USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Davutoğlu’ndan silahsızlanma konusunda ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecindeki kararlılığa işaret ederek, "Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugün yapılan açıklamayı yakından takip edeceğiz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’Yeni Türkiye, Güçlü Gelecek’ temasıyla Atat

Davutoğlu’ndan silahsızlanma konusunda ilk açıklama
28-02-2015 17:34
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecindeki kararlılığa işaret ederek, "Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugün yapılan açıklamayı yakından takip edeceğiz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’Yeni Türkiye, Güçlü Gelecek’ temasıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, "Selam olsun insanlık tarihi boyunca, insanlık onuru için yürüyen bütün gençlere selam olsun. Firavunun sarayına izzeti adaleti götürmek için yürüyen gençlerin sembolü Hz. Yusuf’a selam olsun. Bir karanlık gecede insanlığın kurtuluşu için Mekke’den Medine’ye yürüyen hicret gençlerine selam olsun. Gençlerin öncüsü Hz. Ali’ye selam olsun. adalet, onun için ölümü bile bile Kerbela’ya yürüyen gençlerin sembolü Hz. Hüseyin Kerbela şehitlerine selam olsun. Horosan’dan Hoca Ahmet Yesevi’nin liderliğiyle Anadolu’ya Rumeli’ye doğru yürüyen Alperen gençlerine, onun öncüsü Süleyman Şah, Ertuğrul Gazi’ye selam olsun. Bir karanlık dönemi kapatmak için yürüyen gençlere selam olsun. Anadolu’yu bize miras bırakan bacılar, kardeşlere onların bugünkü torunlarına selam olsun" ifadelerini kullandı.
"Devletimiz zor duruma düştüğünde, vatanımız tehlike altına girdiğinde, Çanakkale’ye doğru, Sarıkamış’a, Yemen’e doğru yürüyen yiğit gençlere selam olsun" diyen Davutoğlu, "Ankara’dan Kocatepe’den İzmir’e yürüyen İstiklal gençlerine selam olsun. Aziz gençler, insanlık tarihinin bütün öncü gençlerinin bugünkü takipçileri, yolcuları olan AK gençliğe selam olsun. AK gençliiğin bacılarına, kardeşlerine selam olsun. Bugün sembolik bir gün. 28 Şubat’ta Ankara’da gençlerimizle beraberiz. 28 Şubat ki. Bugün 28 Şubat, bundan 1997 28 Şubat’ında birileri eski Türkiye adına dediler ki 28 Şubat bin yıl sürecek. Bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat’ta, Anadolu’nun genç kızlarına başörtüsü zulmünü uygulamak vardı, imam hatiplerde yetişmiş gençleri üniversite dışında bırakmak vardı. Şimdi soruyorum, o 28 Şubat bin yıl sürdü mü, herhangi bir iz kaldı mı? Bu zihniyete bir daha izin verecek miyiz? Merhum hocamızı, 28 Şubat’a karşı savunan merhum Necmettin Erbakan’ı rahmetle anıyoruz. Bir 28 Şubat’ta daha beraberiz ama o 28 Şubat’ın kabus günlerinde hainler pusuda ama onların pususuna izin vermeyeceğiz. AK gençlik yeni bir 28 Şubat’a bir daha izin vermeyecek. 28 Şubat milletin evlatlarının izzetinin onurunun çiğnendiği bir dönemdi. Şimdi yeni bir 28 şubat’ta Ankara’dan sesleniyoruz. Bu milletin ilan ettiği 28 Şubat zihniyeti, milli iradeye dayanan zihniyet dindirilemeyecek, sindirilemeyecek. 28 Şubat’ta ezilen gençlik bugün ayakta" diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE SİLAHIN DİLİ SONA ERECEK, DEMOKRATİK SİYASETİN ÖNÜ AÇILACAKTIR"
Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "12 yıllık AK Parti iktidardarı döneminde eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark bu. Özgürlük arayan gençler özgürlüklerine kavuştular. Kardeşçe, yanyana başı açık, başı örtülü eğitimlerini alıyorlar. Bugün 28 Şubat’ın muhasebesini yapma günü. 28 Şubat’ın kalıntıları ayaklarımızın altındadır. Vatan AK gençliğe emanet. 28 Şubat’ta tanklar Sincan’da yürüyordu, şimdi ise Süleyman Şah için Suriye’de yürüyor. Biz, AK Parti iktidarları dönemince bütün bir iç tehdit kavramını ortadan kaldırdık. Milletle devleti bir daha ayrıştırılamayacak şekilde bir araya getirdi. Hapse atılan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı makamında. 28 Şubat’ın bütün izlerinin yerle bir olması için çalışmaya devam edeceğiz. 28 Şubat eski Türkiye’nin sembolüydü bugün burada yeni Türkiye ile ilgili 3 önemli gelişmeyi sizlerle paylaşacağız. Birincisi çözüm süreci. 28 Şubat sürecinde vatana evlatları ayrımı yapan zihniyet, ayrıma uğrayan etnik temelli her türlü dışlayıcılık yeni Türkiye’de yer bulamayacaktır. İlan ettiğimiz çözüm süreci bugün yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Artık gençlerimiz davada ya da sokaklarda kaşı karşıya gelmeyecektir. Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan gençler, Selahattin Eyyübi’nin Alparslan’ın ordusundaki gençler gibi yan yaya yürüyecektir. Çözüm serci türlü badireler, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur. Artık bu ülkede Türk, Kürt, Sünni gibi ayrımlar bu ülkede nifak tohumu olraak kullanmayacaktır. Türkiye’de silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır."

"HİÇBİR ANADOLU EVLADI ŞU VEYA BU GEREKÇEYLE DAĞA ÇIKARILMAYACAK"
"12 Eylül 1980’de Türkiye’de bir devrim darbe anayasası dikte edilmişti" diyen Davutoğlu, "Biz demokratik bir anayasanın önünü açtık. 28 Şubat’taki o dışlayıcı darbe kültürünün yerine bütün vatandaşları kucaklayan çözüm süreci almıştır. Gençlere mesaj iletmek istiyorum, o gençlerin annelerine babalarına selamlarımı sunuyorum. Doğusunda, batısında ki bütün gençlerimiz bundan sonra ortak aidiyet bilinci ve gelecek için birlikte el ele yürüyecekler. Buradan Ankara’dan ilan ediyoruz tarihin önünde yürüyen gençler gibi tarihdaş olan gençler de birarada yürüyecek ve hep birlikte Türkiye izleyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmeyecek. Hiçbir Anadolu evladı şu veya bu gerekçeyle dağa çıkarılmayacak. Dışlayıcı her türlü bölücü faaliyet ayaklarımızın altında alınacak. Bu tür ayrımlar cahileyi adetidir ve Anadolu bunu ayaklarının altına almıştır" ifadelerine yer verdi.

"ARTIK BU TOPRAKLARDA SİLAH DİLİYLE KİMSE KONUŞMAMALIDIR"
Bütün vatandaşlarına şefkatle bakma merhametine sahip olan Yeni Türkiye’nin inşası sizlerin, AK Parti gençlerinin elinde. Aidiyet bilinci, ortak kader bilinci ve demokratik siyaset anlayışı birbirini tamamlayan unsurlardır. Demokratik siyaset varsa, herkes demokrasi içinde görüşlerini ifade ediyorsa, gençlerin, devlet adamlarının da bir daha şiddeti, nefreti körükleyici açıklamalardan uzak durması lazım. Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugün yapılan açıklamayı yakından takip edeceğiz. AK gençlik, gençliği bölmeye çalışanlara karşı dimdik ayakta duracak mısınız" diye sordu.

ŞAH FIRAT OPERASYONU
Başbakan Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu’na ilişkin, "AK gençlik şahlanınca, hainler saklanacak yer arar inşallah. Gece boyu o yürüyen mehmetçikler arasında Türk, Kürt, Arap, Boşnak da Arnavut da vardı ama hepsi aynı ideal için, Süleyman Şah’ın emanetine sahip çıkmak için izzetle yürüdüler. Buradan AK Parti gençlik kongresinden bütün o genç yiğitlere, mehmetçileklere selam ediyorum. Onlar tarihin emaneti ne gerektirirse bir kez daha ortaya koydular. Şehit düşen kardeşimize rahmet diliyorum. Süleyman Şah’ın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz, Süleyman Şah Türbesi’nde çaba içindeyken muhalefet kanlı Esad’ın diliyle konuştu. Türkiye’de anamuhalefet liderinin sözcüsü Türkiye’nin Suriye’ye saldırdığını iddia etti. Biz, milli mirasımızı korumak için hangi adımı atmamız gerekiyorsa atmaya devam edeceğiz" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE KARDEŞLİĞİ İHYA EDECEĞİZ"
Dünyada ilk kez 3 katlı tünelin inşa edildiğini belirten Davutoğlu, "Boğazın 110 metre altında 6 bin 500 metrelik tünelle Asya’yı Avrupa’ya bağlıyoruz. İşte Fetih nesli, Asım’ın nesli budur. Çözüm süreciyle kardeşliği ihya edeceğiz. Şah Fırat operasyonunda olduğu gibi tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Mega projelerde olduğu gibi geleceğimizi ihya edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Gençleri ayağa kaldırak ’Türkiye’ye selam gönderelim’ diyen Davutoğlu, "Bütün tarihte insanlık onuru için yürümüş sizin öncüleriniz adına ayakta ve 7 Haziran için sözleşerek Ankara’dan Türkiye’ye selam gönderelim. Birileri demokrasiye darbe vurmak isterse bu tür mücadelelere karşı her türlü mücadeleyi vermeye hazır mısınız? Silahları, nefreti, nefret dilini bu vatandan ebediyen kaldırmaya hazır mısızın? Bunun için çözüm sürecini başarılı kılmak için AK Parti için hangi felsefeye sahip olursa olsun bütnü Türkiye genççliiğini kucaklamaya, onların AK Parti’nin kutlu yürüyüşüne davet etmeye hazır mısınız? 7 Haziran’da Ankara’dan yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? inşallah Ankara’da yüzde 55-60 almaya hazır mıyız? Bunun için sokak sokak gezmeye hazır mıınız?" şeklide konuştu.
Davutoğlu’nun konuşması sık sık "Başbakan Ahmet Davutoğlu’, Ecdadın torunu Davutoğlu’ sloganlarıyla kesildi, Davutoğlu da tribünlere "Ecdadın torunu Ak gençlik" cevabını verdi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 26 Şubat’ın Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doğum günü olduğunu belirterek, "27 Şubat, buradaki herkesin üzerinde büyük emeği olan Necmmettin Erbakan Hoca’nın rahmetli olduğu gün. Hep birlikte Rahmetli Hocamıza El-Fatiha. 28 Şubat yani bugün, bir yıl sürecek denilen çoktan sonu gelmiş olan gün, öyle bir 28 Şubat ki başörtüsü zulmünün zirveye çıktığı, askeriyeye başörtüsüyle girilemediği, şiir okuduğu için bugün Cumhurbakanı olan kişinin içeri atıldığı dönem" dedi.
"Her genç her hafta iki kişiyi yani 14 hafta var, her genç AK Parti’ye oy vermeyen 28 kişiyi AK Parti’ye davet edecek" diyen Gökçek, "Herkes bu sözü verecek. Her birimiz iki kişiyi muhalif ikna etmeye söz veriyor muyuz?" diye sorarak gençlik kollarına bu konuda söz vermelerini istedi.
Kongreye, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

KONGREDE DİKKAT ÇEKEN BELGESEL
Kongrede, Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ’28 Şubat Belgeseli’, Ahmet Kaya’nın ’Kafama Sıkar Giderim’ şarkısıyla izletildi. Belgeselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da siyasi hayatı anlatıldı. Kongrede ayrıca, Ankara İl Gençlik Kolları’nın faaliyetlerini anlatan bir belgesel izletildi.

SON KARANFİL EŞİ SARE DAVUTOĞLU’NA
Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile kongre salonuna girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu da kırmızı ve beyaz karanfillerle kongredekileri selamladı. Selamlamanın bitmesinin ardından Davutoğlu ve Sare Davutoğlu, kendisini karşılayan çocuklara hediye verdi. Davutoğlu, elindeki son kırmızı karanfili eşi Sare Davutoğlu’na verdi.
Tribünler, Davutoğlu’nu ’Başbakan Ahmet Davutoğlu’ sloganlarıyla karşıladı. Kongre salonundaki ’Yürüyen paletlerle işte gerçek 28 Şubat’ ve ’Allah, Peygamber korkusu bilmez alçaklar. ZAMAN’la bertaraf olacaklar’, ’Şubat ayı hiç bin yıl sürer mi?’ ve ’Darbenin de bir bekçisi var’ pankartları dikkat çekti. Tribünler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Reis’ ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ’Hoca’ yazılı fotoğrafları açıldı. Gençlik kolları tarafından Başbakan Davutoğlu’nun sesi ’Seninle Var Olur Güçlü Türkiye’ şarkısıyla bir video dinletildi. Alper Kış ve ekibi, seslendirdiği şarkılar sonrası Başbakan Davutoğlu’nun yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ