USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları

Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları

Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları
27-02-2023 13:13
Google News

Göz kapağı ameliyatı fiyatları; kullanılan teknik, ameliyatı gerçekleştiren doktorun nitelikleri başta olmak üzere çeşitli hususlara göre değişiklik gösterir. Göz kapaklarında meydana gelen düşüklüğün farklı nedenleri bulunur. Yaşın ilerleyerek cildin esnekliğini kaybetmesi, göz kapaklarındaki düşüklüğün en bilindik nedenidir.

Ciltte esnekliğin azalması, zaman içinde ciltte sarkmalara sebebiyet verir. Özellikle göz kapaklarında oluşan sarkmalar hem fiziksel hem de mental anlamda kişinin kendisini kötü hissetmesine neden olabilir. Bu tür durumlarda tercih edilen göz kapağı ameliyatı, göz kapaklarının yukarı çekilmesi ve düşüklüğün giderilmesini hedefler. Peki göz kapağı ameliyatı fiyatları nedir, göz kapağı ameliyatlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Göz Kapağı Ameliyatı

Göz kapağında genetik faktörler, yaş başta olmak üzere çeşitli hususlar; düşüklük sorununa neden olur. Kişinin kendisini yorgun hissetmesine sebebiyet veren göz kapağı düşüklüğü, estetik sorunlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle pek çok kişi, göz kapağı düşüklüğü ameliyatına yönelim göstermektedir.

Alt ve üst göz kapaklarında gerçekleştirilebilen cerrahi müdahaleler, çeşitli işlem basamaklarını içerir. Ameliyat öncesinde yapılan muayene ve tetkik sonrasında tedaviye karar verilir. Bazı hastalarda yalnızca alt göz kapaklarına bazılarında ise üst göz kapaklarına müdahalede bulunulduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra alt ve üst kapaklarının her ikisine aynı anda işlem yapılabilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatında temel amaç, göz kapaklarındaki düşüklüğün giderilmesidir. Bu nedenle işlemin steril bir ortamda ve titizlikle gerçekleştirilmesi gerekir.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı ameliyatı için farklı teknikler ve işlem basamakları kullanılabilir. Tercih edilen teknik farklı olmakla birlikte temelde göz kapağında bulunan fazla deri ve kas bazen de yağ dokusunun çıkarıldığını söylemek mümkündür. Yalnızca göz kapağına cerrahi müdahalede bulunacaksa lokal anestezi tercih edilir. Her iki göz kapağı için cerrahi işlem süresi yaklaşık 45 dakikadır. Fakat farklı uygulamalar da gerçekleştirilecekse süre uzayabilmektedir.

Göz Estetiği Ameliyatı Kaç Dakika Sürer?

Göz estetiği ameliyatının süresi değişkenlik gösterebilir. Her iki üst göz kapağı ameliyatının süresi çoğunlukla 45 dakikadır. Bununla birlikte hem alt hem de üst kapaklarında işlem yapılacaksa süre uzayabilir. Bunun yanı sıra kaş kaldırma gibi farklı estetik uygulamalara da başvurulacaksa sürede değişkenlik görülebilir.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Kaç Güne İyileşir?

Göz kapağı estetiği sonrası iyileşme sürecinin çok daha rahat geçebilmesi için doktor tarafından belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekir. Cerrahi işlem sonrasında herhangi bir komplikasyon olmaması durumunda aynı gün içinde taburcu olmak mümkündür. Uygulama sırasında çeşitli bölgelerden kesi açıldığı için işlem sonrasında dikiş atılır.

İşlem sonrasında ilk zamanlarda dikiş izleri görülebilse de zaman içinde dikiş izlerinin kendiliğinden kaybolduğunu belirtmek mümkündür. Genellikle ameliyatın tamamlanmasından 4 ila 5 gün sonra dikişler alınmaktadır. Öte yandan 3 hafta içinde göz kapağında şişlik görülmekle birlikte şişlik de süreç içinde inerek hasta, iyileşme sürecini tamamlar.

Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları Nedir?

Göz kapağında meydana gelen düşüklük sorunu kişinin kendisini mental anlamda kötü hissetmesine neden olur. Bu nedenle göz kapağı düşüklüğü sorununda çoğunlukla cerrahi yöntem, tedavi olarak tercih edilir. Göz kapağı ameliyatı fiyatları, göz kapağı düşüklüğü sorunu yaşayan bireylerin merak ettiği konular arasında bulunuyor.

Göz kapağı düşüklüğünde fiyatları belirleyen en önemli husus, alt ve üst göz kapaklarının her ikisinde cerrahi yöntem talep edilip edilmemesidir. Sadece üst göz kapaklarının her ikisinde cerrahi işlem yapılmakla birlikte hem üst hem de alt kapaklarında aynı anda ameliyat gerçekleştirilebilir. Bu durumda fiyatlarda atış meydana gelir. Ayrıca göz kapağı ameliyatının yanı sıra kaş kaldırma gibi estetik uygulamalara yönelim gösterilirse, fiyatlar tercih edilen uygulamalara göre belirlenir.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatlarını Belirleyen Hususlar Nelerdir?

Steril bir ortamda yapılması gerekli olan göz kapağı estetiği ameliyatında fiyatı belirleyen pek çok husus bulunuyor. Bu hususlar;

  • Ameliyatın gerçekleştirileceği sağlık kurumu/klinik ve nitelikleri
  • Ameliyatı yapacak doktorun ilgili branşta elde ettiği deneyim ve doktorun nitelikleri
  • Kullanılacak yöntem
  • Kullanılacak materyallerin nitelikleri ve steril olup olmaması
  • Alt ve üst göz kapaklarının hangisinde cerrahi yöntem gerçekleştirileceği

Belirtilen hususların her biri, göz kapağı ameliyatı fiyatları konusunda temel belirleyiciler arasında yer alır. Ön muayenenin gerçekleştirilmesi ile birlikte göz kapağı ameliyatı fiyatı da net bir şekilde belirlenmektedir. Bu nedenle kesin fiyatlar için ön muayenenin gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ