USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze'de yaşananlar karşısında uluslararası mahkemeler etkisiz kalıyor

Uluslararası toplum; soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlarını engellemek için adımlar atsa da milyonlarca insan bu suçların mağduru olmaya devam ediyor.

Gazze'de yaşananlar karşısında uluslararası mahkemeler etkisiz kalıyor
05-12-2023 11:38
Google News
Amsterdam

İsrail'in uluslararası hukuk kurallarını açıkça ihlal ederek, işgal ettiği Filistin topraklarında 7 Ekim ve sonrasında işlediği savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçları karşısında uluslararası mahkemelerin gerekli adımları atmadığı ve etkisiz kaldığı görülüyor.

UCM'de Filistinlileri savunan avukat Devers'e göre İsrail'in savaş suçlarının kanıtı AA fotoğrafları "mükemmel belgeler"Fransız avukat Devers: Türk basınının İsrail'in beyaz fosfor kullandığını kanıtlamada büyük rolü varAA'nın fotoğrafları İsrail'in fosfor bombası kullandığını bir kez daha kanıtladıUluslararası Af Örgütü, İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor kullandığına dair kanıtları paylaştıAcil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Al, İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor kullandığını gösteren delilleri AA'ya değerlendirdiFilistinli mağdurların avukatları, İsrail'in Gazze'deki soykırımını UCM'ye şikayet ettiİsrail'in Gazze'de beyaz fosfor kullandığını kanıtlayan AA fotoğrafları UCM'de delil olma yolundaEski UCM Başsavcısı, İsrail'in Gazze'yi kuşatmasını "soykırım" olarak nitelendirdi

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı kuruluşlar ve çok sayıda insan hakları örgütünün raporlarında tespit edildiği üzere İsrail'in, Gazze'de savaş hukukunu ve insan haklarını ihlal ettiği belirtilirken, söz konusu ihlallerin soruşturulması ve sorumluların hesap vermesi bakımından uluslararası mahkemelerin işlevselliği tartışılmaya başlandı.