USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Düğün Planlaması Nasıl Yapılır?

Düğün Planlaması Nasıl Yapılır?

Düğün Planlaması Nasıl Yapılır?
22-01-2024 00:02
Google News

Düğün planlaması çiftlerin dünya evine girerken en çok dikkat etmeleri gereken konular arasında yer alıyor. Çünkü hayatlarındaki en büyük mutluluğa adım atarken bu anın kutlaması düğün sayesinde mümkün oluyor. Düğünün sorunsuz geçmesi çiftler için çok önemliyken aynı zamanda akrabaları ve arkadaşları için de önem taşıyor. Bu yüzden de düğünün planlamasını yapmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kötü geçecek bir düğün hayatlarındaki en büyük mutluluğa gölge düşürebileceği gibi ömür boyu hatırlayacakları bir zaman diliminin de hoş olmayacak şekilde hafızalarında kalmasına yol açabilir. Bu yüzden düğün planlaması için dikkatli ve titiz davranılmalıdır. 

Düğün Planlamasına Başlarken Ne Yapmak Gerekiyor?

Düğün planlaması için öncelikle düğünün mekanını bulmak gerekiyor. Düğünün yapılacağı salonlar aylar öncesinden rezerve edildiği için bunu son anlara bırakmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü son ana bırakılması halinde muhtemelen yer bulamayabilirsiniz. Düğün organizasyonları hizmeti sunan mekanların listesini çıkarmak bu süreçte size yardımcı olacaktır. Elbette ne tarz bir düğün istediğinize yönelik de mekan seçimi önemlidir. Örneğin açık hava düğünü istiyorsanız açık havaya sahip olan mekanları incelemelisiniz. Açık hava düğünü için hava koşullarının da düğün tarihinizde elverişli olacağını ön görmelisiniz. Bu yüzden genellikle açık hava düğünleri yaz aylarında tercih edilirken diğer aylar için kapalı düğün salonları tercih edilir.

Düğün mekanı için karar verdikten sonra bu aşamaya kadar neler yapmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Öncelikle düğün bütçenizi oluşturmalısınız. Bütçeniz düğününüz için nelerin gerektiğini ve ne türden harcamalar yapacağınızı belirleyebilmeniz için yararlı olacaktır. Bütçenizin biraz üstüne de çıkabileceğini unutmayarak buna göre bir planlama sunmalısınız. Bütçeniz belirlendikten sonra ise çeşitli harcamalar yapmanız gerekecektir.

Bu harcamaların başında düğün sonrası da bulunur. Kalacağınız ev, mobilyalar, düğün için gelecek konukların ağırlanması, düğün mekanında ikramlar, düğün günü giyilecekler, kuaför masrafları gibi giderler bütçenize dahil edilmelidir. Bütçenizin bu şekilde belirlenmesi sonrasında ise düğün tarihine göre hafta hafta veya ay ay çeşitli aşamaları tamamlamalısınız.

İyi Bir Düğün Planlaması İçin Önemli Noktalar

Düğün karmaşık bir süreç olduğundan düğün planlamasını yaparken profesyonel yardım almak yardımcı olabilir. Bunun için düğün hakkında yazılan rehberleri okumak oldukça yararlı olacaktır. Aynı şekilde hayalinizdeki düğünün gerçekleşmesi için hizmet sunan düğün salonları veya düğün mekanlarını da keşfetmek yine yarar sunacaktır.

 Düğün tarihine gelinceye kadar nişan ve kına organizasyonları da önem taşır. Nişan, evlilik öncesindeki son adım olarak kabul edilir ve çiftlerin dünya evine girmeden önce son hazırlıkları yapmalarını sağlar. Nişan hazırlıklarında çok karmaşık durumlar gerekmez. Nişan hazırlıkları için sadece çok yakınlarınızı davet etmeniz, tercihen yemek veya kokteyl vermeniz ve sonrasında da aile büyükleri tarafından yüzüklerin takılması yeterli olacaktır.

Kına organizasyonu ise gelin adayının düğün öncesinde yakını ve sevdiği kadınlarla gerçekleştirdiği bir ritüeldir. Bunun için de kına temini, kına kıyafetleri, kına gecesinde ikram edileceklerin hazırlanması gibi noktalara dikkat etmelisiniz. Kına evde yapılabileceği gibi kına mekanları listesi de yine sorunsuz ve profesyonel bir şekilde kına gecenizi tamamlamanız için yardımcı olacaktır.

Nişan, kına ve düğün hazırlıkları tamamlandıktan sonra düğününüzün gerçekleşeceği düğün tarihinde sorunsuz bir düğün yaşanarak mutluluğunuzu en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte ister istemez küçük ve ön görülemeyen aksaklıklar da yaşanabilir. Ancak her zaman düğün rehberi kullanarak ve doğru planlama yaparak bu tarz durumları azaltabilir, düğününüzün hiç akıldan çıkmayacak şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ