USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İstanbul’daki IŞİD davasına devam edildi

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına ilişkin davanın bugünkü oturumuna sanıkların ifadelerinin alınması ile devam edildi. “Annem babam Müslüman değil Allah’a şirk koşuyorlar” diyen bir sanığa üye hakim, “Allah...

İstanbul’daki IŞİD davasına devam edildi
24-02-2016 15:47
Google News
Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına ilişkin davanın bugünkü oturumuna sanıkların ifadelerinin alınması ile devam edildi.
“Annem babam Müslüman değil Allah’a şirk koşuyorlar” diyen bir sanığa üye hakim, “Allah size mühür mü verdi? Önünüze gelen herkesi bu Müslümandır, bu değildir diye damgalıyorsunuz” diye tepki gösterdi.
Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına ilişkin açılan davanın dün başlayan oturumuna bugün de sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edildi. Ebu Hanzala kod adı ile bilinen tutuklu sanık Halis Bayancuk, dün ifadesinin alındığı gerekçesiyle bugünkü duruşmaya katılmadı. Duruşmada 7 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.
Duruşmaya bugün de sanıkların ifadelerinin alınması ile devam edildi. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan Adil Beyazyıldız hakkındaki suçlamaları reddetti.

“BABAM MÜSLÜMAN MIYDI BİLMİYORUM”
1996 yılından önce şirkleri olan bir Müslüman olduğunu ancak bu tarihten sonra gerçek Müslüman olduğunu ifade eden sanık Beyazyıldız’a üye hakim “ Baban Müslüman mıydı?” diye sordu. Bunun üzerine Beyazyıldız “Bilmiyorum, babam öldü. Müslüman olup olmadığını bilmiyorum” şeklinde konuştu.

“NE OY KULLANDIM NE DE ASKERE GİTTİM”
Bursa’da yaşadığını ve dini kitaplar satarak geçimini sağladığını dile getiren tutuksuz sanıklardan, davanın bir numaralı sanığı “Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayuncuk’un sohbetlerine katıldığını, oy kullanmanın dini açıdan yeri olmadığını söyledi. Akar, “Ben de Halis hocanın inandığı gibi inanıyorum. Doğru olmadığına inandığımdan ne oy kullandım ne de askere gittim. Bedelli olarak yaptım” dedi.

“ANNEM BABAM MÜSLÜMAN DEĞİL ALLAH’A ŞİRK KOŞUYORLAR”
Sanığın bu ifadeleri üzerine mahkeme başkanı Ahmet Civelek, “Askerler Müslüman değil mi? Annen baban Müslüman değil mi?” diye sordu. Sanık Akar , “Askerler Müslüman olduğunu söylüyor. Annem babam oy kullandığı için Müslüman değiller. Müşrikler. Allah’a şirk koşuyorlar” dedi. Mahkeme başkanının “IŞİD Müslüman mı” sorusu üzerine sanık, “Neden soruyorsunuz? Ben tanımıyorum. Müslümanlardır inşallah” diye yanıt verdi. Bir üye hakim ise “Allah size mühür mü verdi? Önünüze gelen herkesi bu Müslümandır, bu değildir diye damgalıyorsunuz” diye eleştirdi.

“TEM POLİSLERİNE IQ TESTİ YAPILSIN”
“Ben öyle diyorum. Bana emniyette 3 soru sordular” diyen sanık, “Bu soruların örgütle hiçbir alakası yok. Terörle Mücadele de görev yapan polislere IQ testi yapılsın. Zeka testinden geçirilsinler” dedi. Mahkeme başkanı önce savcıya dönüp, “Hakkında suç duyurusunda bulunulsun” derken mübaşiri “Bunu dışarı bırakmayın” diye uyardı. Tutuksuz sanık ifadesini tamamlamasından 10 dakika sonra lavaboya gitmek istedi. Mahkeme, sanığı özel güvenlik eşliğinde lavaboya gönderdi.

“İNANCIMI TERK ETMEDİĞİM SÜRECE ASKERLİK YAPMAYACAĞIM”
Duruşmada daha sonra Ankara’da cezaevinde tutuklu bulunan Enes Yelgün’e SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlanıldı. Sanık Yelgün ifadesinde Tevhid dergisinde yazar olduğunu belirterek “Dergide yazarım, sohbetlere katılırım. Bunlar eğer örgütsel faaliyet ise suçlamaları kabul ederim. Ancak bunlar örgütsel faaliyet değil. Tevhid dergisi, bürolarımız resmidir” diye konuştu. Sanık Yelgü ayrıca askerlik yapmadığını ve inancını terk etmediği sürece de askerlik yapmayacağını kaydetti.

“OKULA GÖNDERMİYORUM EVDE KENDİM EĞİTİM VERİYORUM”
Telefon aksesuarı sattığını belirten tutuksuz sanıklardan Fikret Tuğa ise suçlamaları reddederek, “Örgüte üye değilim. Operasyonlar sırasında müşterilerimin bile telefonları alındı. Bunların geri verilmesini istiyorum” dedi. Sanıklardan Ayhan Önre, birleşen dava dosyalarının ayrılmasını talep ederek cemaat üyesi olmadığını söyledi. Mahkeme başkanı sanık Önre’ye, “Çocuklarını okula gönderiyor musun?” diye sordu. Sanık, “Evde kendim eğitim veriyorum” dedi. Mahkeme başkanı cevap üzerine sanığa “Diplomaları olmayacak. Nasıl işe girecekler” diye sordu. Sanık, “Dışarıdan okuyup bitirirler. Bu devletin mevcut müfredatı değişirse okullara göndeririz” diye yanıtladı.
Mahkeme, diğer sanıkların ifadesinin alınması için duruşmaya ara verdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ