USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe, zirve yarışında hata yapmadı

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında konuk ettiği EMS Yapı Sivasspor'u 4-1 ile geçen Fenerbahçe, zirve yarışında hataya yer vermedi.

Fenerbahçe, zirve yarışında hata yapmadı
04-12-2023 22:33
Google News
İstanbul

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında, EMS Yapı Sivasspor ile karşılaştı.

Maçın 4. dakikasında Tadic'in pası sonrası Fred, altıpasın önündeki Dzeko'ya topu aktardı. Bu oyuncunun vuruşu sonrası kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı çeldi ve Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

6. dakikada Szymanski'nin pasında ceza sahası içine hareketlenen Osayi-Samuel, topu penaltı noktasına çıkardı. Sivasspor'da Camara, Dzeko'dan önce meşin yuvarlağa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Fred'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Tadic, ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu oyuncunun ortası sonrası altıpas çizgisinde topa dokunan Szymanski, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

22. dakikada Saiz'in pasında ceza yayına hareketlenen N'jie'ye Osayi-Samuel müdahale etti. Bu oyuncudan dönen topu kontrol eden Burak Kapacak, ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

42. dakikada sarı-lacivertliler farkı 2'ye çıkardı. Osayi-Samuel, sağ kanatta hareketlenen İrfan Can Kahveci'ye pasını aktardı. Topu kontrol ettikten sonra ceza sahası çizgisinden vuruşunu yapan İrfan Can Kahveci, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

50. dakikada Sivasspor farkı 1'e indirdi. Saiz'in ortasında ceza yayında topla buluşan Manaj, göğsü ile kontrolü sağladıktan sonra vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

68. dakikada Fenerbahçe farkı yeniden ikiye çıkardı. Szymanski, Fred'in vuruşu sonrası savunmadan dönen topu Tadic'e aktardı. Bu oyuncunun pası sonrası ceza sahası içi sol çaprazından Dzeko vurdu. Üst direğe de çarpan top filelerle buluştu: 3-1

75. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan getirdiği topa Sivassporlu Charisis müdahale etti. Dönen topu kontrol eden Tadic, altıpas çizgisine hareketlenen Dzeko'ya orta açtı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 4-1.

90+4. dakikada Ziya Erdal, penaltı noktasındaki Manaj'a orta açtı. Oosterwolde, topu kötü bir şekilde kontrol eden Manaj'a son anda müdahale ederek gol tehlikesini önledi.

Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe, bu galibiyetle rakibi Galatasaray'ın 3 puan aldığı haftada hataya yer vermedi ve puanını 37'ye yükselterek averajla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

İsmail Yüksek ligde ilk kez yedek

Fenerbahçe'nin milli orta sahası İsmail Yüksek, bu sezon ligde ilk kez yedek soyundu.

Ligde şu ana dek 11 karşılaşmada ilk 11'de forma giyen İsmail, diğer 2 müsabakada ise kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyememişti.

İsmail Kartal, 3 sarı kartla ceza sınırında olan oyuncusunu bu sezon ilk defa yedek soyundurdu.

Tribünler, cezaya rağmen doldu

Fenerbahçeli taraftarlar, büyük bölümü cezalı olmasına rağmen tribünlerin tamamını doldurdu.

VavaCars Fatih Karagümrük maçındaki tezahüratlar nedeniyle tribünlerin büyük bölümü ceza alırken, ceza alan seyirciler yerlerini kulübe devretti.

Kulübün bu yerleri satışa çıkarmasının ardından biletlerin tamamını tüketen sarı-lacivertliler, takımlarını cezaya rağmen yalnız bırakmadı.

Szymanski ligde 5 maç sonra güldü

Fenerbahçe'nin Polonyalı orta sahası Sebastian Szymanski, ligde 5 maç sonra gol sevinci yaşadı.

Sezona gol yollarında çok etkili bir başlangıç yapan 24 yaşındaki oyuncu, şu ana dek Avrupa'da 3, ligde ise 6 kez gol atma sevinci yaşarken, her iki kulvarda toplamda 6 asist yapmıştı.

Ligde son olarak Hatayspor filelerini havalandıran Szymanski, sırasıyla Pendikspor, Trabzonspor, Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük maçlarını boş geçmişti. Szymanski, söz konusu süreçte ayrıca Avrupa'da oynadığı 3 karşılaşmada da gol atmayı başaramamıştı.

Müsabakanın 17. dakikasında takımını öne geçiren gole imza atan Szymanski, ligde 4 toplamda ise 7 maçlık aranın ardından fileleri havalandırdı.

Crespo tamamlayamadı

Fenerbahçe'nin Portekizli orta saha oyuncusu Miguel Crespo, sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamadı.

Müsabakanın 58. dakikasında kendisini yere bırakan 27 yaşındaki oyuncunun önce saha içinde tedavisi gerçekleştirildi.

Hakem Bahattin Şimşek, 59. dakikada sedyeyi oyun alanına çağırdı ancak Crespo tedavisinin ardından yürüyerek oyun alanını terk etti.

Hemen ardından oyuna dönen Crespo, 65. dakikada ise yerini İsmail Yüksek'e bıraktı.

İrfan Can'ın ligde 6. golü

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu İrfan Can Kahveci, skor katkısını sürdürdü.

Bu sezon kariyerinin gol yollarında en iyi dönemini geçiren 28 yaşındaki oyuncu, ligde şu ana dek 5 gol 3 asistle oynarken, Avrupa'da da 4 gol bulmuştu.

İrfan Can, müsabakanın 42. dakikasında attığı golle ligdeki 6. golüne ulaştı.

Fred alkışlarla çıktı

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Fred Rodrigues, performansıyla takdir topladı.

Maç boyunca çok etkili bir görüntü sergileyen Fred, 74. dakikada oyundan çıkarken taraftarlar alkış ve tezahüratlarla oyuncularına sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftarlardan İrfan Can'a sevgi gösterisi

Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuları İrfan Can Kahveci'ye sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşma öncesinde İrfan lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, futbolcunun 42. dakikadaki golünün ardından oyuncuya alkış ve tezahüratlarla destek oldu.

Kartal'dan zaman geçirmeye tepki

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, zaman geçirildiği gerekçesiyle maçın dördüncü hakemi Turgut Doman'a tepki gösterdi.

Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural'ın üst üste zamanı geçirmeye yönelik hareketlerine tepki gösteren Kartal, 14. dakikada idari menajer Emir Yolaç ile dördüncü hakemin yanına giderek şikayette bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ