USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kırsaldaki hayat şartlarını yükseltip insanımızın doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik ederek şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız
02-02-2024 16:22
Google News
Bursa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu'nda, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Yazar Alev Alatlı'nın vefatına değinen Erdoğan, "Vefatını yola çıkarken derin bir teessürle öğrendiğimiz Alev Alatlı hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli münevverlerden, tarihten bugüne ve geleceğe tespitle beraber teklif de üreten perspektifler sunabilen, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı hocamız, eserleri ve fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir. Merhumenin ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, dün vefat eden Türkiye'nin önde gelen sosyologlarından, ilim ve fikir adamı Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'a da Allah'tan rahmet dileyerek, "Ülkemizin fikir ve düşünce hayatında yeni bir yaprak dökümü olarak gördüğümüz bu vefat sebebiyle Orhan hocamızın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum." diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş'la devam kararlarının ardından ilçe adaylarını açıklayacaklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bursa ne bizim ne milletimizin. Değerli kardeşlerim burası müstesna bir şehirdir. Bir yanını Marmara Denizi'ne veren, sırtını Uludağ'a yaslayan, ayaklarını bereketli ovalara uzatan Bursa, her şeyden önce kuruluşun şehridir. Bursa'da dikilen çınar fidanı, üç kıta yedi iklime yayılarak ecdadın asırlarca süren hak, adalet, refah mücadelesine güç ve kuvvet vermiştir. Bursa'dan Edirne'ye oradan İstanbul'a ve nihayet Ankara'ya uzanan başkentler silsilemizin ilk yıldızını hep kalbimizin en mutena köşesinde taşıdık. Bağrında nice gönül sultanını misafir eden 3'lerin, 5'lerin, 7'lerin, 40'ların şehri Bursa'nın manevi iklimi, bugün de ruhumuzu aydınlatmayı sürdürüyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nice şairler, yazarlar ve ressamların Bursa'dan ilham alarak yaptıkları eserleriyle isimlerini tarihe yazdırdığını belirterek, "Sanayinin, ticaretin, tarımın lokomotif şehri Bursa'nın çalışkanlığını, üretkenliğini, ülkemize ve milletimize katkısını anlatmaya gerek bile yoktur. Biz de son 21 yıldır belediye başkanlarımızla bakanlıklarımızla kurumlarımızla Bursa'yı hak ettiği eser ve hizmetlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık ve bu yolda yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bizim için siyaset hayırda yarış vesilesidir"

Türkiye'nin ve şehirlerinin önüne koyacakları hiçbir vizyonları, programları, projeleri olmayanların sırf AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na kaybettirmek için gösterdikleri çabayı üzüntüyle izlediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Halbuki bizim için siyaset hayırda yarış vesilesidir. Biz rakiplerimizle eser, hizmet ve icraat konusunda yarışmak istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse konu eser ve hizmet olduğunda üstümüze kimseyi tanımayız. AK Parti belediyeciliği, AK Parti eser ve hizmet siyaseti rüştünü ispat etmiş bir müktesebata sahiptir. Her kim bu hususta bizden daha iyisini yapabileceğini iddia ediyorsa 'hodri meydan' buyursun çıksın ortaya. Ama şehri için hiçbir hayali, şehrinin insanlarına verecek hiçbir hizmeti olmayanların sırf 'komşunun iki gözü çıksın' mantığıyla, sırf nefislerini okşamak için yaptıkları cinlikleri de asla tasvip etmiyoruz."

Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte inşa değil, yıkım siyasetiyle hareket edenlerin yol açtığı ağır maliyeti ziyadesiyle ödediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık ülkeyi yeniden aynı yere döndürmenin kimseye, özellikle de şehirlerimize bir faydası yok. Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken, kendi yıldızlarını parlatmaktan başka gayesi olmayanlara milletimizin gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz. İşte CHP'nin halini görüyorsunuz, herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hali ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu derece hoyratça davrananların şehirlerimize ve oralarda yaşayanlara şefkat göstermesi mümkün mü?"

"Milletimizin gözünün üzerimizde bulunduğunun şuuruyla kararlarımızı veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sadece bugüne değil, yeni nesillere karşı da sorumluluk bilinciyle adım attıklarını ifade ederek, "Layüsel olmadığımızın, milletimizin gözünün üzerimizde bulunduğunun şuuruyla kararlarımızı veriyoruz." dedi.

İnsanların her adımında, her anında hep yanında olacak isimlerle şehirlerin hizmetine talip olduklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlarımızın gözü hep sizin, bizim gözümüz de hep onların üzerinde olacak. Şimdi buradan öyle bir ses verin ki Uludağ'ın zirvesinden, ovaların en uzak ucuna kadar Bursa'da duymayan kalmasın. Hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirlerimizi gerçek belediyecilikle taçlandırıyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim akşamı Türkiye haritasını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Kendimiz ve evlatlarımız için huzurlu, mutlu, müreffeh bir geleceğin kapılarını beraberce açmaya var mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hep bir ağızdan "Evet" yanıtını veren partililere, "Rabbim hepinizden razı olsun." karşılığını verdi.

Eskilerin "Evvel refik, badel tarik" dediklerini anımsatan Erdoğan, "Yani önce yoldaş, sonra yol. Bizim de en büyük yoldaşımız hiç şüphesiz, erkeğiyle, kadınıyla, genciyle-yaşlısıyla milletimizin bizatihi kendisidir. Hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun vatandaşlarımızın tamamı bu yoldaşlığın içindedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir de siyasi mücadelelerinde birlikte ter döktükleri, kimi yarım asrı bulan, kimi çeyrek asra ulaşan, kimi daha yakın tarihlerde başlayan yol arkadaşlıkları olduğunu kaydederek, "Teşkilatlarımızda, meclis grubumuzda, belediyelerimizde, sivil toplum kuruluşlarımızda hiçbir unvanı olmasa da gönül dünyamızda birlikte yol yürüdüğümüz bu arkadaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye için ne yaptıysak, milletimiz için neyi başardıysak hepsinin mücadelesini onlarla birlikte verdik, aldığımız neticelere birlikte ulaştık." ifadelerini kullandı.

"Kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başlarına neler geldiğini görüyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'tan sonraki sandık buluşmalarının Mayıs 2028'de olacağını, dolayısıyla önlerinde ülkeye ve şehirlere ilişkin orta ve uzun vadeli programları hayata geçirebilecekleri uzunca bir süre bulunduğunu ifade etti.

AK Parti olarak, seçim başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ne olursa olsun Türkiye'yi hedeflerinden koparmama azmiyle hareket ettiklerini belirten Erdoğan, ülkenin artan siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri gücünün getirdiği ilave yükleri ve riskleri bu sayede başarıyla yönetebildiklerini vurguladı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başlarına neler geldiğini, bölgemizdeki çok sayıda örneğinde görüyoruz, biliyoruz. Birileri güven ve istikrar iklimini zehirleyerek Türkiye'yi de bu hale getirmek istiyor ama hamdolsun başaramadılar. Mayıs seçimlerinde bunun için çok uğraştılar. Şimdi her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart'ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Ama inşallah milletimiz tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak, bu hevesleri bir kez daha kursaklarda bırakacak. Belediye başkanlarımızdan, adaylarımızdan ve teşkilatımızdan isteğimiz, aldıkları emanetin hakkını vererek, 'şehremini' sıfatına layık çalışmalar ortaya koymalarıdır."

"AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeleri şehri insanlarıyla bütünleştiren programlar uygulayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlar arasında da şehirler arasında da ayrımcılık yapmadan, 85 milyonu ve 81 vilayeti kucaklayan bir anlayışla Türkiye'yi bugünlere getirdiklerini belirtti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımını 2023 hedefleriyle hayata geçirdiklerine işaret eden Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği siyasi ve askeri güce, ekonomik refah seviyesine kavuşturana kadar durmayacağız, duraksamayacağız. 'Gerçek belediyecilik' sözümüz işte bu gayretin mahalli idareler boyutundaki tezahürünün adıdır." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu anlayışla afetlere dayanıklı, dirençli, sağlam yerleşim yerleri kurarak, yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapılar tesis ederek, değer üreten, ekonomilere destek olan yerel yönetim modellerini güçlendirerek, çocuklar, yaşlılar, engelliler, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini genişleterek, maddi ve manevi desteklerle toplumumuzun temeli aile yapımızı koruyarak, çevreye ve tabiata duyarlı sürdürülebilir yönetim uygulamalarını yaygınlaştırarak, mimarisi estetikle yoğrulmuş, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentler kurarak, kırsaldaki hayat şartlarını yükseltip, insanımızın doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik ederek, katılımcı, kaliteli, memnuniyet esaslı yönetimlerle şehirlerimizi geleceğe hazırlamakta kararlıyız."

AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyelerinin üretken, dinamik, şeffaf, şefkatli ve sorumlu yönetimler vasıtasıyla erişilebilir, öngörülebilir, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, şehri insanlarıyla bütünleştiren programlar uygulayacağını anlatan Erdoğan, insanların gönlünden kopup gelen bir "Allah razı olsun." duasının kendileri için dünyevi ödüllerin tamamına bedel olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın, "Allah'ın izniyle 31 Mart'ta Bursa'yı ve diğer şehirlerimizi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde bu anlayışla gece gündüz çalışmaya var mıyız?" diye seslendiği katılımcılar, kendisine "Evet." diye karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler, hep birlikte hazır mıyız? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bursa'nın 17 ilçe belediye başkan adayı belli oldu

Erdoğan, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı esnada "Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek." şarkısı çalındı.

Konuşmasının ardından Erdoğan, seçimlerde AK Parti'yi ve Cumhur İttikafı'nı temsil edecek ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükorhan Belediye Başkan adayının Kamil Turhan, Gemlik Belediye Başkan adayının Refik Yılmaz, Gürsu Belediye Başkan adayının Mustafa Işık, Harmancık Belediye Başkan adayının Yılmaz Ataş, İnegöl Belediye Başkan adayının Alper Taban, İznik Belediye Başkan adayının Kağan Mehmet Usta, Karacabey Belediye Başkan adayının Ali Özkan, Keles Belediye Başkan adayının Ali Doğru, Kestel Belediye Başkan adayının Ferhat Erol, Mudanya Belediye Başkan adayının Gökhan Dinçer, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayının Ahmet Beygirci, Nilüfer Belediye Başkan adayının Celil Çolak, Orhaneli Belediye Başkan adayının Ali Osman Tayır, Orhangazi Belediye Başkan adayının Bekir Aydın, Osmangazi Belediye Başkan adayının Mustafa Dündar, Yenişehir Belediye Başkan adayının Davut Aydın ve Yıldırım Belediye Başkan adayının Oktay Yılmaz olduğunu açıkladı.

İsimleri açıklanan adaylar tek tek sahneye çıkarak, partilileri selamladı. Adaylarla birlikte sahneye il milletvekilleri ve il teşkilatı yöneticileri de davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları ile partisinin il yönetimi, teşkilatı ve milletvekilleriyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Programa, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ