USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Rent A Car Kaskosu Nedir? Neleri Kapsar?

Rent A Car Kaskosu Nedir? Neleri Kapsar?

Rent A Car Kaskosu Nedir? Neleri Kapsar?
05-04-2023 17:04
Google News

Araç kiralama sıklığı her geçen gün artmaktadır. Şirketlerin yanı sıra artık kişiler de özellikle uzak mesafelere hava yolu ile gittikten sonra araç kiralama ile yolculuklarına devam etmeyi tercih etmektedir. 

Bu noktada devreye giren rent a car kaskosu şahıs ve şirketlerin maddi ve manevi haklarını garanti altına alan bir sistemdir. Rent a car kaskosu kapsamı aracı kiralayanın gerçek ya da tüzel kişilik olmasına göre değişiklik göstermektedir.

Araç kiralama kaskosu barındırdığı avantajlar itibariyle hem kullanıcı deneyimi hem de yasal olarak çok avantajlı bir sistemdir. Kasko çeşitli mağduriyetlerin önüne geçer. Şirketler için yapılan toplu kasko fiyatları da bireysel kullanıcılara göre daha avantajlıdır.

Rent A Car Kaskosu Zorunlu Mu?

Rent a car kaskosu zorunlu mu sorusunun cevabı evet zorunludur. Yasal olarak her türlü araç kiralama işleminde aracın kaskolu olması gerekmektedir. Araç kiralama şirketleri için özel poliçeler hazırlanmaktadır.

Rent a car kaskosu aracı kiralayanlar için de önemlidir. Çünkü zorunlu trafik kaza sigortası kaza halinde sadece kiralanan aracın masraflarını karşılamaktadır. Kazaya karışan diğer araçtaki masraflar kasko kapsamında karşılanmaktadır.

Rent A Car Kaskosunun Teminatları Nelerdir?

Rent a car kaskosu şartları yasa ve yönetmelikler ile belirlenmiştir. Kasko şartnamesi maddi ve manevi kayıpları temin etmeyi kapsamaktadır.

Rent a car kaskosunun karşıladığı zararlar arasında kaza, yanma, patlama, pert olma, çarpma ve çarpılma gibi trafiğin akışı ile ilgili başlıklar vardır.

Buna ek olarak doğal afetler, terör saldırıları, hırsızlık, hukuki koruma ve ihtiyari mali mesuliyet gibi etmenler de kasko kapsamında değerlendirilmekte ve karşılanmaktadır.

Kaza ve diğer nedenlerden kaynaklanan hastane giderleri rent a car kaskosu kapsamından karşılanabilir. Oldukça pahalı olabilecek tedavi masraflarının kasko kapsamında karşılanması son derece avantajlı bir durumdur.

Rent a car kaskosu kapsamı yol yardımı ve çekici gibi hizmetleri de içermektedir. Kiraladığınız aracın bozulması durumunda Türkiye’nin her yerinde yol yardımı ve çekici hizmeti alabilirsiniz. Bu tip yardımlara ücret ödemeden profesyonel bir şekilde ulaşabilmek oldukça önemlidir.

Bu anlamda güvenilir ve profesyonel rent a car şirketleri ile çalışmak sizin için önemlidir. Bu konu ile ilgili olarak Ankara araç kiralama sayfasını inceleyebilirsiniz

Rent A Car Kaskosunun Avantajları Nelerdir?

Rent a car kaskosu ek teminat ödenmesi durumunda kapsamı genişleyebilen bir kasko türüdür. Kiralık aracı kullanım yerinize ve şartlarınıza bağlı olarak daha güvenli bir şekilde kullanmak istemeniz durumunda kasko genişlemesi yapabilirsiniz. 

Kiraladığınız aracın arızalanması durumunda kasko kapsamında ikame araç talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda yolculuğunu kesintiye uğramadan devam ettirme şansınız olur.

Kaskoya sahip olan araçlar kullanıcı hatalarından kaynaklanan sebeplerle bozulsa bile yetkili servislerde ücretsiz olarak tamir ettirilebilir. Bu da ülkenin her yerinde kesintisiz bir onarım ağına sahip olmak demektir.

Kiraladığınız araç çalınırsa araç bedeli kasko tarafından karşılanır. Adli olarak bu durum emniyet kayıtlarına emniyetli suistimal olarak geçer ve yasal olarak güvence altında olursunuz.

Kiraladığınız araç beklenmedik bir şekilde doğal afetlerden zarar gördüğünde kullanılmaz hale gelebilir. Böyle bir durumda rent a car kaskosu sayesinde yeni araç talebinde bulunabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir mağduriyet yaşamazsınız.

Kiraladığınız araçta bulunan kasko kapsamı ülkenin her yerinde geçerlidir. Araçların özelliklerine ve modellerine göre teminat modelleri farklılık gösterebilmektedir. Bu konuda inceleme yapmak üzere Niğde kiralık araç fiyatları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ