USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Mekik Depo Raf Sistemi Avantajları

Mekik Depo Raf Sistemi Avantajları

Mekik Depo Raf Sistemi Avantajları
28-04-2023 13:09
Google News

Bugün itibarıyla depolama alanlarının etkin bir biçimde kullanılması ya da depolama süreçlerinin başarılı şekilde optimize edilmesi, işletmelerin verimliliğini önemli oranda artıran bir unsurdur. Bu bağlamda depo raf sistemlerinin hangi ölçekte olursa olsun işletmeler için en önemli yatırımlardan biri olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Mekik depo raf sistemleri, bilhassa depolama alanlarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan ve bu doğrultuda verimliliğini/işlevselliğini artıran bir depolama sistemi olarak dikkat çeker. Bu içerikte, mekik depo raf sistemlerinin ne olduğunu açıklayıp sunduğu avantajlara detaylı olarak değineceğiz.

Mekik Depo Raf Sistemi Nedir?

Mekik depo raf sistemleri, diğer depo raf sistemlerinden farklı olarak depolama alanının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak adına özel bir tasarıma sahiptir. Söz konusu sistem, depo raf ayaklarına akuple bir ray seti üzerinde çalışır. İlgili raf gözüne koyulan mekik makinesi ileri geri ve bulunduğu raf gözünde yukarı aşağı kaldırma hareketi yaparak paletleri düzgün bir şekilde istifler.

Raylar üzerinde hareket eden mekik araçları, depo gibi yerlerde paletlerin taşınmasını ve depolanmasını başarılı şekilde sağlar. Böylece depo alanının daha fazla kullanılması ve depolanacak malzemelerin daha fazla stoklanması mümkün hale gelir. Şimdi dilerseniz bu özel sistemin sunduğu ayrıcalıklara bakalım.

Mekik Depo Raf Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Mekik depo raf sistemi, kullanıcılar için pek çok avantajı beraberinde getirir. Bu anlamda söz konusu sistemle geleneksel depolama sistemlerin kıyaslamak bile büyük bir hatadır. Mekik depo raf sisteminin en önemli ayrıcalıklarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Depolama alanının etkin kullanımı: Mekik depo raf sistemleri, depolama alanının işlevselliğini artırır. Raylar üstünde hareket eden mekik araçları, depolarda daha fazla paletin depolanmasına olanak tanır.

Verimlilik: Mekik depo raf sistemi, depolama sürecinin optimize edilmesine yardımcı olur. Bu durum doğal olarak depolama işlemlerindeki hızı artırır. Örneğin bu sistemlerde hacim verimliliğin %90 düzeylerine kadar ulaştığını söylemek mümkündür.

Güvenlik: Mekik depo raf sistemi, paletlerin yüksekliği nedeniyle oluşabilecek riskleri minimize eder. Bu arada sensörler sayesinde, paletlerin taşınması esnasında oluşacak her türlü hasarı engeller. Hem yükleme hem de boşaltma işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

İşletme maliyetlerinin düşürülmesi: Mekik depo raf sistemi, işletme maliyetlerini düşürmeye yardımcı olur. Depo alanının etkili kullanımı ile beraber görece daha az alan kullanılarak daha fazla malzeme depolanabilir. Bu durum dolaylı olarak işletmelerin nakliye maliyetlerinin azalmasına yol açar. Ek depo alanı kiralama gibi senaryolar da devre dışı kalır. Depolama alanlarındaki bu kullanım biçimi ile beraber işletme alanlarında artış yaratma olanağı oluşur.

Esneklik: Mekik depo raf sistemleri, işletmelerin depolama ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. İşletmeler, mekik depo raf sistemlerini kendi ölçülerinde istedikleri şekilde değiştirebilir. Sistem kullanıcılara bu esnekliği fazlasıyla verir.

Daha düzenli ve erişilebilir depolama: Mekik depo raf sistemleri ile beraber malzemelerin çok daha düzenli bir şekilde depolanmasına olanak sağlanır. Bu durum işletme içerisinde söz konusu materyallere kolayca erişilmesini sağlar.

Tüm bu temel avantajların dışında mekik depo raf sistemlerinin forklift kullanım sürelerini büyük ölçüde düşürdüğünün altını çizmeliyiz. Bu durum operatör tarafındaki işlem hızını müthiş düzeyde artıracaktır. Ayrıca forkliftlerin raf aralarına girmesinden dolayı oluşabilecek riskler de ortadan kalkmış olur. İnsan odaklı hataları minimize eden sistem, özellikle soğuk hava depolarında işlevsel hacmi ciddi bir oranda artırır. Bu durum soğutma ve işletme giderlerinde de kendini kısa sürede göstermeye başlar.

Sonuç olarak, mekik depo raf sistemleri, işletmelerin verimliliğini arttırmak, işletme maliyetlerini düşürmek ve depolama alanını arttırmak isteyen işletmeler için günümüzde başvurulacak en makul çözümlerden biri olarak kabul görmektedir.

.

-Tanıtım haber-

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ