USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kadın öncelikli girişimciler iş dünyasının önemli kuruluşlarıyla buluştu

Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) projesi kapsamında, gıda ve tarım alanında faaliyet gösteren kadın öncelikli girişimciler, iş dünyasının önemli kuruluşları ile buluştu.

Kadın öncelikli girişimciler iş dünyasının önemli kuruluşlarıyla buluştu
30-09-2023 15:42
Google News
İstanbul

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi'nden (ICMPD) yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ENHANCER projesi, ICMPD tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülüyor.

Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gıda ve Tarım alanında İş Dünyası Buluşması; girişimcilere yeni pazarlama fırsatları, sektöründe öncü şirketler ile bir araya gelme, e-ticarette kadın girişimciliği, e-ihracat ve sürdürülebilir üretim yönetimi gibi konularda yeni bakış açıları kazandırarak, KOBİ'lere ve kooperatiflere iş hacimlerini güçlendirme olanağı sundu.

"5 bin kişinin girişimcilik eğitimini tamamlayacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Ofisi Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, etkinlikle, özellikle deprem bölgesinden gelen kadın girişimcilerin İstanbul’da gıda ve tarım alanında çalışan büyük şirketlerle tanışma imkanı bulduğunu belirtti.

Yapanoğlu, e-ticaret ve finansman alanlarının önde gelen markalarıyla da bir araya gelen girişimcilerin, kısa eğitimler alarak iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "İstanbul ve deprem bölgesi illeri dahil olmak üzere, Türkiye’nin 11 ilinden hem kadın girişimcileri, hem de kadınların çoğunlukta olduğu kooperatifleri ağırladık. Deprem bölgesindeki girişimcilerimizi kapasite ve ilgilerine göre belirleyerek İstanbul’a gelmelerini sağladık." ifadesini kullandı.

Deprem bölgesinin her anlamda çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Yapanoğlu, şunları kaydetti:

"Oradaki girişimcilerimizin her türlü desteğe ihtiyacı var. İstanbul’daki bağlantıların onlara yeni kapılar açmasını sağlamak üzere, biz de üzerimize düşeni yapıyor ve onlara elimizi uzatıyoruz. Bu etkinlikte hedefimiz; bireysel ve kooperatif bazında 60 katılımcı iken belirlenen hedefin çok üstüne çıktık. Kadınlara bir bütün olarak bakıyoruz, hem Türk hem Suriyeli kadınlar bizim buradaki destek ağımızın önemli birer parçası.

Projemizi 2025 Haziran ayında bitirmeyi hedefliyoruz ve bu döneme kadar da 5 bin kişinin girişimcilik eğitimlerini tamamlayacağız. Yaklaşık 1.200 girişimciyi bu ve benzeri etkinliklerde ağırlayarak yeni imkanlar yaratmanın yanında, etkinlikler sonucu 300 katılımcımızın da mutlak suretle ticari başarısını hedefliyoruz.

Burada amacımız hem sektörün büyükleriyle hem de birbirleriyle bir araya gelerek ufuklarını açmaları, potansiyellerini görmeleri ve açığa çıkarabilmeleri için gerekli desteği sağlamak. Özellikle ihracat yapan firmalarımızın bağlantıları ile yurt dışına açılmalarını da çok isteriz."

"Girişimcilik bilinci ve kültürü için ilk ve ortaokul seviyesinde de çalışmalar yürütüyoruz"

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Abdullah Başar da projenin isminden de anlaşılacağı gibi girişimcilik odaklı bir proje olduğunu belirterek, bu kapsamda, eğitimlerden bugün olduğu gibi iş dünyası buluşması etkinliklerine veya kaynak sağlamak üzere yürütülen hibe destekleri çalışmalarına kadar çok farklı alanlarda faaliyetler yürütüldüğünü aktardı.

Girişimcilerin, daha büyük firmalarla entegre olmak gibi ufuk açıcı imkanlar bulduğunu ifade eden Başar, şöyle devam etti:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve 26 kalkınma ajansı olarak; ülkemizde girişimcilik kültürünün ve girişimcilik altyapısının geliştirilmesini sağlamak üzere farklı destekler ortaya koyuyoruz. Bu destekler bazen bir girişimcilik merkezinin kurulması, bazen girişimcilere yönelik eğitimler ve mentorluk hizmetleri olabiliyor.

Kalkınma ajansları bizim koordinasyonumuzla bölgelerde faaliyet gösteriyor ve bölgelerinde girişimciliğin tüm aşamalarını destekliyorlar. Bazı ajanslar, erken yaşlarda girişimcilik bilincinin oluşturulması ve bu kültürün yaygınlaştırılması için ilk ve ortaokul seviyesinde öğrencilere dahi eğitim veriyorlar.

Bu çalışmalar ile amacımız, ülkemizin genç ve dinamik girişimci adaylarının ihtiyaç duyduğu tüm desteği sağlamak ve çıkacakları serüvenlerde onlara cesaret verip, teşvik etmek oluyor. Burada bizi bir araya getiren ENHANCER projesi de esasında bu amacımıza, girişimcilik politikamıza hizmet eden araçlardan bir tanesi. "

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ