USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sare Davutoğlu: ’’En büyük meydan okumalardan bir tanesidir’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, “Karikatür kriziyle başlayan ve hepimizin bildiği olaylarla devam eden İslam karşıtlığı, karşı karşıya bulunduğumuz en büyük meydan okumalardan bir tanesidir” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Dav

Sare Davutoğlu: ’’En büyük meydan okumalardan bir tanesidir’’
10-04-2015 03:01
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, “Karikatür kriziyle başlayan ve hepimizin bildiği olaylarla devam eden İslam karşıtlığı, karşı karşıya bulunduğumuz en büyük meydan okumalardan bir tanesidir” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, kurucularından olduğu Meridyen Derneği’nin Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği "Türkiye’de tüm yönleri ile siyer çalışmaları" sempozyumunun açılışına katıldı. Davutoğlu, sempozyum öncesi Üsküdar Belediyesi’nin Suriye’deki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan mülteci ailelerin çocuklarına yönelik "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" temalı oyuncak kampanyasına, oyuncak ve kitap atarak katkıda bulundu. Davutoğlu daha sonra sempozyum dolayısıyla açılan tezhip sanatçısı Zehra Durmuş’un eserlerinden oluşan "Siretin Sureti" başlıklı serginin açılışını da yaptı.
İstanbul Fatih Cami İmamı Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun sunduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sempozyumda açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Mustafa Fayda, ABD’li araştırmacılar Dr. Jonathan Brown ve Joe Bradford konferans verdi.
Sempozyumda bir konuşma yapan Sare Davutoğlu, Siyer-i Nebi’nin kutsal bir emanet olarak müminler tarafından sahabe döneminden itibaren korunarak bizlere kadar aktarıldığını belirtti. Böylelikle Hz. Peygamber tarih boyunca hakkında en çok biyografi yazılan kişi olduğunu anlatan Davutoğlu, “Siyer yalnızca bir hayat hikayesi değil aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Siyer, dünyayı insanı ve toplumu ama en önemlisi de kendimizi tanımak, var oluşu anlamak ve yorumlama kılavuzumuz olmuştur. Güzel sözün, hoş davranışın ve muteber kişiliğin kaynağının, kalbi terbiye etmenin en güzel yönteminin siyere müracaat etmektir” diye konuştu.

“İNSANIN HAYATINI KAYBETTİĞİ OLAYLAR İÇİNDE YER ALMAK YERİNE PEYGAMBER EFENDİMİZİ NASIL ANLATABİLİRİZİN PEŞİNE DÜŞTÜK”
Konuşmasında İslamofobiye değinen Sare Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Dünyada karikatür kriziyle başlayan daha sonra çok çeşitli hepimizin bildiği olaylarla devam eden, tırmanışa geçen, meşru bir zemin kazandırılmaya çalışılan İslam karşıtlığı, şu anda karşı karşıya bulunduğumuz en büyük meydan okumalardan bir tanesidir. Peygamber efendimizin hadisiyle söylemek gerekirse, ’Mümin her halden hayırla çıkmayı bilendir’. Biz işte Meridyen Derneği’ni kurarken, web portalımızı ’sonpeygamber.info’yu hazırlarken bundan yola çıktık. Biz, dünyanın birçok yerinde, protestolar nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiği olaylar içinde yer almak veya bu olayları teşvik etmek yerine peygamber efendimizi en güzel şekilde nasıl anlatabiliriz, nasıl anlayabiliriz derdinin peşine düştük. Bugün geldiğimiz noktada bugüne kadar çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hep bu gayretin ürünü oldu. Onun ahlakının, farklı unsurlar arasında kurduğu dengenin, ortaya koyduğu birlikte yaşama hukukunun temel prensiplerine bizler en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Günümüzde tüm dünyada kimseyi ötekileştirmeden muhabbeti yaymak durumundayız. Siyerin ve sünnetin dikkate alınmadığı, sadece Kur’an-ı Kerim’in referans alındığının iddia edildiği yaklaşımların nasıl sonuçlar doğurduğunu, hem Müslümanlar arasında hem tüm dünyadaki İslam algısı açısından ne kadar probleme yol açtığını hepimiz biliyoruz. Doğru bir eksene oturmuş bugünkü ve buna benzer çalışmalar bu açıdan da son derece önemli."
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ