşlandırdık, iyi hazırlandık bu süreçlere. Umarım birkaç sene içerisinde GYO sıralamasında üst sıra basamakları zorlayacağız. Amacımız aktif, verimli, karlı, yatırımcıya sürekli gelir sağlayan bir GYO olmak." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ