USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hırvat güzeli Cumhurbaşkanlığı makamında

Güzelliği ile dikkat çeken Kolinda Grabar Kitaroviç, Hırvatistan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde, ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı olarak seçildi. Hırvatistan'daki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Hırvat Demokratik Birliğinin (HDZ) kadın adayı Ko

Hırvat güzeli Cumhurbaşkanlığı makamında
12-01-2015 09:09
Google News
Güzelliği ile dikkat çeken Kolinda Grabar Kitaroviç, Hırvatistan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde, ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı olarak seçildi.
20120716_kolinda-grabar-kitarovic_rdax_375x250
Hırvatistan'daki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Hırvat Demokratik Birliğinin (HDZ) kadın adayı Kolinda Grabar Kitaroviç'in, yüzde 50,43, Sosyal Demokrat Parti'nin (SDP) adayı mevcut Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç'in yüzde 49,57 oy aldığı bildirildi.
Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Kolinda Grabar Kitaroviç, Hırvatistan'ın ilk kadın cumhurbaşkanı olarak seçilirken, iki aday arasındaki oy farkının yaklaşık 21 bin civarında olduğu belirtiliyor. 1968 DOĞUMLU, BAKANLIK VE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ YAPTI 820cdb61f9d64edf5aaa0b92c11cc628 29 Nisan 1968'de Hırvatistan'ın Riyeka kenti doğumlu Kolinda Grabar Kitaroviç, 2003-2005 arası Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı, 2005-2008 arası Avrupa Entegrasyonu ve Dışişleri Bakanlığı, 2008-2011 yılları arasında ise Hırvatistan'ın ABD Büyükelçiliği görevlerinde bulunan bir isim 1993 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığının farklı kademelerinde görev yapan Kitaroviç, 2003 genel seçimde ise milletvekili seçilerek meclise girdi. Evli ve iki çocuk annesi olan Kitaroviç, iyi derecede İngilizce, İspanyolca ve Portekizce biliyor. KİMSENİN HIRVATİSTAN'IN REFAH SEVİYESİ YÜKSEK BİR ÜLKE OLMAYACAĞINI SÖYLEMESİNE İZİN VERMEM Kolinda Grabar Kitarovic Hırvatistan'ın ilk kadın cumhurbaşkanı seçilen Kitaroviç, yaptığı zafer konuşmasında, seçimi tüm Hırvatistan için kazandığını söyledi. Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) tarafından aday gösterildiğinde birçok kişinin kendisine seçimleri kazanamayacağını söylediğini, ancak ben pes etmediğini ifade etti ve "Hırvatistan için de aynen böyle çalışacağım. Hiç kimsenin Hırvatistan'ın refah seviyesi yüksek bir ülke olmayacağını söylemesine izin vermem. Hırvatistan, Avrupa Birliği'nin ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olacak. Söz veriyorum" dedi. HIRVATİSTAN'I KRİZDEN ÇIKARACAĞIZ Kitaroviç, "İvo Yosipoviç'e oy veren seçmen de ekibimizin bir parçası olmalı. Bizimkiler-sizinkiler yok. Hepimizi zorlu görevler bekliyor. Bu yolda beraberiz. Birlik olarak Hırvatistan'ı krizden çıkaracağız. Hırvatistan'ın ulusal çıkarları için mücadele edeceğiz. Yardıma muhtaç olanlarla yardım edeceğiz" dedi. Kitaroviç, yolsuzlukla mücadelede "sıfır tolerans" göstereceklerini, NATO ve AB'de hak ettikleri yere gelecekleri ve komşu ülkelerle yıllardır süren sorunları çözeceklerini de ifade etti. RAKİP ADAY, MEVCUT CUMHURBAŞKANI YOSİPOVİÇ'DEN OY SAYIMI TAMAMLANMADAN TEBRİK: DEMOKRASİ KAZANDI resizer.yenisafak.com Yüzde 50,43 oy alarak ülke tarihindeki ilk kadın cumhurbaşkanı olan Kolinda Grabar Kitaroviç'i ilk tebrik edenlerden biri de az bir farkla geride kalarak seçimi kaybeden mevcut cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç oldu. Yosipoviç, resmi olmayan sonuçlara göre ve daha oy sayımının bitimi tamamlanmadan yaptığı konuşmada, seçimi kazanan rakibini tebrik etti. Yosipoviç, "Zorlu bir kampanya oldu ancak nihayetinde demokrasi kazandı. Demokratik mücadelede kazanan Kolinda Grabar Kitaroviç oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Az bir farkla kazandı ancak demokrasinin özü bu: Daha fazla oy alan zafere erişir" ifadesini kullandı.
"BİZİMKİLER" COŞACAK GÖRECEKSİNİZ! Kolinda-Grabar-Kitarovic-predsjednicka-kandidatkinja-HDZ-a   Bu haberden bize düşen hisse de şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bundan böyle Hırvat mevkidaşı Kolinda olacak; ama bizde Seçim kaybedenlerin hiç biri bir Yosipoviç, (Yusufoviç) olamadı bu kafayla da olamayacak. Aynı zamanda bundan böyle, -göreceksiniz- başka hiç bir yabancı ülke cumhurbaşkanına nasib olmayan "medya tanıtım atağı" da başta Doğan medyası olmak üzere, "magazinsevermedya"mız tarafından hararetle "Kolinda eksenli" olarak işlenecek. Bu biraz da Erdoğan nefreti ve yenilmişliğin tatmin duygusunu dışarıdan karşılama arzusundan kaynaklanacak. Yenilgi yenilgi büyüyen sürüngenlik, bir de böyle bastırılmaya çalışılacak. Çünkü bizim "frikikçi medya" kadın sever gibi görünerek, kadınlar üzerinden kendi iştahını bastırmaya (satış arttırmaya) ve kadınları istediği gibi yönlendirerek kalemi ve kamerası önünde oynatmayı kendisine görev bellemiştir. Hele bir de önüne düşen "örnek" nadir bulunur hasletlerde ise. Görün bakın; takılarından baldırlarına, göğüs çatalından kirpiğine, saçının boyasından gamzesine kadar nasıl döktürecekler. Siyasi kariyerinden genç kızlık ve okul zamanlarına ve aile ilişkilerine kadar her şeyini anlatacaklar. Tarih boyunca halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan kendi ülkelerinin Cumhurbaşkanına göstermedikleri ilgiyi, Hırvatistan Cumhurbaşkanı'na gösterdiklerinde kimse şaşırmasın. Aranan kan bulunmuştur. Başlıkları görünüyor; emin olun şunu bile diyeceklerdir: Taş gibi cumhurbaşkanı. Bakalım ilk "FOTO GALERİ"yi kim yapacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ