USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Rus medyasından Türkiye’de kış tatili rotaları

Rus resmi haber ajansı, “Türkiye'de kış tatili neden daha iyi” olduğunun altını çizerek önerilerde bulundu

Rus medyasından Türkiye’de kış tatili rotaları
16-01-2024 17:45
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus medyası, "Türkiye'de kış tatili neden daha iyi?" diye sorarken, resmi Ria Novosti haber ajansına konuşan uzmanlar, Türkiye'de kış tatili için İstanbul ve Antalya'yı tavsiye etti.

Türkiye'deki alternatifleri sıralayan ajansa göre, kışın soğuk okyanus sularına rağmen gezginler, şehirleri keşfetmek, turist kalabalığı olmadan ilgi çekici yerleri ziyaret etmek, alışverişin tadını çıkarmak, kayak pistlerine çıkmak ve termal kaplıcalarda rahatlamak için eşsiz bir fırsata sahip.

Ria Novosti'ye göre İstanbul ve çevresi ile Antalya tatil beldeleri Türkiye'de kış tatili için başlıca popüler destinasyonlardır. Deniz sıcaklığı 19 derece civarında olmasına rağmen kıyıdaki bazı oteller kış aylarında da hizmet vermeye devam ederek, ısıtmalı havuz ve spa hizmeti sunuyor. Turistler, her şey dahil sistemi tercih ederek deniz havasının, güneşin ve gezilerin tadını çıkarmak için buraya geliyorlar.

Bu arada, “Sletat.ru” firmasından alınan bilgiye göre, Ocak ayının ikinci yarısında en popüler rotalar Belek, Side ve İstanbul oldu. Turistlerin çoğu dört gecelik turlarda beş yıldızlı otellerde kalmayı tercih ederken, dörtte biri ise “ultra her şey dahil” sistemi tercih ediyor.

Ajans, "İstanbul'da turistler genellikle tarihi Sultanahmet semti, Ayasofya ve Sultanahmet Camii'ne odaklanır ve bazen popüler Türk dizilerinin oyuncularıyla tanıştıkları İstinye Park alışveriş merkezini de ziyaret edebilirler. Aralık ayından Mart ortasına kadar süren kayak sezonu, Uludağ, Bursa ve Saklıkent'in yanı sıra 55 kilometrelik kayak pistlerine sahip Erciyes gibi destinasyonlara da hizmet veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ria Novosti, "Pamukkale ve Yalova gibi kış tatil yerleri de turistler arasında popüler olup, jeotermal kaynaklarda dinlenme ve eşsiz doğanın keyfini çıkarma fırsatı sunuyor." diyerek farklı bölgeleri de tanıttı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ