USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre & Seyahat

Havalimanları, otogarlar ve otoyollarda Ramazan Bayramı tatili yoğunluğu yaşanıyor

Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatili memleketlerinde, tatil bölgelerinde ve yurt dışında geçirmek isteyenler havalimanları, otogarlar ve otoyollarda yoğunluk oluşturmaya devam ediyor

Havalimanları, otogarlar ve otoyollarda Ramazan Bayramı tatili yoğunluğu yaşanıyor
06-04-2024 15:48
Google News
İstanbul
Büyük İstanbul Otogarı'nda bayram yoğunluğu sürüyor

İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün başlayan yoğunluk tatilin ilk gününde de sürüyor.

Tatil için kentten ayrılanlar, erken saatlerden itibaren İstanbul Havalimanı'na gelmeye başladı. Havalimanının giriş nizamiyesinde ve terminalin önündeki caddede trafik oluştu.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri ve polisler, uyarılar yaparak trafik yoğunluğunu azaltmaya çalıştı.

İGA ekiplerince, kuyruk oluşmasını engellemek için terminal binası girişindeki x-ray kontrol noktaları ile kapılar açık tutularak yolcuların hızlı geçişleri sağlandı.

Güvenlik kontrolünün ardından terminale geçen yolcular, iç ve dış hat kontuarlarında bilet ve valiz işlemleri için sıraya girdi. Özellikle iç hat kontuarları ve uçağa geçişteki ikinci kontrol noktasında uzun kuyruklar oluştu.

Çocuklarıyla beraber seyahat eden yolcular, vakit kaybetmemeleri için ailelere ayrılan özel bölümden geçirildi.

İGA, Türk Hava Yolları (THY) ve Turkish Ground Serves (TGS) ekipleri, havalimanında yolcuları gidecekleri noktalara yönlendirdi.

Dış hatlardaki yoğunluk...

Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali'ndeki tüm pasaport bankolarını açık tutan polisler de yolculara e-pasaport bankolarına yönlendirerek yardımcı oldu.

Tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler, yurt dışı harcı pulu veren makinelerin önünde kabalık oluşturdu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da yoğunluk sürüyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yolcu yoğunluğu bugün de devam ediyor. Yolcular, sabahtan itibaren x-ray kontrol noktalarında, bilet ve valiz işlemleri için kontuarların önünde yoğunluk oluşturdu. Havalimanındaki görevliler, yoğunluğu azaltmak için yolculara yardımcı oldu.

Ramazan Bayramı'nda normalin üzerinde yoğunluk beklenen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 9 günlük bayram tatili süresince günlük yaklaşık 700 uçuş yapılması planlanıyor.

Havalimanında Ramazan Bayramı'nda toplam 6 bin 500 uçuşla 1 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verileceği öngörülüyor.

Havalimanlarındaki yoğunluğun arife gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Bayram tatili kapsamında hava yolu şirketleri THY 79, Pegasus 132 ve Ajet 6 ek sefer koymuştu.

Otoyollarda bayram tatili dolayısıyla trafikte akıcı yoğunluk sürüyor

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu, Düzce ve Sakarya kesimi ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde akıcı yoğunluk oluşturuyor.

Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen sürücülerin harekete geçmesiyle Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde Yeşilyayla, Gümüşova rampaları, Düzce gişeleri, Beyköy, Kaynaşlı, Bolu Dağı 1, 2, 3. ve 4. viyadükler ile Bolu Dağı Tüneli ve Abant Kavşağı ile Sakarya'nın Hendek kesiminde trafik akıcı yoğunlukta ilerliyor.

Otoyolun Bolu kesimi Ankara yönünde ise Yumrukaya, Çaydurt, Yeniçağa rampası ve Gerede kesiminde trafikte akıcı yoğunluk yaşanıyor. İstanbul yönünde ise ulaşım normal seyrinde ilerliyor.

D-100 kara yolunun Ankara istikametinde de zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'nun sona erdiği, Anadolu Otoyolu'na bağlantı sağlanan Sakarya'nın Akyazı mevkisinde de yer yer araç yoğunluğu artıyor.

Bayram tatili için İstanbul'dan Anadolu'ya giden sürücülerin ağırlıklı olarak Kocaeli'den geçen Kuzey Marmara Otoyolu'nu tercih etmesi, Ankara yönünde akıcı yoğunluğa neden oluyor.

Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde ise İzmit'teki tüneller bölgesinde trafik akışı yavaşlarken, D-100 kara yolunda trafik normal seyrinde ilerliyor.

Tatile çıkanların yoğun olarak kullandığı İstanbul-İzmir Otoyolu üzerindeki Osmangazi Köprüsü'nde de araç yoğunluğu gözleniyor.

Anadolu Otoyolu'nu Karadeniz kentlerine bağlayan D-100 kara yolunun Karabük kesiminde trafik akıcı yoğunlukta seyrediyor.

Bayram tatili dolayısıyla memleketlerine gitmek için yola çıkanlar, D-100 kara yolunun Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde akıcı yoğunluğa neden oluyor.

Karayolları ve trafik ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi illerden Karadeniz kentlerine gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini sürdürüyor.

Ekipler, ayrıca otoyollarda da ulaşımın aksamaması için belirlenen güzergahlarda önlem alıyor. 

Büyük İstanbul Otogarı'nda bayram yoğunluğu sürüyor

Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatilini memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu.

Otogarın içinde araç ve yolcu hareketliliği yaşanırken, birçok otobüs firması ek sefer koydu. Bazı vatandaşlar gidecekleri yere bilet bulamazken kimi de fiyatların yüksekliğinden şikayet etti.

Otobüs firması yetkilisi Yaşar Dursun, bilet fiyatlarının Kayseri'ye 800, Malatya'ya 1250 lira olduğunu söyleyerek, "Araçlar dolu. Ek seferler konuldu. Yoğunluk bayramın ikinci gününe kadar sürer." dedi.

Bayram tatili için memleketi Tekirdağ'a giden Mehmet Vuroğlu da otogarda yaşanan yoğunluğa vurgu yaptı.

Polis denetim yaptı...

Otogar çıkışında trafik polisleri oluşturdukları denetim noktasında otobüsleri durdurdu.

Şoförlerin evrak ve belgelerini kontrol eden ekipler, yolcuları da emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Polisler, yolcuların bayramını da kutladı.

AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanıyor

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesinde (AŞTİ) yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçirmeyi planlayan Ankaralılar, AŞTİ'de yoğunluğa neden oldu.

Terminalde 9 günlük bayram tatili yoğunluğu devam ederken, otobüs firmaları ek seferler koyarak talepleri karşılamaya çalışıyor.

Yolcu yoğunluğunun arttığı AŞTİ'de bayram öncesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir yolculuk yapabilmesi için güvenlik önlemleri de artırıldı.

Otobüs firması yetkilisi Sinan Erdem, bayram dolayısıyla yoğunluk yaşandığını, ek otobüs koymalarına rağmen seferlerin dolduğunu söyledi. Erdem, "Özellikle Bodrum, Ege tarafı, İstanbul ve Kastamonu seferlerinde çok yoğunluk yaşanıyor." dedi.

Ankara-Samsun kara yolu Havza geçişinde trafik yoğunluğu yaşanıyor

Ankara-Samsun kara yolunda Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla trafik yoğunluğu oluştu.

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıkanlar, Samsun-Ankara kara yolunda öğle saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Karadeniz Bölgesi'nin önemli geçiş güzergahlarından Havza'da özellikle Samsun, Ordu ve Trabzon istikametinde araçlar yoğunluk oluşturdu.

Trafik ekipleri, bölgede önlem alarak araçların geçişinde sorun yaşanmaması için çaba harcıyor.

Konya-Ankara kara yolunda bayram yoğunluğu artıyor

Ramazan Bayramı dolayısıyla Konya-Ankara kara yolunda yoğunluk yaşanıyor.

Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, yola çıkmaya başladı.

Memleketlerine ve sahil kesimlerine gidenler, Ankara-Konya kara yolunda trafik yoğunluğuna neden oldu.

Ankara-Konya kara yolu güzergahında bulunan Kulu ilçesinde tatilciler, araçlarıyla yoğunluk oluşturdu.

Bayram öncesi tatil yolundaki şarj istasyonlarında yoğunluk yaşandı

Trafik yoğunluğunun yaşandığı İstanbul - İzmir Otoyolu'nda elektrikli araç sahipleri, rezervasyon yaptırarak geldikleri istasyonlarda 30-40 dakikalık mola süresinde araçlarını şarj edebiliyor.

Akhisar'daki bir istasyonda otomobilini şarj eden sürücü Alpay Cino, İstanbul ile İzmir arasında sık seyahat ettiğini, güzergahta istasyon sayısının artmasıyla şarj konusunda hiç sıkıntı yaşamadığını söyledi.


Fotoğraf: Ahmet Bayram/AA

Cino, "Geçen yaz daha çok zorlanmıştık. Bu yolda 1 ya da 2 tane vardı. O zaman randevuyla gelmeme rağmen 1,5-2 saat beklediğim oldu. Şarj istasyonu sayısı bu sene oldukça arttı. Elektrikli otomobil sayısının da artması nedeniyle bugün biraz yoğunluk var. Fakat çok rahat bir şekilde şarj edebiliyoruz şu anda. Daha da iyi olacak." dedi.

İsmail Ercis de İzmir'e bayram tatiline gittiğini belirterek, "Uzun süredir elektrikli araç kullanıyorum. Çok fazla tatilde de böyle yolculuk yaptım. Son dönemde sayılar arttığı için sıkıntılar azalmaya başladı. Sadece İstanbul - İzmir arasında çok problem yaşıyorduk. Çünkü her İstasyonda tek şarj yeri vardı." ifadelerini kullandı.

Ercis, elektrikli araçlarda evde şarj olanağı olursa yolculuk maliyetinin akaryakıtla çalışan araçlara göre onda bir fiyata geldiğini de savundu.

Ailesiyle İstanbul'dan Bodrum'a giden Bora Bulan da bayram tatili dolayısıyla şarj istasyonlarında bir yoğunluk olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bayram olduğu için evet ekstra bir yoğunluk var. Ama şarj istasyonlarının rezervasyon sistemleri var. Önceden, kaç saat içinde orada olacaksak, ne kadar şarj etmemiz gerekiyorsa randevu alarak planladık rotamızı.

Şu an bir sorun yaşamadık. Gayet planladığımız gibi devam ediyor. Hızlı şarj olduğu için yaklaşık 40 dakika kadar sürüyor."

Edremit Körfezi'nde bayram tatili yoğunluğu başladı...

Bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla birçok tatilci, iç turizmde ilk sıralarda yer alan Edremit Körfezi'ndeki tesisleri tercih etti.

Özellikle İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerden, Edremit, Altınoluk, Akçay, Güre, Burhaniye, Ören, Ayvalık ve Cunda Adası'na gelenler, araçlarıyla Akçay ve Güre kavşaklarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Polis ve jandarma ekipleri, trafiğin durma noktasına geldiği kavşaklarda, sinyalizasyonu devre dışı bırakarak, trafiği düzenledi.

İzmir ve Aydın'da turizm güzergahlarında trafik yoğunluğu yaşandı...

Tatillerini Ege sahillerinde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş, İstanbul - İzmir ve İzmir-Aydın Otoyolu ile turizm merkezleri bağlantı yollarında yoğunluk oluşturdu.


Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

İstanbul'u İzmir'e bağlayan otoyol ile Aydın çevre yolu arasındaki bağlantı noktası olan Bornova Işıkkent geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Bodrum, Marmaris, Didim ve Kuşadası güzergahının kesişim noktası olan Aydın'ın Söke ilçesinde de trafik akışının yavaşladığı, trafik ışıklarında araç kuyrukları oluştuğu gözlendi.

Bu yollarda polis ve jandarma trafik ekipleri, trafik akışını rahatlatmak üzere çalışma yürüttü.

İstanbul-Samsun kara yolunda bayram trafiği yoğunluğu...

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıkanlar, İstanbul-Samsun kara yolunda sabah saatlerinden itibaren yoğunluğa neden oldu.


Fotoğraf: Murat Demirci/AA

Karadeniz Bölgesi'nin önemli geçiş güzergahlarından Gümüşhacıköy'de özellikle Amasya, Tokat, Sivas, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon istikametinde araçlar yoğunluk oluşturdu.

Trafik ekipleri, bölgede önlem alarak araçların geçişinde sorun yaşanmaması için çaba harcıyor.

Afyonkarahisar-Antalya kara yolunda bayram tatili yoğunluğu artıyor...

Polis ekipleri, kavşaklarda denetimlerini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde başlayan araç yoğunluğu, öğle saatlerinde artarken kavşaklarda önlem alan ekipler, sürücüleri emniyet şeridini kullanmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Yoğunluk nedeniyle zaman zaman trafik akışında yavaşlama olurken bazı maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ