USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail tanklarının İsrailli sivillerin ölümündeki rolü yine gündemde

İsrail ordusunun Hamas saldırısında İsrailli sivillerin ölümündeki rolü tartışılırken, Arama Kurtarma Timi Komutanı Albay Vach'ın kibutzları Hamas'ın elinden almak için evlere İsrail'in tanklarından ateş açıldığı yönündeki sözleri dikkati çekti.

İsrail tanklarının İsrailli sivillerin ölümündeki rolü yine gündemde
05-12-2023 15:23
Google News
Ankara

AA, İsrail ordusu ile Hamas mensupları arasında çatışmaların yaşandığı Gazze sınırındaki bir kibutzda (İsrail'de ortak çalışma esaslarına göre oluşturulmuş tarımsal topluluk) Vach'ın 14 Ekim'de tarihinde yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamaların görüntüsüne ulaştı.

İsrailli küçük çocuğun ölümü İsrail ordusunun "Hannibal Protokolü"nü yeniden gündeme getirdiİsrail gazetesi Haaretz: Ordunun helikopteri Hamaslılara ateş açarken siviller de vurulduİsrail gazetesi: 7 Ekim'de savaş helikopterlerinin ateşinde İsrailli sivil-Hamaslı ayrımı "daha sonra" yapılabildiİsrail polisi, "İsrailli sivil zayiat" haberi yapan ulusal basını sorumsuzlukla suçladı

Görüntülere göre Vach, basın mensuplarına, çatışmalarda ağır hasar gören ve kısmen yandığı anlaşılan bir evin önünde brifing verdi.

"Evin önünde elleri kelepçelenmiş 2 kadın ve 2 erkek, evin içerisinde ise 8'i bebek 15 kişinin ölü bulunduğunu" anlatan Vach, olay yerinde toplam 19 kişinin yanarak öldüğünü ifade etti.

Vach, arkasındaki evin yanmış ve yıkılmış halinin neden kaynaklandığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu yıkım, tanklarımızın saldırısı yüzünden. Çünkü bu evler (Hamas tarafından) ele geçirilmişti ve tüm yerleşimi (kibutz) geri almamız gerekiyordu. Bu, tanklar olmadan mümkün olmazdı."