USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ömer Tuğrul İnançer, dünya hayatına veda etti

Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden, avukat, müzisyen ve Karagümrük Cerrahi Tekkesi postnişini Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında hayata veda etti. İnançer'in cenazesi, yarın ikindi namazının ardından Fatih Camii'nde kılınacak olan cenaze namazı sonrası defnedilecek

Ömer Tuğrul İnançer, dünya hayatına veda etti
04-09-2022 20:50
Google News

Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden avukat, müzisyen ve Karagümrük Cerrahi Tekkesi postnişini (mütevelli heyeti başkanı) Ömer Tuğrul İnançer, dünya hayatına veda etti.

76 yaşında vefat eden İnançer, yarın ikindi namazının ardından Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

Ömer Tuğrul İnançer efendinin sevenleri, Karagümrük Pir Nurettin Cerrahi Tekkesinde toplandı...

Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden Ömer Tuğrul İnançer'in sevenleri, vefat haberinin ardından Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nde toplandı.

Fatih Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nin son postnişini olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer (76) gece saatlerinde vefat etti.

Türk Tasavvuf Musikisini Koruma ve Yayma Cemiyetinin yöneticisi olan Tekke'nin son postnişini, Tuğrul Efendi'nin sevenleri, Fatih Karagümrük Nurettin Tekke Sokak'ta bulunan Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'ne akın etti.

“Bize hep önderlik etmiştir”

Türk Tasavvuf Musikisini ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Hakan Alvan, İnançer'in vefatı ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Türk Tasavvuf Musikisini Ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı, 1999'dan beri bu kurumun başkanlığını yapan büyüğümüz ‘Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi, dün gece ahirete göçmüştür. Tuğrul Bey, Türk Kültürüne uzun yıllardır hizmet etmiştir.

Sizler de bunu takip ediyorsunuz. Ülkemiz ve İslam Dünyası için büyük bir kayıptır. Fakat onun uğrunda çalıştığı, gayret ettiği kültürel değerler için bizler ve vakfımız çalışmaya devam edeceğiz.

Onun bize çizdiği yoldan devam edeceğiz inşallah. Tekrar bütün dostlarımıza buradan selamlar ederiz. Başsağlığı dileyen dostlarımıza da teşekkür ederiz. Tuğrul Bey ile 30 küsur yıldır beraber bulunduk.

Bize hep önderlik etmiştir. Kültürümüz adına, medeniyetimiz adına bütün çalışmalarında kendisine hizmet etmeye gayret ettik.

Bizim için bu bir şereftir. Tekrar söyleyeyim. Onun bize çizdiği yolda, bizler, vakfımız, onu sevenler yürümeye devam edeceğiz”.

“20 gün önce küçük bir sağlık operasyonu geçirmişti”

-Ömer Tuğrul İnançer, selefi Safer Dal efendi ile..-

1985 yılında vefat eden Şeyh Muzaffer Özak'ın halifelerinden olan ve onun ardından postnişin olarak Tekke'nin başına geçen Safer Dal Efendinin de vefatı ile Cerrahi Halveti tekkesi son postnişini Ömer Tuğrul İnançer'in 20 gün önce ameliyat olduğunu söyleyen Mustafa Hakan Alvan, daha sonra ise şunları ifade etti:

“Kendisi bundan 20 gün önce küçük bir sağlık operasyonu geçirmişti. Safra kesesi operasyonu. Sonrada evinde istirahate geçti. Sağlığı gayet yolunda gidiyordu.

Ani gelişen bir meseleden dolayı dün gece evinde alemi cemaline intikal etti. Geleneğimize uygun bir takım ritüeller yapıldı. İlahiler söylendi, Efrad-ı Eskar okundu.

Yarın da tasavvuf geleneğine uygun, Klasik İstanbul Tasavvuf Geleneğine uygun bir cenaze merasimi yapılacak kendisine, o şekilde Fatih Camiine gidilecek.

Oradan da tekrar gelinecek. Kendisi ömrü boyunca bu kültürü ayakta tutmak için canla, başla gayret etmiş birisiydi. Bizlerin de bu kültüre hizmeti onların vesilesiyle olmuştur. Vakfımız kuruluş amacına uygun faaliyetlerini devam ettirecektir”.

Ömer Tuğrul İnançer'in cenazesinin Pazartesi günü Fatih Camii'nde İkindi namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği belirtildi.

Muzaffer Özak döneminden bu yana Tekke'ye devam eden Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan'ın da çok sayıda kadim eserini seslendirdiği Karagümrük Cerrahi Dergahı, çeşitli kesimlerin ilgisi ile de biliniyor.

Geceyi, sırlanmasının ardından Tekke dahilindeki daha önceki postnişinlerin de medfun olduğu türbede tabutu içersinde geçiren Tuğrul Efendi'nin naaşı, yarın geleneklere uygun olarak Fatih camiine ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı için dualarla götürülerek daha sonra defin merasimi ile toprağa verilecek.

Ömer Tuğrul İnançer kimdir?

Bursa'da doğan Türk avukat ve müzisyen Ömer Tuğrul İnançer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

İnançer, 1991'e kadar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Musiki Koro Başkanlığına atandı. Tahsili sırasında özel olarak müzik dersleri aldı. Çeşitli radyo ve televizyon programlarına misafir sanatçı ve konuşmacı olarak yer aldı.

Birçok yurtiçi ve yurtdışı konserlerde musiki faaliyetlerinde bulundu. Tasavvuf konularında çeşitli makaleleri yayınlanan Ömer Tuğrul İnançer, evli ve iki çocuk babasıdır.

-Tuğrul efendi, selefi Safer efendi ve halefi Ahmet Özhan ile-

"Tuğrul Baba"ya rahmet, ailesi, sevenleri ve muhibbanına sabrı cemil niyaz ederiz...

.

dikGAZETE.com

15 Aralık 2014'te "Hamile" tartışmalarının yaşandığı o günlerde, "Paralel Çete"ye çanak tutan malum sitedeki yayın üzerine dikGAZETE.com haberi için tıklayın:

Tuğrul Efendi, yine damardan girdi; Paralellerin Oda'cısını aldı mı bir kaşıntı!

https://www.dikgazete.com/haber/cem-yilmaz-hayranlari-ile-arasina-etten-duvar-ordurdu-5637.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ