USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Günün Fotoğrafı

Haftanın fotoğrafları ( 9-15 Ağustos )

Türkiye ve dünyadan Haftanın fotoğrafları ( 9-15 Ağustos )

Haftanın fotoğrafları ( 9-15 Ağustos )
17-08-2019 02:32
Google News

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Yeni Malatyaspor, Sırbistan temsilcisi Partizan ile Partizan Stadı’nda karşılaştı. Yeni Malatyasporlu oyuncu Issam Cheabake (29), attığı gol sonrası sevinç yaşadı. 

Partizan - Yeni Malatyaspor

New York'ta yağmurla birlikte çakan şimşekler, gökyüzünü aydınlattı.

New York'ta yağmur

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesi yurt genelinde gerçekleştirilen Huzur Operasyonları kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Antalya’da havadan ve denizden denetim yaptı. Günü birlik tur ile balıkçı tekneleri havadan ve denizden kontrol edildi, belgeleri incelendi.

Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi ise Antalya Körfezi'nde dalış gerçekleştirip, su altı okullarının faaliyetlerini denetledi.

Sahil Güvenlikten havadan ve denizden denetim

Turizmde parlak bir dönem yaşayan ve yeni bir rekora imza atmaya hazırlanan Türkiye'de, 2020 yılı için rezervasyonlar başladı. Yıl başında, 16 milyon turist hedefleyen Antalya'nın Manavgat ilçesindeki sahillerinde yaşananan yoğunluk dikkati çekiyor.

Otellerde 2020 rezervasyonları başladı

Suriye’de son dönemde Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın yoğun saldırılarına maruz kalan İdlib'de Kurban bayramı hazırlıkları sürüyor. İdlibliler, savaş, bombardıman ve yoğun göçe rağmen kentteki pazarlardan bayram alışverişini yapmaya devam ediyor.

İdlib'de Kurban Bayramı hazırlıkları

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bayram namazı, binlerce Müslüman'ın katılımıyla İskender Bey Meydanı’nda kılındı.

Balkanlar'da Kurban Bayramı coşkusu

Kurban Bayramı tatili için araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, İstanbul'un giriş ve çıkış noktaları ile ana yollarda trafik yoğunluğuna neden oldu. Mahmutbey gişelerinde gece saatlerine kadar trafik yoğunluğu yaşandı. 

TEM Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, sıcak hava balon turları alternatif turizm etkinlikleri arasında yer alıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki bölgeyi ziyaret eden turistler, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri gökyüzünden izleme imkanı elde ediyor. 

Sıcak hava balonları Kapadokya'ya renk katıyor

Dünyanın bir numaralı kakao üreticisi olan batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'da günlük yaşamın izleri her alanda kendini gösteriyor. 2011 yılındaki siyasi gerilimle birlikte iç çatışmaların yaşanmasının ardından kısa sürede toplarlanan ülkede halk barış içinde yaşıyor. İnsanlar ürettikleri ürünleri pazarlarda satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. 

Abidjan'da günlük yaşam

Mersin'de, Kurban Bayramı öncesi merkez Toroslar ilçesindeki şehitlik ziyaret edilerek dualar edildi, mezarlara karanfil bırakıldı. 

Bayram öncesi şehitlik ziyareti

Hindistan'ın kontrolü altında bulunan Cammu Keşmir'e özel statü sağlayan 370. maddeyi kaldırmak için verdiği kanun teklifi, Hindistan'ın Keşmir kentinde protesto edildi. Gösteriye, çok sayıda Keşmirli katıldı.

Hindistan'ın Keşmir kararı protesto edildi

Kanarya sevdalısı mobilya ustası Nuri Coşkun, atölyesinde beslediği kuşları güzellik yarışmalarına hazırlıyor.

Kanarya sevdalısı mobilyacı, kuşlarını güzellik yarışmasına hazırlıyor

Bayram tatilinin başlamasıyla Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Bolu Dağı geçişinde yoğunluk artıyor. Beş günlük Kurban Bayramı tatilin başlamasıyla dün gece araçlarıyla yola çıkanlar, Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Gümüşova ve Bolu Dağı'nın İstanbul-Ankara yönünde akıcı yoğunluğa neden oluyor.

Anadolu Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

Üreme alanlarından güneydeki ülkelere göç eden leylekler, Osmaniye semalarında güzel görüntüler oluşturdu.

Leyleklerin toplu göçü objektiflere yansıdı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da 44. Rüzgar ve Uçurtma Festivali başladı. Geleneksel olarak düzenlenen festivalin ilk gününde farklı kategorilerdeki uçurtmalar havalandırıldı.

Kolombiya'da 44. Rüzgar ve Uçurtma Festivali

Edirne'de vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için camileri doldurdu. Bazı vatandaşlar, bayram namazını Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde kıldı.

Selimiye'de bayram namazı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde, suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran tasarıya karşı düzenlenen protestolar Causeway Bay İstasyonu çevresinde de devam etti. Protesto boyunca çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri aldı. 

Hong Kong'daki protestolar

Rusya'da binlerce kişi, protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılması ve Moskova şehir meclisi seçimlerine katılmak isteyen bağımsız adayların kaydının iptal edilmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenledi. Güvenlik güçleri bazı protestocuları gözaltına aldı. 

Rusya'da binlerce kişi protesto için sokağa çıktı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde, suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran tasarıya karşı düzenlenen protestolarda polis göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu. Bölgede protestoları yasaklayan polis, Hong Kong'un kuzeyindeki Tai Wai semtinde bir tren istasyonunda toplanan yaklaşık bin kişiye ve Tsim Sha Tsui semtinde bir karakolu çevreleyen çok sayıda protestocuya göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 

Hong Kong'daki protestolarda polisten göz yaşartıcı gazla müdahale

Suriye’de son dönemde Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın yoğun saldırılarına maruz kalan İdlib'de Kurban bayramı hazırlıkları sürüyor. İdlibliler, savaş, bombardıman ve yoğun göçe rağmen kentteki pazarlardan bayram alışverişini yapmaya devam ediyor. 

İdlib'de Kurban Bayramı hazırlıkları

Deprem yaşanan Denizli'nin Bozkurt ilçesinde vatandaşlar bayram namazını mesirelik alanda kıldı.

Deprem bölgesinde bayram namazı mesirelikte kılındı

Ankara'da vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için Kocatepe Camisi'ne geldi. 

Başkentte Kurban Bayramı

Açılışı bu yıl gerçekleşen Büyük Çamlıca Camisinde ilk Kurban Bayramı namazı eda edildi. Camiye, kentin dört bir yanından İstanbullu akın etti.

Büyük Çamlıca Camisinde ilk Kurban Bayramı namazı

Endonezya'nın Palembang kentindeki Müslümanlar, bayram namazını kılarak ve dua ederek Kurban Bayramı kutlamalarına başladı.

Endonezya'da Kurban Bayramı

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Müslümanlar, Kurban bayramı namazını başkentin en büyük camilerinden Amr Bin el-As Camisi'nde kıldı. 

Mısır'da Kurban Bayramı namazı kılındı

Kutsal topraklardaki yaklaşık 3 milyon Müslüman hacı oldu. Arafat Vakfesi'nin ardından dün akşam saatlerinde kafileler halinde otobüslerle Müzdelife'ye geçen hacı adayları, burada da Vakfe Duası'nı yapıp şeytana atılmak üzere taş topladı. Gece yarısından itibaren Cemerat'taki şeytan taşlama alanına geçen Müslümanlar, büyük şeytan olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş attı. Daha sonra Kabe'ye giderek ziyaret tavafı ve sa'yi gerçekleştiren Müslümanlar, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. Böylece bu yıl kutsal topraklara Türkiye'den gelen 80 bin civarındaki hacı adayı dahil yaklaşık 3 milyon Müslüman hacı oldu.

Kutsal topraklarda hac coşkusu

İsrail polisi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etti. Bir İsrail polisi, müdahale sonucu yere düşen Filistinli bir kıza tekme attı.

İsrail polisinden Mescid-i Aksa içinde Filistinlilere saldırı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde, suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran tasarıya karşı düzenlenen protestolarda polis göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu. Bölgede protestoları yasaklayan polis, Hong Kong'un kuzeyindeki Tai Wai semtinde bir tren istasyonunda toplanan yaklaşık bin kişiye ve Tsim Sha Tsui semtinde bir karakolu çevreleyen çok sayıda protestocuya göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Bazı göstericiler gazdan korunmak için maske taktı.

Hong Kong'daki protestolarda polisten göz yaşartıcı gazla müdahale

İsrail polisi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etti. Müdahale sonucu aralarında Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi üyelerinin de bulunduğu Filistinliler yere yığıldı.

İsrail polisinden Mescid-i Aksa içinde Filistinlilere saldırı

İsrail polisi, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etti. İsrail polisi, Harem-i Şerif'i boşaltarak kapıları kapattı. 

İsrail polisinden Mescid-i Aksa içinde Filistinlilere saldırı

ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan binlerce Müslüman, Kurban bayramı namazını MetLife Stadyumu'nda kıldı.

ABD'de Kurban Bayramı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, ülkenin bağımsızlığının 200'üncü yılı kutlamaları kapsamında yaz festivali düzenlendi. Gösteri geçitinde katılımcılar, çeşitli kostümlerle renkli görüntüler oluşturdu.

Kolombiya'nın Bağımsızlığının 200'üncü Yılı kutlamaları

Gana Cumhuriyeti'nin Kuzey Bölgesi'nde bulunan Tamale şehrinde yaşayan engelliler, Kurban Bayramı coşkusunu Türkiye'den gelen yardımseverlerle yaşadı. Bölge halkı kurban kesimine yoğun ilgi gösterdi.

Gana'da engellilerin Kurban Bayramı sevinci

Göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, Uşak'ın Eşme ilçesinde bulunan Firigyalılar'ın dini merkezleri arasındaki Mesotimolos antik kentinden de izlendi. Ziyaretçiler gece yarısı saatte yaklaşık 60 ila 80 arasındaki göktaşını çıplak gözle görme imkanı bulurken, gökyüzünde adeta görsel bir şölen oluştu.

Perseid meteor yağmuru

A Milli Erkek Basketbol Takımı, özel maçta Ürdün ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştı. A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Ersan İlyasova (8) ile Ürdünlü basketbolcu Ahmad Al Dwairi (44) bir pozisyonda mücadele etti. 

Türkiye - Ürdün

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.

Muğla'da orman yangını

UEFA Süper Kupa maçında Liverpool ile Chelsea, Vodafone Park’ta karşılaştı. Maç esnasında sahaya giren bir taraftar, görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı.

Liverpool - Chelsea

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ