USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Metro Türkiye ve Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi maske üretimi için iş birliği yaptı

Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç: "Metro Türkiye olarak yerli ürünlerin...

Metro Türkiye ve Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi maske üretimi için iş birliği yaptı
16-11-2020 14:03
Google News

Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ürettiği tıbbi standartlara sahip maskeler, gerçekleştirilen iş birliği kapsamında Metro Türkiye raflarında satışa sunulacak.

Metro Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hijyenik maske üretimi yapmaya başlayan Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Leventa" isimli maskeleri Metro Türkiye raflarında kasım ayının ikinci haftası itibarıyla tüketici ile buluşacak. Böylece Türkiye'de okul üretimi maskeler, gerekli tüm kalite sertifikalarını karşılayarak ilk kez bir perakende zincirinde satışa sunulmuş olacak.

Lisede, 2 öğretmen ve 16 öğrenci tarafından gerçekleştirilen çalışmayla günde yaklaşık 40 bin adet maske üretimi yapılıyor. Döner sermaye işletmesi kapsamında üretilen maskeden elde edilen gelirden hem öğrenciler hem de öğretmenler faydalanıyor.

Öğrencilere profesyonel iş yaşamı öncesinde istihdam sağlanarak geleceğe hazırlık yapmalarına destek olunuyor. Bu başarı doğrultusunda İstanbul'da bulunan bazı okullar da maske üretim sürecine başlayarak üreten okul olma yolunda ilerliyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ