USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: 'Yeni Türkiye için başkanlık sistemi şart'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye’nin inşası yolunda önemli bir dönemeç olacağını belirterek “Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var” ded

Erdoğan: 'Yeni Türkiye için başkanlık sistemi şart'
11-05-2015 18:35
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye’nin inşası yolunda önemli bir dönemeç olacağını belirterek “Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var” dedi.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon'daki programları için bugün öğle saatlerinde Trabzon'dan helikopterle Rize'ye geldi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşı ve Rizeli kalesinde atılan top atışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 122 milyon liralık 26 ayrı eserin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, baba-ana ocağı olan Rize’de bir kez daha olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Erdoğan, 10 Ağustos 2014’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdikleri yüzde 81’lik destek için Rizeli hemşehrilerine tekrar teşekkür etti.Erdoğan, “Bizim ‘alamet-i farikamız’ hizmettir ama Pensilvanya'dakiler gibi değil' diyerek 'Biz eserlerle yad edileceğiz. Bunun için bu yoldayız. Rize’ye geçtiğimiz 12 yılda eski rakamla 9 katrilyon yatırım yaptık…Ovit Tüneli şuanda yarılandı. Devam ediyor. 14 km bir tünel, 14 km bir tünel. Ovit Tüneli bittiği anda o aşılmaz denilen dağlar, karda kışta gidilmez denilen Erzurum açılacak mı ? biz işte buyuz. Birileri laf üretiyor bizde iş üretiyoruz farkımız bu. Ulaşımda eksik kalmasın istedik. Rize ve Artvin’in kullanacağı havalimanı için çalışmalara başladık. Ardeşen-Pazar arasında denize havaalanına yapacağız. Yaş çay için 4,2 katrilyon lira ödendi. Çayda prim desteğini 7 kat arttırdık. 1,3 katrilyon ödeme yaptık” şeklinde konuştu.Ana muhalefet partisi ve onlara destek veren gazetecilerin ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar içlerindeki inanç ve başörtüsü düşmanlığını gizleyemediğini ve bastıramadığını kaydeden Erdoğan, 28 Şubat’ın önde gelenlerinden bir bayanın ana muhalefet partisinden Ankara’da 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildiğini hatırlattı.

“MENDERES VE ARKADAŞLARININ KANI HALA BUNLARIN ELLERİNDE”

Tek parti döneminde ‘Kabe Arab’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyorlardı. Şimdi birisi çıkmış arkasında terör örgütü o da ‘İşçilerin Kabe’si Taksim’diyor” diyen Erdoğan “Ah benim Kürt kardeşlerim. Benim Kürt kardeşlerim dindardır. İnancına sahiptir ama kalkıp da bu ülkenin Müslüman insanlarına Müslüman Kürt evladına Kabe’yi Taksim olarak gösterenlere 7 Haziran’da gereken dersi verecekmisin ? Bunlara haddini toptan bildirmek gerekiyor. 1950 yılından bu yana her seçimden sonra hayal kırıklılığı yaşıyorlar.Onun için her darbeyi her cuntayı desteklediler, şimdi de alkış tutuyorlar. 27 Mayıs 1960 darbesinin ardında bunlar vardı. Menderes ve arkadaşlarının kanı hala bunların ellerinde. 28 Şubat temsilcilerinin koltuğunu hiç boş bırakmıyorlar. Bunlar için demokrasi sadece kendi iktidarlarını kendi özgürlüklerini ifade eder kendileri sosyal demokrattır ama kendileri faşisttir. Ağızlarından milletimizin değerlerine ilişkin hiçbir söz çıkmaz. Lafa gelince saygılı olduklarını söylerler ama milletin değerlerine saldırmakta geri durmazlar” şeklinde konuştu.

'PARELEL ÖRGÜT BUNLARA LOJİSTİK SAĞLIYOR'

Paralel örgütün bunlara lojistik destek sağladığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:“Hani Diyarbakır Belediyesi’nin arka kapısından giriyorlardı ya. Kimler kimlerle el tutuştu. Aslında bu oyun yeni değil 200 yıldır tekrarlanıyor. Milletimiz her defasında bunlara dersi verdi. İnşallah bir kere daha birliğinden kardeşliğinden yana oy kullanacak. 7 haziran seçimleri yeni Türkiye’nin inşası yolunda da önemli bir dönemeç olacak. 70’li yılları 90’lı yılları hatırlayanınız var. Lütfen o yılları gençlere anlatın. Hastanede yaşadıklarınız yollarda çektiğiniz çileleri anlatın. Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni Anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var. İngiltere’de 3 parti seçimi kaybettikleri için 3 saat içinde istifa ettiler bizimkiler yapabilirdiler mi ? Ben ne diyordum hatırlayın. ’Partim birinci olmazsa ertesi gün istifa edeceğim’ diyordum. diğerlerine ‘siz de istifa etmeye hazır mısınız?’ diyordum. Şimdi aynı şeyi başbakan söylüyor. Siyasetin de bir dürüstlüğü var be. Siyasetin de onuru var. Batılı bunu gösteriyor da siz niye gösteremiyorsunuz ?”

'MEYDANLARA ÇIKIP KONUŞMA HAKKIMI ELİMDEN BUNLARIN HİÇBİRİ ALAMAZ'

Erdoğan, meydanlara çıkıp konuşması ile ilgili olarak da “ ‘Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın’ diyorlar. Millet, bu meydanlara çık diye bana bu oyu verdi. Bu milletin içinden çıkan cumhurbaşkanına hangi hakla yasaklama yoluna gidersiniz. Bunlar anayasayı da okumuyorlar. Vatana ihanetten başka cumhurbaşkanının bir suçu yoktur. Benim bu hakkımı elimden bunların hiçbiri alamaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek” ifadelerini kullandı.Toplu açılış töreninde hizmete giren yatırımlara destek olan hayırseverlere plaket verilerek teşekkür edilirken, törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek ile çok sayıda davetli katıldı.

dikGAZETE.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ