USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kremlin iş dünyası komiseri Titov’dan ayrıcalıklı kredili firmaların büyük iflası konusunda uyarı

Rusya Devlet Başkanlığı Girişimcilerin haklarının korunmasından sorumlu Komiseri Titov, ayrıcalıklı kredili firmaların büyük iflası konusunda uyardı

Kremlin iş dünyası komiseri Titov’dan ayrıcalıklı kredili firmaların büyük iflası konusunda uyarı
24-09-2020 07:21
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanlığı Girişimcilerin haklarının korunmasından sorumlu Komiseri Boris Titov, ayrıcalıklı kredili firmaların büyük iflası konusunda uyarılarda bulundu.

Titov, konuyla ilgili Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e bir mektup göndererek, yüzde 2 altında ayrıcalıklı kredi alıcıları arasında büyük bir iflas konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili Titov'un basın servisi, Rus devlet ajansı TASS'a bilgi verdi. TASS'ın haberine göre, Başbakan'a gönderilen yazıda şu detaylar da yer aldı:

"Program şartlarına göre, kredi anlaşması ne kadar erken yapılırsa, kredi miktarı o kadar büyük olur. Bu nedenle, girişimcilerin çoğunluğu Haziran ayının ilk iki haftasında bankalara yöneldi. En kısa sürede finansman elde etme arayışında, çoğu girişimcinin kurulan tercihli bir krediyi vermek için tüm koşulları incelemediği açıktır. bunlar kurallar ve kredi anlaşmaları."

Titov'a göre, ayrıcalıklı kredi oranı korumanın temel koşullarından biri, borçlunun çalışan sayısını bir veya birkaç raporlama ayının sonunda 1 Haziran 2020 itibariyle sayının en az yüzde 80'ini tutmaktır. Bununla birlikte, bankaların 1-15 Haziran dönemindeki borçlu çalışanlarının sayısına ilişkin verileri yok. 

Rus komiser şuna dikkat çekiyor: Bu tür bilgilerin birincil kaynağı, borçlu tarafından aylık olarak Rus Emeklilik Fonu'na sunulan SZV-M formundaki raporlamadır. Bu tür raporların son teslim tarihi, raporlamayı takip eden ayın 15'idir.

Titov, 1 Haziran - 15 Haziran tarihleri arasında, girişimcilerin kredi başvurularının en yoğun olduğu dönemde, bankaların çalışan sayısı bilgisine ancak 1 Mayıs'tan itibaren erişebildiğini de söyledi.

Titov'a göre, Haziran ayına kadar birçok girişimci, çeşitli koşullar nedeniyle, çalışan sayısını Nisan ayına göre yüzde 20'den fazla azalttı.

Titov, "Bir kredi başvurusunda bulunarak, çalışanlarının sayısının 1 Haziran itibariyle hesaplanacağından tamamen emindiler, ancak aslında, tercihli borç verme koşullarını zaten ihlal ettiler." şeklinde belirtti.

SONUÇ OLARAK...

Titov şöyle devam etti: "Sonuç olarak, temel sürenin (1 Aralık) sonunda, bu tür girişimciler geri ödeme dönemine aktarılacak ve üç eşit ödemeyle - 28 Aralık 2020, 28 Ocak ve 1 Mart 2021 - krediyi geri ödemek zorunda kalacaklar, ancak ayrıcalıklı bir oranda değil, bankaların kendileri tarafından belirlenen standart oran ise yılda yaklaşık% 15'tir. "dedi.

ÖNERİ ŞU...

Yetkili komiser, "büyük iflası önlemek" için Rusya Başbakanının 1 Haziran 2020 itibarıyla Rusya Federal Vergi Dairesi (FNS) bilgi hizmetinde yayınlanan çalışan sayısı hakkındaki verileri acilen güncellemesini önerdi. Bunu yapmak için, yüzde 2 oranında ayrıcalıklı kredi sağlanması ile ilgili hükümet kararnamesinin açıklığa kavuşturulması veya değiştirilmesi gerekmektedir.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ