USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Demirtaş 'terörü' kınadı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanahmet’teki intihar saldırısıyla bir kez daha vahşi bir katliamla karşı karşıya kalındığını, HDP olarak bu saldırıları nefretle kınadıklarını söyledi.

Demirtaş 'terörü' kınadı!
12-01-2016 19:03
Google News

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün TBMM Grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Sultanahmet’teki patlamaya değinerek konuşmasına başlayan Demirtaş, “Bir kez daha vahşi bir katliamla karşı karşıya kaldık. Ölenler, yaralananlar var. Son derece acı bir tablo, maalesef ülkemizin yabancı olmadığı vahşi tablolardan biri sahneleniyor şuanda. 

Tek temennimiz ölü sayısının artmaması, yaşamını yitirenlere rahmet diliyorum, bütün ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralıların hepsine acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı da diğerleri gibi karanlıkmış gibi, faili ortada yokmuş gibi kapalı kapılar ardında saklanan bir katliama dönüşmez. HDP olarak bu saldırıları nefretle kınıyoruz” diye konuştu.

“ÜLKENİN PARLAMENTOSUNA TALİMAT VAR”

Türkiye’de yaşanan gelişmelere ilişkin parlamentonun sessiz kaldığını iddia eden Demirtaş, “Ülkede olup bitenlerle ilgili gündem de oluşturamıyor. Gündem oluşturmak yasak, resmi bir parlamento gündemi oluşturamıyorsunuz. Hiçbir soruna dair oluşturamıyorsunuz, çünkü yukarıdan talimat var. Ülkenin parlamentosuna talimat var. 

Bu adım adım işlenmiş siyasi sürecin bir sonucudur. Başkanlık adı altında parlamentoyu işlevsiz kılmak ve parlamento hiçbir sorunu çözemiyor ki noktasına halkı getirmenin sürecidir bu. Aslında Başkanlık olmazsa parlamento yönetemiyor, noktasına halkı mecburen getirmesidir bu. Her şey saraydaki zat tarafından tasarlanıyor, söylenmesi gereken bütün son sözü kendisi söylüyor, atılması gereken adımlara dair kendisi talimatı veriyor. 

Geri kalan devlet kurumları ve parlamento onun arkasından tıpış tıpış gerekenleri yapıyor. Hükümet sarayın verdiği talimatlar sonucu icraattan sorumludur, parlamento sarayın arzu ettiği yasaları çıkarmakla sorumludur. İşte bunun adına başkanlık sistemi diyorlar. 

Siz isteseniz de istemeseniz de değişti dedikleri sistem budur. Bir fıkra vardır bilenler bilir, ‘bu daha lelesidir, bir de bunun lolosu var diye, bu da lelesidir.’ Buna biat etmeyen kabul etmeyen, buna itiraz eden herkes düşman olarak kodlandı. Bir düşmana ne yapılması gerekiyorsa, devlet nezdinde onlara o muamele yapılıyor. Bu başkanlık adı altında dikta rejimi Türkiye’ye gelecek” şeklinde konuştu.

“HİÇ BİR MEDYA KURULUŞUYLA ÇIKAR İLİŞKİMİZ OLMADI, DOĞAN MEDYA DA BUNA DAHİLDİR”

Hiçbir medya kuruluşuyla işbirliği içerisinde olmadıklarını ifade eden Demirtaş, “Bir alışverişimiz, çıkar ilişkimiz olmadı. Olmaz da, Doğan Medya da buna dahildir. Biz dik duruyoruz, sallanan sizsiniz o yüzden eğik duruyorsunuz” dedi.

“KONUŞANIN ADI AYŞE MİDİR, ÖĞRETMEN MİDİR? HİÇ FARK ETMEZ AMA SÖYLEDİKLERİ DOĞRU”

Bir show programını arayarak, öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik’in telefon konuşmalarını hatırlatan Demirtaş, “O programdan sonra olanlara bakın. Teslim olmanın sınırı yok. Özür diletiyor, yetmiyor. Biatın sınırı yok. Köleliğin sınırı yok. O programda telefonla bağlanarak bir insani çağrı yapıyor. Öldürenin kim olduğunu söylemiyor, bakıyorsunuz AK Parti ayağa kalkıyor.

Barış konuşması yapıldığı için programcıya özür diletiliyor. Bak özür diletiyor. Siz verdikçe daha fazlasını isteyecek. Kanalınız da bir suç işlenmedi. Konuşanın adı Ayşe midir, öğretmen midir? hiç fark etmez. Ama söyledikleri doğru. Gün gelecek bu özürden dolayı da özür dileyecek bunlar, Ahmet Kaya’da mevzusunda olduğu gibi. Çocuklar ölmesin diyor. Bu kadar yaygara kopartıyorlarsa bilin ki suçlunun yüzüne fener tutulduğu içindir. Panik bundan” ifadelerini kullandı.

“BİZ KAVGADAN, SİLAHTAN YANA DEĞİLİZ. BİRLİKTE YAŞAMDAN AMA EŞİT, HÜR, ADİL BİR YAŞAMDAN YANAYIZ”

‘HDP Türkiye partisi olmaktan çıktı’ eleştirilerine cevap veren Demirtaş, “Gidişatınız iyi değil, siz kendinize bir bakın. Siz faşizan diktatörlüğün yalakası haline geldiniz. Biz hala aynı yerdeyiz. Biz kavgadan, silahtan yana değiliz. Birlikte yaşamdan ama eşit, hür, adil bir yaşamdan yanayız. İktidara geldiğiniz günden beri Türkiye gün yüzü görmedi ” değerlendirmesini yaptı.

“HENÜZ OLUMLU OLUMSUZ BİR CEVAP VERMİŞ DEĞİLİZ”

Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın gönderdiği mektuba ilişkin de açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Demokratik, sivil, özgürlükçü bir anayasa yapacağız hadi gelin. El insaf ya, yapılacağını bilsek bir gün de otururuz, 24 saatte bir uzlaşmayla sivil, özgürlükçü anayasayı çıkarırız. 

Dertleri bu değil, bütün mavi boncuklar başkanlığın etrafına dizilecek, halkı aldatmak, muhalefeti kandırmak için sonra hadi bakalım başkanlık sistemini Türkiye’ye oldubitti ile kabul ettirecek. Biz başka bir niyet görüyoruz. Biz değerlendireceğiz, gerçekten yeni bir anayasa yapma imkanı var mı yok mu bakacağız bu duruma. Henüz olumlu olumsuz bir cevap vermiş değiliz. Fakat biz yeni bir özgürlükçü bir anayasa AK Parti tarafından yapılacağına inanmıyoruz. Pratiğe bakıyoruz” diye konuştu. 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ