USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir'de tünel inşaatı nedeniyle evleri zarar gören mahalle sakinleri çözüm bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Buca Onat Tüneli inşaatı nedeniyle evlerinde hasar oluşan Atamer Mahallesi sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

İzmir'de tünel inşaatı nedeniyle evleri zarar gören mahalle sakinleri çözüm bekliyor
11-11-2025 17:43
Google News
İzmir

Buca ilçesinin Ufuk ile Bornova ilçesinin Çamkule mahalleleri arasında yer alan tünelin 2018 yılında yapımına başlandı. Tünelin inşaat çalışmaları esnasında Konak ilçesine bağlı Atamer Mahallesi'ndeki bazı evlerde çatlaklar oluştu.

Hasar nedeniyle evlerine girmekte tedirginlik yaşayan mahalle sakinleri, yetkililerden sorunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.

????

"İnsanlar aylardır ev arıyor"

Mahalle sakinlerinden Nurettin Çelik, yaklaşık bir yıldır evinin duvarlarında ve zemininde oluşan çatlaklarla yaşadığını söyledi.

Yaşadığı korku nedeniyle evden taşınacağını anlatan Çelik, "Evin her tarafı böyle. Akşam burada oturduğun zaman televizyon sesini kıs, sesleri rahatlıkla duyuyorsunuz. Gece saat 03.00'ten sonra çalışmaya başlıyorlar. Sanki içeride çalışıyorlarmış gibi. Bunu defalarca anlattık. Ama maalesef sonuç yok. Buradan çıkarsınlar bizi. Sağlam bir yere koysunlar. İnsanlar aylardır ev arıyor. Bulamıyorlar. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yadigar Çelik de "Deprem oldu, evimizde bir şey olmadı. Yağmur oldu, evimize bir şey olmadı ama bu tünel bizim evlerimizi yıktı. Çoluk çocuğumuzla ne gecemiz ne gündüzümüz var. Yıkık dökük içindeyiz. Çocuklarımız korkuyor. Her gün korku içinde yaşıyoruz. Belediyeden gelip bakıyorlar, bir çekim yapıyorlar. Başka bir şey yok. Bizi kandırıyorlar, çıkıp gidiyorlar. Yapacak bir şeyimiz yok." diye konuştu.

Öte yandan vatandaşların çağrısı üzerine bölgeye gelen AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, mahalledeki yaklaşık 100 evin tünel inşaatı nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Başdaş, mahallelinin yaşadığı sıkıntıları Valilik, AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirdiklerini ifade etti.

Vatandaşların korku içinde olduklarını dile getiren Başdaş, "Ne şirketin yetkilileri ne İzmir Büyükşehir yetkilileri... Muhatap bulamıyorlar. O yüzden inşallah bugünden sonra biz bu işin takipçisi olacağız. Akşama kadar burada kalacağım. Bütün yetkilileri de buraya davet ettim. Gelecekler, araştırma yapacaklar. Bizim amacımız insan sağlığı, insan hayatı her şeyden önemli." diye konuştu.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ