USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

MacBook Pro için IGZO ekran dönemi başlayabilir

Dört yıl aradan sonra yenilenen MacBook Pro modellerinde yaşanan pil sorunu Apple'ın başını ağrıtacak gibi görünüyor. Sorun, şirketi iPad Air 2'de kullandığı IGZO ekranlara yöneltebilir.

MacBook Pro için IGZO ekran dönemi başlayabilir
08-01-2017 00:27
Google News

Amerikan endüstriyel araştırma şirketi IHS'ye göre, Apple, bu yıl MacBook Pro ekranlarında IGZO (indiyum galyum çinko oksit) malzeme kullanmaya başlayacak. Araştırma şirketi, DigiTimes'e verdiği demeçte, Apple'ın ilk çeyrek sonuna kadar mevcut amorf silikon (a-Si) malzemeye dayanan MacBook Pro üretmeye devam edeceğini belirtiyor.

Yeni MacBook Pro'yu Değerlendirdik Yeni MacBook Pro'yu Değerlendirdik

Apple'ın yeni MacBook Pro modellerini tanıttığı "Hello Again" lansmanından sonra yeni MacBook Pro...

IGZO, a-Si LCD ekrandan çok daha üstün 

IGZO, LCD ekranın aktif tabakası olarak kullanılan standart a-Si'den kırk kat daha fazla elektron mobilitesine sahip, daha az güç tüketimi, geliştirilmiş dokunmatik hassasiyet ve daha yüksek piksel yoğunluğuna izin veren yarı iletken bir malzeme. Apple, IGZO'yu iPad Air 2'de kullanmıştı.

IHS'nin raporunda , Samsung ve Sharp'ın 2017 yılının ortalarında Apple'a IGZO panelleri sunmaya başlayacaklarını iddia ediyor. Sharp, 2012'de IGZO ekranlarının seri üretimine başlamıştı. Bu sebeple MacBook Pro için ilk IGZO ekran iddiası 2014 yılı için ortaya atılmıştı. Fakat bu ekran, Mac yerine iPad Air 2'de kullanıldı.

 17-01/07/yeni-macbook-pro.jpgâ

DisplayMate başkanı Raymond Soneira, IGZO'nun daha yüksek parlaklığa sahip olduğunu ancak malzeme maliyetinin oldukça yüksek olduğunu söylüyor. Üretim ve verim sorunları, IGZO'ya geçişi yavaşlattı. Bu sorunlar şu anda biraz aşılmış gibi görünüyor. Öyleki IGZO, LG'nin yeni OLED TV'lerinde kullanılıyor.

IGZO ekran, Macbook Pro için daha iyi pil ömrü sağlayabilir 

IGZO ekranların cam kenarı ve arka plan devresi de daha küçük yapılabileceği için muhtemelen daha ince bir MacBook Pro üretilebilir. Bununla birlikte, Apple'ın dizüstü bilgisayarında dört yılın sonunda 2016'da ilk kez tasarım değişikliğine gittiği düşünürlerse ince MacBook Pro için biraz erken diyebiliriz. Bu sebeple eğer IGZO ekran kullanılacaksa Apple, Macbook Pro'yu inceltmek yerine bu üründe daha büyük bir pil kullanabilir.

Yeni MacBook Pro'nun pil sorunu araştırılıyor! Yeni MacBook Pro'nun pil sorunu araştırılıyor!

Yeni MacBook Pro modellerinde ortaya çıkan pil şikayetlerin artması ile birlikte sorunun...

iPad Air 2'nin toplam boyutu ve pili önceki modele kıyasla yaklaşık % 25 oranında azaldı. Yapılan analizler tabletin yeni IGZO ekranının bunu mümkün kıldığını gösteriyor. Bununla birlikte, 2016 modellerinde pil ömrü şikayetlerini takiben daha küçük bir MacBook Pro pili olumsuz bir şekilde karşılanacaktır. Bu sebeple Apple'ın MacBook Pro'da IGZO ekran kullanma ihtimali yüksek. KGI analisti Ming-Chi Kuo, yeni MacBook Pro modellerinin 2017 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkacağını iddia ediyor.

:: Apple'ın dizüstü bilgisayarlarını tercih ediyor musunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ