USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Davutoğlu: Onlar konuşur AK Parti yapar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayburt mitinginde 'Onlar konuşur AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu' dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayburt mitinginde yaptığı konuşmada, ''12 yıl AK Parti bu memlekete ne yaptı' diye soruyor Kılıçdaroğlu. Milli geliri 800 mily

Davutoğlu: Onlar konuşur AK Parti yapar
26-04-2015 21:03
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayburt mitinginde 'Onlar konuşur AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayburt mitinginde yaptığı konuşmada, ''12 yıl AK Parti bu memlekete ne yaptı' diye soruyor Kılıçdaroğlu. Milli geliri 800 milyar dolara kim çıkardı? 17 bin kilometre duble yolu kim yaptı? Üçüncü köprüyü, Marmaray’ı, Avrasya tünelini kim yapıyor? 757 hastaneyi bu ülkeye kim kazandırdı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu' dedi.

Bayburt Saat Kulesi Meydanı'nda düzenlenen miting alanına vatandaşların yoğun sevgi gösterileri altında gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili adayları Raci Ağbal, Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş ve İl Başkanı Hakan Kobal ile birlikte vatandaşları selamladı.

'ERZURUM’DA BİSMİLLAH DEDİK YOLA ÇIKTIK'

Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmasında, “Yiğit, mert, asil insanların diyarı Bayburt’a selam olsun. Aydıntepe’ye, Demirözü’ne selam olsun. Bayburt, Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği veren ikinci il olarak damgasını vurmuştu. Ben de buraya gelmiştim. Başbakan olacağımı hitap eden Bayburt olmuştu. Başbakan olmadan önce son ziyaretimi Bayburt’a yapmıştım. Dün Erzurum’da bismillah dedik yola çıktık. Bugün Bayburt’ta bismillah diyoruz. Anadolu insanı zor günlerin insanıdır. Bayburtlular da öyle. Bayburt yiğit insanların diyarıdır” dedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Davutoğlu, ''12 yıl AK Parti bu memlekete ne yaptı' diye soruyor Kılıçdaroğlu. Milli geliri 800 milyar dolara kim çıkardı? 17 bin kilometre duble yolu kim yaptı? Üçüncü köprüyü, Marmaray’ı, Avrasya tünelini kim yapıyor? 757 hastaneyi bu ülkeye kim kazandırdı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu. 1989 yılında Bayburt vilayet oldu. Hak ettiği hizmeti gördü mü? Doğalgazı kim getirdi, üniversiteyi kim kurdu? Helikopter ambulans var, kar paletli ambulanslar var. Daha fazlasını yapacağız. İnşallah Kop tünelini bitirdiğimiz zaman Erzurum - Bayburt karayolu sorunsuz şekilde bağlanacak. Araklı yolu inşallah tamamlanıyor. Karadeniz ulaşımı sağlanacak. Erzincan - Gümüşhane hızlı tren için projelere başladık. Bayburt’a selam vermeden mi geçeceğiz. Bayburt’u Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kavşak noktası yapacağız. Göçü durduracağız. Bayburt Üniversitesi'nin kapasitesini iki misline çıkarmaya çaba göstereceğiz. Tuzak kuranlara karşı 7 Haziran’da güçlü olmamız lazım. 7 Haziran’da yeni bir desten yazmaya var mısınız? Tuzakları kuranları, tuzaklarını bozmaya var mısınız? AK Parti'nin 12 yıllık dönemi gerçek bir başarı hikayesi mi, bu başarıya şahit misiniz? Gelelim Kılıçdaroğlu’nun başarı hikayesine. Edirne’de, Bayburt’ta tanımazlar, doğru gelemez ki tanısınlar. Biz söz verdik mi yaparız. 7 Haziran’da 2’de 2 istiyoruz. Yüzde 80 yapmaya var mısın? Bereketlendirelim. Yüzde 85 yapmaya var mısın? Kılıçdaroğlu diyor ki; 'ben bir başarı hikayesiyim.' Biz SSK’dan biliriz. SSK’nın göreve geldiği gün borcu yok. Bıraktığı zaman tarihin en yüksek borcuna sahip. 90’lı yıllarda SSK ile ilgili yaşananlar ekrana yansıdığında mahcup olan Kılıçdaroğlu rahmetli Savaş Ay’ın sorusuna bile cevap verememişti. Bu mu başarı hikayesi? Gelelim yakın döneme hasbelkader milletvekili olmuş. Kasetlerle genel başkan oldu. Yoksa kim bilirdi? Kılıçdaroğlu paralelin çıkardığı kasetlerle genel başkan oldu' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'MHP, CHP'nin arkasına takıldı. Partisinin işaretini bile yapamayan çatı adayına destek verdiler. Sınıfta kaldı mı Kılıçdaroğlu? Aday olduğu yerde sandığı bulamadı. Kağıthane'ye 'kağıttepe' dedi. Bütün derslerden birer birer sıfır alıyor. İki konuda başarılı. Hakkını yemeyelim. Ön seçime girdi CHP’de ön seçimi kazandı. Kılıçdaroğlu ilk defa başarılı oldu Seçim, CHP üyeleri arasında olursa kazanır. 7 Haziran seçimleri öyle değil, yiğitlerin er meydanının seçimi. Er meydanına çıksın. Birinci parti olamazsak bu koltuğu bırakırım. Kılıçdaroğlu bunu söyleyebilir mi? Karnen ortada. Kılıçdaroğlu bir konuda daha başarılı. Perde arkasında paralelcilerle iyi anlaşıyor. Onlar ne diyorsa onu yapıyor. Gümüşhane'de de bahsettim. Paralelciler darbe yapmaya kalktılar. Yasa dışı bir işlemle tutukluları tahliye etmeye kalktılar. Pensilvanya'dan aldıkları talimatı yerine getirmeye çalıştılar. Gücün sınav yeri sandıklardır. Kim bu devlete tuzak kurmak için, milli iradeyi durdurmak için buradayız derse biz de Türkiye Cumhuriyeti burada, Türk milleti burada deriz. Bizi durdurmaya çalıştılar. Darbelerle durdurmaya çalıştılar. Durdurabildiler mi? Bu kadar ateş çemberinden geçmiş olan bizleri şimdi durdurabilirler mi? Durduramazlar. Çünkü bizim arkamızda Bayburt var. 7 Haziran'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya hazır mıyız?'
Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından Erzincan'a geçti.

AHMET AKBUĞA - E.MEHMET YILMAZ

dikGAZETE..
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ