USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pegida elebaşına Hitler tahammülsüzlüğü

Almanya'da her türlü ırkçılığı yap ama 'Hitler' dedin mi orada dur!.. İslam, Müslüman ve göçmen karşıtı her türlü kışkırtıcı eylem ve söylemde bulunan, ırktaşlarını kışkırtıp sokaklara döken, Almanya'da neonazilerin kalesi olarak gösterilen Dresden'i "H

Pegida elebaşına Hitler tahammülsüzlüğü
22-01-2015 02:58
Google News
  • Almanya'da her türlü ırkçılığı yap ama 'Hitler' dedin mi orada dur!..
  • İslam, Müslüman ve göçmen karşıtı her türlü kışkırtıcı eylem ve söylemde bulunan, ırktaşlarını kışkırtıp sokaklara döken, Almanya'da neonazilerin kalesi olarak gösterilen Dresden'i "Harekat Merkezi" olarak seçip taraftarlarını çoğaltan, haftalar boyu mitinglerde İslam'a, Müslümanlara ve ülkedeki göçmenlere olmadık hakaretler eden ve ettiren, faşist Lutz Bachmann'ı yakan bütün bunlar değil, verdiği "Hitler pozu" oldu. 
dikGAZETE- Almanya'da "Hitler" dedin mi akan sular duruyor. Oradaki "tabu" da bu!.. Her türlü ırkçı, faşist "neonazi" eylem ve söylemde bulunabilirsiniz ama işe "Hitler"i karıştırdınız mı, "ima" yoluyla bile onu hatırlatıcı bir harekette bulunsanız o iş orada biter.
Müslüman ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin elebaşı Lutz Bachmann için olan da bu.
Almanya'da, Dresden Savcılığı, "halkı kışkırtma" iddiasıyla Bachmann hakkında verdiği "Hitler pozu" sebebiyle soruşturma başlattı.
SORUŞTURMA HİTLER FOTOĞRAFLARI YÜZÜNDEN
pegıdaHitler
Bachmann'ın HİTLER pozundaki fotoğrafı, çığırtkan yayınlarıyla bilinen Alman gazetesi Bild'in birinci sayfasında yayımlandıktan sonra Almanya'da savcılık Bachmann hakkında soruşturma başlattı.
Dresden Başsavcısı Jan Hille, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan paylaştığı fotoğraflar ve ifadelerden dolayı Bachmann hakkında "halkı kışkırtma" iddiasıyla soruşturma başlatıldığını belirtti.
"ŞAKAYDI" DEDİ AMA YETMEDİ...
pegidacı LutzBachmann
Bachmann ise basına sızan Hitler taklidi fotoğrafları sonrasında, liderliğini yürüttüğü PEGIDA'daki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.
İstifadan önce Bachmann, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, fotoğrafın 'sadece bir şaka' olduğunu söyledi.
Almanya'nın yok denecek derecedeki, en az Müslüman ve göçmen nüfuslu şehri Dresden'de Müslüman ve göçmen karşıtı bir hareket olarak, Lutz Bachmann liderliğinde ortaya çıkan PEGIDA hareketi, bu istifa sonucu başkanını kaybetti.
"O TEKRAR BURADA" DEDİ DİYE...
Bachmann’ın, Facebook sayfasından kendisini Adolf Hitler’e benzettiği bir fotoğrafı paylaştığı ve altına da "O tekrar burada" yazdığı ayrıca yabancılara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığı bildirilmişti.
FOTOĞRAFLAR SONRASI İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
Adolf Hitler'in saçını ve bıyığını taklit ettiği fotoğrafın ardından başlayan Hitler tartışması, Bachmann'a istifa getirdi. Bachmann'ın istifa haberi Almanya'nın doğusundaki Leipzi'de düzenlenmesi planlanan büyük bir Pegida yürüyüşünün hemen öncesinde geldi.
Bu arada, PEGIDA Sözcüsü Kathrin Oertel, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, PEGIDA organizasyonunda yer alan 12 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Bachmann’ın dernekteki görevlerinden ayrılma kararının alındığını bildirdi.
PEGIDA LİDERİ BACHMANN'IN HIRSIZLIKTAN, UYUŞTURUCU SATICILIĞINA KADAR SABIKALI OLMASI ÖNEMLİ DEĞİLDİ…
pegıdacı
"Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA)  olarak Dresden'den başlatılan ırkçı “kalkışma”nın elebaşı olarak ortaya çıkan Bachmann’ın sicilinde, Alman medyasında çıkan haberlere göre alkollü araç kullanma, hırsızlık ve uyuşturucu satıcılığı gibi suçlar bulunuyor.
İSLAM'A, MÜSLÜMANLARA VE YABANCILARA DÜŞMANLIK POZU DEĞİL DE HİTLER POZU ELEŞTİRİLİYOR...
Bachmann, söz konusu "HİTLER" içerikli paylaşımlarından dolayı PEGIDA derneğinin Başkan Yardımcısı Rene Jahn ve Almanya için Alternatif (AfD) partisi tarafından eleştirildi. Jahn, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Bachmann’ın paylaştığı Hitler'e benzetilen fotoğrafını eleştirerek, "Böyle bir şey ile ilgimin olmasını istemiyorum. Bu hiçbir şekilde olmaz. Hitler fotoğraflarıyla ilgili olayın sonuçları olması lazım" dedi. Irkçı söylemlerle ortaya çıkan, müslümanlara ve yabancılara "DEFOLUN" diye mitinglerde bağıran PEGIDA’da bir kişi değil, 12 kişi olduklarını kaydeden Jahn, Bachmann’ın böyle bir şey yapmasına anlam veremediğini kaydetti. "HİTLER FOTOĞRAFININ PAYLAŞILMASI ÇİRKİN!.." AfD Sözcüsü Christian Lüth de "Hitler fotoğrafının" paylaşılmasının çirkin olduğunu, kamuoyu önündeki bir insanın böyle bir şey ile şaka yapılmayacağını bilmesi gerektiğini söyledi. ÖLÜMLE SONUÇLANAN NEONAZİ SALDIRILARINDA BİLE BU HASSASİYET GÖSTERİLMEDİ... Almanya'da bilindiği gibi, "neonazi"ya da "dazlaklar" eylemi olarak zaman zaman ortaya çıkan ve sonu ölümlerle de biten yabancılara, özellikle de Müslüman Türkler'e yönelik saldırılar sonrasında bile herhangi bir şekilde bir istifa gerçekleşmemişti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ