İran saldırılarının durmasının ardından Katar’da yüz yüze çalışmaya yeniden başlandı

Katar'da, son günlerde İran saldırılarının durmasının ardından yaklaşık 3 hafta süren uzaktan çalışma uygulaması sona erdirilerek kamu kurumlarında yüz yüze çalışmaya yeniden başlandığı bildirildi.

İran saldırılarının durmasının ardından Katar’da yüz yüze çalışmaya yeniden baÅŸlandı

Son günlerde Katar’a yönelik herhangi bir saldırı meydana gelmediÄŸini kaydeden Ensari, ülkenin olası geliÅŸmelere karşı hazırlıklı olduÄŸunu ve acil durum planlarının bulunduÄŸunu vurguladı.

Katar Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği, dün yaptığı açıklamada, 24 Mart 2026 itibarıyla tüm kamu kurumlarında çalışma düzeninin normale döneceğini bildirmişti.

Katar Bakanlar Kurulu, 28 Åžubat’ta İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırıları ve Tahran’ın buna karşılık olarak İsrail ile bölgedeki "ABD üsleri ve çıkarlarını" hedef aldığını açıklamasının ardından tüm kamu kurumlarında uzaktan çalışma sistemine geçilmesini kararlaÅŸtırmıştı.

Kurul, 8 Mart’ta uzaktan çalışma uygulamasının kurum başına toplam çalışan sayısının yüzde 70’ini aÅŸmayacak ÅŸekilde sürdürülmesine karar vermiÅŸ, önceliÄŸi annelere ve belirli gruplara vermiÅŸti.

Katar'dan, bu sabah itibarıyla İran saldırılarına ilişkin güncel bilanço açıklanmazken, AA muhabirinin Katar Savunma Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre en az 206 füze, 87 insansız hava aracı ve 2 savaş uçağı etkisiz hale getirildi.

İran’ın son saldırısında ise 19 Mart’ta, enerji sektörü açısından stratejik öneme sahip Ras Laffan Sanayi Bölgesi’nin hedef alındığı belirtilmiÅŸti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ