USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Mevsimine Göre Gelinlik Nasıl Seçilir?

Mevsimine Göre Gelinlik Nasıl Seçilir?

Mevsimine Göre Gelinlik Nasıl Seçilir?
01-01-2024 13:02
Google News

Gelinliğinizi seçerken mevsime dikkat etmenizi öneriyoruz. Bu sayede hava durumunun sıkıntı yaratmayacağı keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Düğün.com’da bulunan birçok farklı model arasından seçim yaparken hem kriterlerinize hem de mekan ve mevsim koşullarına uygun olan gelinliği kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Her mevsimin kendine özgü bir atmosferi, ışığı ve modası olduğu düşünüldüğünde gelinliğinizi seçerken bu farklılıklara göre hareket etmekte fayda var. Yaz aylarında giyebileceğiniz parlak bir model ile sonbaharda tercih edilecek masum bir model arasında eteğin kesiminden rengine ve kumaştan aksesuara kadar büyük farklılıklar bulunabilir. 

Eğer tercihiniz bahar düğünlerinden yanaysa, gelinliğinizi saten, şifon veya tül gibi sade kumaşlarla tasarlanmış modeller arasından seçebilirsiniz. Bu mevsimde evlenirken bahar yağmurlarına yakalanma olasılığını da düşünmeli, gelinliğinizi hem açık hem de kapalı bir mekanda giyebileceğiniz tarzda seçmelisiniz. Gelinliğinizde veya aksesuarlarınızda kullanabileceğiniz toz pembe, pudra rengi, ten rengi gibi pastel tonlar, baharın tazeliğiyle uyumlu bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Sıra geldi yaz düğünlerine. Yaz düğünleri için ideal olan tercihler arasında sırt dekolteli, straplez ve mini gelinlikler yer alıyor. Ayrıca; ipek, saten, şifon, tül ve ince dantel gibi hafif ve nefes alabilir kumaşlar yaz mevsimi sıcaklarında daha rahat hissetmenizi sağlar. Yazın serinletici etkisini en iyi değerlendirebilmek için askısız veya ince askılı modellere yönelebilirsiniz.

Yaz mevsimi deyince akla ilk gelen renkler, açık ve pastel tonlar oluyor. Beyaz, şampanya, açık pembe, lavanta gibi renkleri değerlendirebilirsiniz. Diz altı veya diz üstü gelinliklerin mevsiminin de yaz olduğunu söylemeliyiz. Özellikle sağladıkları konfor ile plaj düğünleri için ideal seçenekler. Genel olarak rahat ve bohem modeller, yaz atmosferine uygun bir görünüm sunabilir.

Yaz mevsiminin canlı ve renkli atmosferini yansıtan çiçek desenli gelinlikler ve hafif dantel detayları, romantik bir görünüm de katacaktır. Aynı zamanda dantel detayları, gelinliğe zarif bir dokunuş katar. Zarif bir görünüm için hafif aksesuarlar kullanabilirsiniz. Taçlar, inci detayları, çiçekler ve daha hafif mücevherler yaz atmosferine uyum sağlayacaktır.

Yaz düğünlerinden bahsederken genellikle akıllara sıcak günlerde terleme derdi geliyor. terlemeyi azaltmak ve şıklığı ön plana çıkarmak için açık omuzlu, düşük sırt veya açık arka detaylarına sahip modeller düşünülebilir. Yaz düğünlerinde hareketli parçalarla dans etmek önemlidir, bu nedenle rahat bir kesim seçimi yaparak rahat hareket etmenizi sağlayan gelinlikler tercih edebilirsiniz.

Yazın mekan seçeneği oldukça fazla olduğundan mekana göre de gelinliğinizi seçebilirsiniz. Kır düğünleri veya havuz başındaki törenler için renkli taşlarla süslenmiş straplez benzeri modeller; tekne ve plaj düğünleri için daha rahat hareket imkanı sağlayan miniler; restoran ve kulüp düğünleri için ise şıklığı vurgulayan sırt dekolteli modeller tercih edilebilir. 

Sonbahar düğünleri için önerilen kumaş çeşitleri oldukça fazla. Şifon, ipek, tafta, saten ve tül gibi hafif kumaşlar, sonbaharın değişken sıcaklıklarına uyum sağlayabilir. Seçeceğiniz mekanın iklimlendirme koşullarını da gelinliğinizi seçerken aklınızda bulundurmanız gerekiyor. Serin hava koşulları için uzun kollu modelleri düşünebilirsiniz. Bu sayede hem üşümekten kaçınabilir hem de zarif bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Restoran, kulüp veya balo salonu gibi kapalı mekanlarda yer alacak olan düğünler için ise somon, cappuccino veya kırık beyaz gibi yumuşak sonbahar tonlarını öneriyoruz. Eğer gelinliğiniz bu tonlarda ise aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer konu aksesuarlar olacaktır. Mücevherlerinizde abartıdan kaçınmalı ve daha minimal modelleri tercih etmelisiniz.

Sonbaharın renk paletindeki doğal tonlar arasında bordo, hardal sarısı, şarap kırmızısı, orman yeşili, toprak tonları ve bej gibi renkler yer alıyor. Birçok farklı mekan türünde bu renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gelinliğinizin modelinde ise sonbahar atmosferinin romantik havasına uyumlu olan dantel detaylı modelleri tercih edebilirsiniz. 

Sonbahar düğünlerinde genellikle iç mekan ve dış mekan kombinasyonuna ihtiyaç duyuluyor. Gelinliğinizin de bu anlamda uyumlu olması önemlidir. Bolero veya şal gibi parçalar sayesinde dış mekanda üşümeyi engelleyebilirsiniz. Ayrıca sonbahar yağmurlarını düşünerek suya dayanıklı kumaşlar tercih edebilirsiniz. 

Kış mevsimindeki düğünler için uzun kollu modeller ve katmanlar kullanmak en uygun seçeneklerden biridir. Uzun kollu gelinlikler, hem zarif hem de sıcak bir seçenek olabilir. Özellikle de dantel detaylı uzun kollu modeller kış düğünlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Farklı uzun kol modelleri arasından ilginizi çekecek bir tane bulabileceğinize eminiz. Gelinliğinizle uyumlu bir şal alarak, soğuk anlarda üzerinizi örtebilir ve düğününüzün keyfini rahatça çıkarabilirsiniz.

İpek saten, kadife, tafta ve kalın dantel gibi ağır kumaşlar kış düğünlerinde sıcaklık sağlamak için tercih edilen kumaş türleri arasında yer alıyor. Soğuk hava koşullarında kullanılan çözümlerden bir tanesi de iç astarlı modeller. Ayrıca aksesuar seçiminde şarap kırmızısı, zümrüt yeşili ve derin lacivert gibi zengin cesur kış renklerini tercih edebilirsiniz.

Gelinliğinizde kar tanesi, kış çiçekleri gibi kış temalı detaylar kullanarak düğününüzün temasını vurgulayabilirsiniz. Kış aylarında çokça tercih edilen saç aksesuarları, eldivenler ve şallar gibi ek aksesuarları kullanabilir, sıcak ve zarif bir görünüm elde edebilirsiniz. Katmanlı etek tasarımları ise sadece sıcaklık sağlamakla kalmıyor, romantik bir hava da katıyor.

Mevsim koşullarına göre gelinliğinizi nasıl seçebileceğiniz anlattık. Şimdi sıra buradaki https://dugun.com/gelinlik sayfada yer alan filtrelerden faydalanarak kriterlerinizi uyan bir model arayışına başlamak olacak. Dilediğiniz her türlü tasarımı bulabilir, ardından ilginizi çeken firmalarla iletişime geçerek randevu alabilirsiniz. 

 

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ