USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli futbolcular, Ermenistan maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Milli futbolcular Merih Demiral ve Salih Uçan, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ile 8 Eylül'de Eskişehir'de yapacakları karşılaşmayı kazanarak gruptaki iyi performanslarını sürdürmek istediklerini söyledi.

Milli futbolcular, Ermenistan maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu
05-09-2023 20:17
Google News
İstanbul

Merih ve Salih, A Milli Takım'ın Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı Avrupa şampiyonluğundan dolayı tebrik ederek sözlerine başlayan Merih Demiral, "Bize çok büyük gurur yaşattılar. O yüzden mutlu ve gururluyuz." diye konuştu.

Suudi Arabistan ekibi Al Ahli'ye transferi sorulan Merih, "Benim için yeni bir macera, yeni bir deneyim. Oraya yavaş yavaş alışıyorum. Sıcak bir iklim var ama alışıyorum, gün geçtikçe daha iyi oluyor. Oradaki hocalarım da bana yardımcı oluyor. Gayet mutluyum. İnşallah ilerleyen günlerde çok iyi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ermenistan maçını değerlendiren Merih, şunları kaydetti:

"Bizim için çok önemli bir maç. Eskişehir'de taraftarımızın önünde oynayacağız. O da bizim için ayrı bir şans. Eskişehir'de her zaman çok güzel bir atmosfer oluyor. Bunu da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Üç puanı almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kamp ortamı gayet güzel geçiyor. En iyi şekilde antrenmanlarımızı da yapıyoruz. İnşallah en iyi sonuçları alarak ayrılırız. Hem Galler hem de Letonya galibiyetiyle çok iyi bir uyum sağladık. Önümüzdeki maçları da kazanmak istiyoruz. Hem Ermenistan hem de Japonya ile yapacağımız hazırlık maçını kazarak iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum. İnşallah güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum."

"Grupta liderlikten ziyade, öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak." diyen Merih, "Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Önümüzdeki Ermenistan maçını kazanırsak, ondan sonra yakalayacağımız güzel havayla birlikte grubu en iyi şekilde bitireceğimizi düşünüyorum. Dediğim gibi en önemli hedefimiz gruptan çıkmak ve Avrupa Şampiyonası'na katılmak." şeklinde konuştu.

Merih, performansındaki dalgalanma hakkında gelen bir soruya ise "Tabii ki her futbolcunun zor dönemlerden geçtiği oluyor. Ben milli takım için elimden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Her sahaya çıktığımda bunu da zaten halkımız görüyordur diye düşünüyorum. Tabii ki zor zamanlarımız oluyor. Hata yaptığımız zamanlar oluyor. Geçtiğimiz dönemde bazı maçlar kötü geçti. Bu beni gerçekten üzdü ama dediğim gibi her sahaya çıktığımda milli takım için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Benim öncelikli hedefim bu. Milli takım benim için her zaman kulüplerden üstündür. Buraya geldiğim her zaman bunu yaşamaya ve yaşattırmaya çalışıyorum." cevabını verdi.

Salih Uçan: "Seriyi devam ettirmek istiyoruz"

Milli futbolcu Salih Uçan da A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik ederek sözlerine başladı.

Beşiktaş'la sezona iyi başladıklarını belirten Salih, "Her şey güzel başladı. Konferans Ligi de öyle. Beşiktaş ile iyi gittik. Sezona iyi başladık. Orası güzel gidiyor. Şu anda da milli takımdayız. Kadın voleybol takımımızı canıgönülden tebrik ediyoruz. Çok güzel işler yaptılar, bizi çok gururlandırdılar." dedi.

Ermenistan ile deplasmanda zorlu bir maç oynadıklarını hatırlatan Salih, "Sert ve mücadeleci bir maç geçti ama kazanmayı bildik. Şimdi Eskişehir'de taraftarımızın önünde, Eskişehir'in coşkulu taraftarıyla birlikte bu maçı kazanmak istiyoruz. Eskişehir'de oynanan son 2 maçı kazanmıştık. Üçüncü maçı da kazanarak seriyi devam ettirmek istiyoruz. Grupta lideriz. Kolay bir maç olmayacak. Rakibimiz de maçlar başlamadan önce durumları biraz geri gibi gözükse de çıktığı maçlarda gücünü gösterdi. Kolay olmayacak ama biz de lideriz. Bu maçı kazandığımız takdirde de epey yol katedeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Salih, bu sezonki performansıyla ilgili gelen bir soruya şu yanıtı verdi:

"Geçen sezon ilk maçtan son maça kadar gayet odaklandığım, çok iyi çalıştığım, çok profesyonel yaşadığım ve benim adıma güzel bir sene oldu. Bu sezona da iyi başladım. Avrupa'da çıktığımız maçları kazandık. Tabii ki öncelikle kendi kulübünde ne kadar iyi oynarsan, takım ne kadar iyi sonuçlar alırsa devamında milli takıma geliyorsun. Burada da son maçta forma şansı buldum. Stefan Kuntz bana forma şansı verdi. Benim için milli takım maçları da şu an için güzel gidiyor. Burada asıl olan kalıcı olmak. Ben de kalıcı olmak istiyorum. Sezonun sonunda Avrupa Şampiyonası var. Kızlarımız bizi nasıl gururlandırdıysa, biz de aynı şekilde ülkemizi gururlandırmak istiyoruz. İnşallah gururlandırırız."

Salih, "Stefan Kuntz ile diyaloğunuz nasıl?" sorusunu, "İlk başlarda herkesin bildiği gibi hocayla birbirimizi tanımıyorduk. Ama sonrasında tabii ki buraya gelmemdeki asıl karar mercii hoca. Benim de performansım arttıkça buraya geleceğimi biliyordum. Şimdi de buradayım. Hocayla da iletişimimiz güzel gidiyor. Bunun da olumlu şekilde sürmesini istiyorum." şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ