USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Masaj Yağlarının Faydaları Ve Kullanımı

Masaj Yağlarının Faydaları Ve Kullanımı

Masaj Yağlarının Faydaları Ve Kullanımı
22-12-2022 08:15
Google News

Masaj yağları, masaj tekniklerinin olmazsa olmaz malzemelerinden biridir. Vücudun herhangi bir yerine masaj yaparken sürtünmeyi önlesin diye kullanılan bu özel bitkisel aromatik yağlar aynı zamanda cildi rahatlatma gibi daha farklı faydalar da sunuyor. Cildi yumuşatma özelliği ise masaj tekniklerinin çok daha kolay bir biçimde uygulanmasına olanak tanıyor. Cildin daha yumuşak bir form kazanması, kolay işlenebilirlik özelliği taşımasına da yardımcı oluyor. 

Elbette hangi masaj yağının tercih edildiğine bağlı olarak bu yağların cilde olan faydaları da değişkenlik gösterebiliyor. Her masaj yağının faydasının aynı olduğundan söz edemeyiz. Cildi yumuşatma ve cilde nem kazandırmak gibi özellikler ise neredeyse tüm bitkisel masaj yağlarının özellikleri arasında yer alıyor. Ancak bazıları, sıraladığımız bu özellikleri daha yoğun bir şekilde sunuyor. Dolayısıyla cildinin neme ve yumuşamaya ihtiyacı olan kişiler daha yoğun bir nemlendirme sunan masaj yağı çeşitlerine yönelebiliyor. 

Masaj tekniklerinde kullanılan yağ çeşitleri sayılamayacak kadar fazladır. Ancak bunlar arasında en popüler olanları, özellikleri ve faydaları ile birlikte sıralayabiliriz. 

Lavanta Yağı 

Muhteşem bir kokuya sahip olmasının da etkisiyle esansiyel yağ çeşitleri arasında en çok tercih edilen lavanta yağı oluyor. Bu bitkisel yağ özel yöntemler ile elde ediliyor ve muazzam kokusunu da korumayı başarıyor. Faydaları arasında en çok ön plana çıkan ise zihin üzerinde sakinleştirici bir etkisinin olmasıdır. Bu nedenle stresli bir yaşamı olanlar masaj yöntemlerinde genellikle lavanta yağını tercih eder. Antiseptik özelliğinin olduğunu ve ağrıyı hafifletme gibi son derece önemli bir faydasının da bulunduğunu belirtmeliyiz. 

Ylang Ylang Yağı 

En popüler masaj yağları arasında yer aldığını ve doğal ağrı kesici özelliğinin bulunduğunu belirtmeliyiz. Kan dolaşımını hızlandırıyor olması nedeniyle vücudun toksinlerden arınma sürecine de olumlu bir katkıda bulunan ylang ylang yağının bir özelliği de endorfin üretimini uyarıyor olmasıdır. Vücudun ve kasların gevşemesine yardımcı olması, sinir sistemi üzerinde sakinleştirici bir etkide bulunması da bu yağın sıklıkla tercih edilmesinin nedenleri arasında yer alıyor. Bu yağın en bilinen özelliklerinden biri de her cilt tipi için uygun olmasıdır. Cildiniz yağlı, kuru, atopik ya da normal tipte olabilir. Masaj tekniklerinde gönül rahatlığı ile ylang ylang yağını tercih edebilirsiniz. 

Çay Ağacı Yağı 

Çay ağacı yağı da hem muhteşem bir kokuya sahip olması hem de cildi derinlemesine nemlendiriyor olmasıyla tercih edilen doğal ve bitkisel yağ çeşitleri arasında yer alıyor. Masaj uygulamalarında daha farklı bitkisel yağlarla birleştirilerek de kullanılabilir. Özellikle solunum sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olması, bu yağın tercih edilme nedenleri arasında bulunuyor. Bununla birlikte hasar görmüş cilt bölgelerinin iyileşme hızını de destekliyor ve daha hızlı bir iyileşme süreci yaşamasına katkıda bulunuyor. 

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağını tercih edenler genellikle vücudundaki kaslarla ilgili çeşitli sorunlar yaşayanlar oluyor. Kas spazmı, burkulmalar, kramplar gibi çeşitli sorunların giderilmesine yardımcı olabilen bazı içeriklere sahip olan bu yağ her türlü masaj yönteminde gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Antienflamatuar özelliğinin olduğunu da bilmeyenler için aktaralım. 

Bu uçucu yağ çeşidi, cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı olmasıyla da ön plana çıkıyor. Dolayısıyla hem kas hem de cilt sorunları yaşayanlar için mevcut masaj yağları içerisinde en ideal olanı kuşkusuz okaliptüs yağıdır. Bu arada okaliptüs yağının tıkalı burun kanallarının açılması gibi daha farklı faydalarının olduğunu da eklemek gerekir. 

Elbette masaj yöntemlerinde kullanılan aromatik yağlar sadece sıraladıklarımızdan ibaret değildir. Daha farklı yağ çeşitlerinin de olduğunu ve faydalarının da çok daha farklı olabildiğini belirtmeliyiz. Peki, bu yağ çeşitlerini daha yakından incelemek, uygun fiyatla satın almak için ne yapmalı? Aslında bu sorunun yanıtı oldukça basit!

% 100 doğal olan aromatik masaj yağı çeşitlerini temin etmek için Alfheimaromaterapi.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitede kaliteli masaj yağı fiyatları gayet uygun rakamlardan oluşuyor. Düşük bir bütçe ayırmak, tamamen doğal olan bu yağlara sahip olmak için yeterli olabiliyor. Üstelik online olarak da sipariş verilebildiğini ve siparişlerin de tahmin edilenden daha kısa bir süre içerisinde istenen adreslere ulaştığını eklemek gerekir. Kaliteli ve doğal bitkisel yağ çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için de bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. 

 .

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ