USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okçular Vakfı, Malazgirt ve Büyük Taarruz ruhunu Türk gençliği ile buluşturuyor

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, her yıl Okçular Vakfı olarak 23-26 Ağustos'ta Ahlat'ta ve Malazgirt'te etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Okçular Vakfı, Malazgirt ve Büyük Taarruz ruhunu Türk gençliği ile buluşturuyor
24-08-2022 17:53
Google News
Bitlis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Okçular Vakfı tarafından organize edilen Malazgirt Zaferi kutlama programı Ahlat Millet Bahçesi'nde yoğun katılımla devam ediyor.

"1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu Çarho mevkisinde yapılan etkinliklere katılan Yıldız, halk oyunları, atlı cirit ve atlı okçuluk gösterilerini izledi.

Güreş müsabakalarını takip eden, tematik çadırlarda açılan hüsn-ü hat ve deri atölyelerindeki çalışmaları inceleyen Yıldız, AA muhabirine, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem Ahlat hem de Malazgirt'te etkinlikleri eş zamanlı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin kardeşçe aynı vatanda buluşmanın şuuruna eriştiğini aktaran Yıldız, "Bizi bölmek isteyenlere buradan ciddi cevaplar veriliyor. 'Bizi bölemeyeceksiniz, biz kardeşiz' diyorlar. Çünkü Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın otağını kurduğu, bize yurt, vatan yaptıkları bu topraklarda bu vatanın çocukları Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Roman'ı, Boşnak'ı, Alevi'si ve Sünni'si ile 'biriz ve beraberiz' diyorlar. Biz, bu toprağın çocuklarıyız, kardeşiz. Bu kardeşlikle buradaki etkinliklere katılıyorlar." dedi.

"Toprak milletin hafızasıdır"

Etkinliklere katılan binlerce kişinin Ahlat'ın tarihi derinliğini hissettiğini, Selçuklu Kabristanı'nı ziyaret ettiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Buraya gelenler dedelerine Fatiha okuyorlar. Burada binlerce yıllık tarih var. Ahlat'taki Selçuklu Kabristanı binlerce yıldır bu toprakların bizim vatanımız olduğunun tapu senedidir. Bu bakımından gençlerimizin buraları bilmelerini istiyoruz. Her yıl Okçular Vakfı olarak 23-26 Ağustos'ta burada ve Malazgirt'te etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Atlı okçuluk, ata sporlarımız cirit, kökbörü, güreş, etnospor anlamında etkinlikler yapılıyor. Bu yıl Büyük Taarruz'un 100. yılı. Afyonkarahisar'da etkinliklerimize başladık. Büyük Taarruz da tarihimiz açısından çok kıymetli. Türk tarihinin önemli tarihleri bunlar. Bu toprağın çocukları, bu hedefleri kuşansınlar, bu tarihe, vatan şuuruna ulaşsınlar istiyoruz. Sağlıkta, teknolojide en iyisi olsunlar. Teknofest gençliği yetişiyor. Asım'ın nesli tarihini bilecek, robotik, yazılım, kodlama, teknolojinin her safhasını, inovasyonun yanı sıra Malazgirt ve Ahlat'ı bilecek. Toprak milletin hafızasıdır. Buradan şehitlerimize söyleyecekleri var. Selçuklu Kabristanı'nda dedelerimizin söyleyecekleri var. Şehitlerimizi dinlemeye geliyoruz."

"Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, kıblemiz bir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Ahlat'taki etkinliklere katılacağını hatırlatan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız burada Selçuklu Kabristanı'nı ziyaret edecekler, atalarımızın ruhlarına Fatiha okuyup dua edecekler. Akabinde etkinlik alanında yerli ve milli sporlarımızı, okçuluk başta olmak üzere buradaki gösterileri izleyecekler. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesi'nde bölge valilileri, belediye başkanlarıyla bölgenin sorunlarının görüşüldüğü istişare toplantıları yapılacak. Türk yıldızlarının gösterileri olacak. 26 Ağustos sabahı da Malazgirt'e geçilecek. Malazgirt'te aynı etkinlikler Cumhurbaşkanımızın hitapları, birlik ikrarı olacak. O ahitleşmeyle beraber etkinlikleri 951 yıl önce olduğu gibi cuma namazıyla beraber tamamlamış olacağız.

Aynı dağın yeliyiz, aynı türküleri söylüyoruz. Aynı toprağın çocuklarıyız. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, kıblemiz bir. Aynı halayı çekiyoruz, aynı türküleri söylüyoruz. Zılgıtlar bir. Dolayısıyla burada toplanıyoruz. Burada dünyaya bir kardeşlik mesajı veriliyor. Türk'ün, Kürt'ün bu topraklarda kardeşçe yaşayacağını burada hep birlikte haykırıyorlar. Bu bakımdan dünya inanıyorum bu sese kulak verecektir. Bizi bölmek isteyenler o fırsatı bulamayacaklar, bu mümkün değil. Bu millet izin vermeyecek. Gençlerimiz bu şuurla hareket ediyorlar. Hem burada hem de Malazgirt'te binlerce kişi alanları doldurmuş."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ