USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan: 'Ey Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek veren ülkeleri eleştirerek, Çanakkale’de yapılan anma programlarına 20 tane devlet başkanının katıldığını söyledi. Erdoğan, Avrupa Birliği’ne seslenerek, “Ey Avrupa Birliği bize

Erdoğan: 'Ey Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla'
25-04-2015 18:34
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek veren ülkeleri eleştirerek, Çanakkale’de yapılan anma programlarına 20 tane devlet başkanının katıldığını söyledi. Erdoğan, Avrupa Birliği’ne seslenerek, “Ey Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 23'üncü MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’de düzenlenen anma etkinlikleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek veren ülkeleri sert bir dille eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Çanakkale’de 100’e yakın ülkenin devlet başkanları birlikte bir aradaydık. 

Biz dünyaya barış mesajı vermek için mücadele ederken, aralarında Rusya, Almanya, Fransa, Avusturya gibi devletlerin de bulunduğu ülkeler Ermenistan yalanları üzerine inşa edilmiş bir iddiaya destek vererek, kinin, düşmanlığın tarafında saf tuttular. Maalesef buna Amerika da değişik bir ifade şekli ile katıldı. Yüzyıl önce bu coğrafyada yaşanmış acılar ortak acılarımızdır. 

Osmanlı’nın vatanını koruma mücadelesi sırasında gerçekleştirmek zorunda kaldığı zorunlu göç sırasında yaşananları biz biliyoruz. Bunu arşivlerimizden biliyoruz. Bu uygulamaya yol açan sebepleri de biliyoruz. Bu gerçekleri ortaya çıkarmak parlamentoların işi değildir. Bu işi tarihçilere bırakalım. Biz geçmişteki acıları unutmadan ortak bir gelecek çabasında olalım” dedi.

ERDOĞAN, O ÜLKELERİ ELEŞTİRDİ

“Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri önce kendi tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum” diyen Erdoğan, “Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden biri Almanya, Rusya, Fransa. Almanya’nın geçtiğimiz yüzyılda yol açtığı iki yarı dünya savaşında yaşananlar ortada. Almanya bu açıklamaları yaparken 1 milyona yakın soydaşımız onların vatandaşı. 3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da cumhurbaşkanının böyle bir tavrın içine girmesi anlaşılır değil” şeklinde konuştu.

Rusya’nın 1917’den beri kendi topraklarına gerçekleştirdiği uygulamalar sebebiyle hayatını kaybeden 10 milyon insanın olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek veren ülkeleri sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, “Son olarak Kafkasya’da, Ukrayna’da yaşananlar ortada. Aynı şekilde Fransa. Cezayir’den başlayıp Ruanda’ya kadar gelen kötü sicili dünyanın malumu. 

Bizim Birinci Dünya Savaşı şartlarında nefsi müdafaa için zorunlu göç uygulamasını eleştirenler, önce kendi geçmişlerindeki kanlı izlerin hesabını vermek zorundadır. Biz kendi vatanımızı korumak için mücadele ederken onlar emperyalist amaçları için bu insanlık suçlarını işliyordu. Fransa’dan kalkıp ta Ruanda’ya gidiyorsun. Ne işin var orada. Şimdi biz ikili ilişkilerle barış dünyasını tesis edelim derken atılan bu adımlar, bu cevabı vermeye mecbur etti” dedi.

“EY AVRUPA BİRLİĞİ BİZE AKIL VERME”

“Biz isterdik ki Putin, Hollande Ermenistan’a gitmesin” diyen Erdoğan, Avrupa Birliği’ni eleştirerek, şunları söyledi:

“Biz Çanakkale’de Ermenistan’a yönelik bir cevap vermedik. Oraya iki tane devlet başkanı gitti. Hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi. Biz böyle bir şeyin gayreti içine girmedik. Bir kez daha Ermeni toplumuna sesleniyorum. Tarihteki olayların hesabının bugün verilmesi gibi bir yol açılacaksa bu konuda en rahat olan ülke Türkiye’dir. Ey Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla. Diyorsun ki arşivlerinizi açın.

 Biz 15 yıldır bunu söylüyoruz yahu. Diyoruz ki biz arşivlerimizi açmaya hazırız. 1 milyon belge, bilgi mevcut. Gerekirse askeri arşivimizi de açarız. Ermenistan’ın varsa arşivi o da açsın. Bırakalım tarihçilere, araştırmacılara araştırmalarını yapsınlar. Getirsinler çalışmalarını önümüze. Yüzleşmekse biz yüzleşmeye varız. Bundan sonraki süreç çok daha farklı olacak. Biz hiçbir zaman savunmada olmayacağız. Biz bilginin, ilmin, araştırmanın net olarak delilerle ortaya konduğu bir ülke olacağız.”

dikGAZETE.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ