USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: 'Gençlik Gezi'de gördüğünüz vandallar değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir. Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı alçakça katleden o ırz düşmanları asla değildir” dedi

Erdoğan: 'Gençlik Gezi'de gördüğünüz vandallar değildir'
13-03-2015 18:35
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir. Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı alçakça katleden o ırz düşmanları asla değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genç Memur-Sen tarafından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik” adlı özel programa katıldı. Programda gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın düzenlenmesinde emeği geçen Genç Memur-Sen üyelerine teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı. 

Memur-Sen’in gerek bugüne kadar sürdürdüğü başarılı sendikacılığıyla, gerekse Türkiye’nin ekonomisine, demokrasisine, hak ve özgürlük mücadelesine verdiği destekle çok önemli görevler ifade etmiş bir kuruluş olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu hizmetlerinden Memur-Sen ailesine tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Memur-Sen’in kurucusu, şair ve mütefekkir değerli ağabeyimiz, güzel insan Akif İnan’ı da rahmetle yad ediyorum. Kendisi bu tabloları görememiş olsa da Türkiye’nin zor günlerinde, 1995 yılında diktiği fidanın artık koca bir çınar olduğuna bizler bugün hep birlikte şahitlik ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” dedi.

MEMUR-SEN’İ ÖVDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen’in Türkiye’de sendika üyesi olan memurların yarısını bünyesinde barındıran, tüm iş kollarında yetki sahibi sendikalarıyla kendi alanında Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduğunun altını çizdi. Kurulduğundan beri bilhassa 28 Şubat döneminden başlayarak Türkiye’nin tüm zor dönemlerinde demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavrıyla Memur-Sen’in diğer sendikalardan farklı bir konumda yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınlara, engellilere, gençlere yönelik özel komisyonlarıyla her kesime hitap eden Memur-Sen, milli iradenin yanında ortaya koyduğu kararlı ve samimi duruşuyla da ayrıca takdiri, şükranı hak ediyor. 

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi krizinde, AK parti’nin kapatılmasında yine Memur-Sen hakkaniyet mücadelesinin, hakikat mücadelesinin en ön saflarındaydı. Yeni anayasa çalışmalarında, çözüm sürecinde, 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinde Memur-Sen yine mücadele safının en önündeydi. Eğitimde ‘4+4+4’ projesinin hayata geçmesinde, kamuda görev yapan kadınlarımızın başörtü sorunlarının çözümünde sergilediği öncü rolle Memur-Sen hakkın, hakikaten, adaletin yanında olduğunu gösterdi” diye konuştu.

İmam hatip okullarının katsayı mücadelesinde Memur-Sen’in onların yanında yer aldığını gösterdiğini belirten Erdoğan, “İmam hatip okullarının, meslek liselerinin orta kısımlarının kapatılması olayında yine hakkın ve hakikatin yanında yer aldı” dedi.

“BU ÜLKENİN GENÇLİĞİ GEZİ’DE GÖRDÜĞÜNÜZ VANDALLAR DEĞİLDİR”

Memur-Sen’in 400 bin genç üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil gençlik teşkilatı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizlerin farklılığı var. Sizleri bu ülkede taşla, molotofla, maskeyle, ellerinde demir bilyelerle, yakmakla yıkmakla değil fikirle, ilimle, irfanla, kültürle, saygıyla, sevgiyle mücadele verilebileceğini gösteren gerçekten örnek bir gençlik olarak görüyorum. Buradaki her bir genç kardeşimin ‘kim var’ diye seslenildiğinde sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ diyeceğine ve dava taşını gediğine koyacağına yürekten inanıyorum. 

Buradan milletime sesleniyorum, bu ülkenin gençliği Gezi’de gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren o provokatörler değildir. Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı alçakça katleden o ırz düşmanları asla değildir. Bu ülkenin gençliği işte buradadır. 400 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunun temsilcisi olarak işte burada karşımda duran gençler, sizler bu ülkenin gençliğinin ta kendisisiniz. Birileri ısrarla diğerlerini gündeme getirebilir, diğerlerini ön plana çıkartabilir ama biliyoruz ki bu ülkenin, bu milletin gençlerini asıl temsil edenler ahlakınızla, çalışkanlığınızla, bilginizle, enerjinizle sizlersiniz. Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim çalışmalarınızda size güç, kuvvet, aşk ve sabır versin.”

“30’A YAKIN DEVLET BAŞKANI KATILACAK”

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlamalarına değinen Erdoğan, “Çanakkale Savaşı’nın her yıl dönümüne katıldım. 100. yıl kutlamalarına Cumhurbaşkanı olarak katılacağım. 30’a yakın devlet başkanı bizlerle beraber Çanakkale’de olacak. Bakanlarla ve diğer temsilcilerle bu rakam daha yüksek olacak” dedi.

BM’YE YÜKLENDİ

Birleşmiş Milletler’i eleştiren Cumhurbaşkanı, “Şu anda dünyanın kaderi 5 ülkenin elinde, bir ülkenin iki dudağının arasında. Böyle bir adalet olabilir mi? Artık BM’ye bir güncelleme gerekiyor. DEAŞ denen örgüt kafa keserek, topluca insanları kurşuna dizerek, camileri türbeleri okulları yıkarak bir medeniyet katliamı gerçekleştirerek, onlar sadece örgüte katılan üç beş vatandaşlarının derdindeler. 

Esed, 350 bin kişiyi katlederken onlar hâlâ BM dengelerini gözetmenin çabası içindeler. Onun için diyorum ki dünya beşten büyüktür. Artık BM’ye bir güncelleme gerekiyor. Tüm dünyanın temsil edildiği bir BM Güvenlik konseyi. Her dinin temsil edildiği bir BM Güvenlik konseyi. Yok daimi yok geçici üyeymiş, böyle bir mantık olmaz. Orada 20 ülke mi olur belirlenir hepsi de daimi olur, dönerli olur. Bir iki yıl görev yaparlar. Adalet budur” ” diye konuştu.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ