USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de konuştu: Er ya da geç Kemal gidicidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Er ya da geç Kemal gidicidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de konuştu: Er ya da geç Kemal gidicidir
13-03-2017 00:27
Google News

Hollanda Başbakanına: Dur sen bakalım daha bedel ödemedin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Hollanda başbakanı çıkıyor açıklama yapıyor. Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz. Dur sen bakalım daha bedel ödemedin. Önce bunun hesabını vereceksin" dedi.

Kocaeli’de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Hollanda’da yaşanan kepazeliği izlediniz değil mi? Bir yandan dış işleri bakanımızın uçağının uçuş iznini iptal ediyorlar, diğer taraftan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın bir hanım, önünü kesip yanında maslahatgüzar ve ablası konsolosluk binamıza girmesini engelliyorlar. Uluslararası hukukta büyük elçilikler konsolosluklar kendi topraklarıdır o ülkenin. Yani şu anda Hollandaki büyükelçilik de konsolosluk da bizim toprağımızdır. Düşünebiliyor musunuz kapıyı açmıyorlar. İçeriden konsolosu dışarıya çıkartmıyorlar. Bakanımızı oraya göndermiyorlar. Bunu yapan kim Hollanda. Kim bu Avrupa Birliği üyesi. Yahu senin her yerin AB üyesi olsa ne yazar. Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye’ye demokrasi dersi vermek isteyenler önce bunu öğrenin. Şimdi Çarşamba günü Hollanda da seçim var. Seçimden dolayı beyler ırkçılık yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Ben şimdi buradan Hollanda vatandaşı olan kardeşlerime sesleniyorum. Ne yapacağını biliyorsunuz değil mi? Gereğini nasıl yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Hollanda, Almanya, Belçika, İskandinav ülkeleri tv başında bizi izliyor. Türkiye düşmanlarına karşı, Cumhurbaşkanınıza düşmanlık yapanlara karşı orada ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Kullanacakları oyları nasıl değerlendireceklerini o kardeşlerim çok iyi biliyorlar. Hollanda polisi daha da ileri giderek bu durumu protesto eden vatandaşlarımızın üzerine atlarıyla itleriyle saldırarak demokratik haklarını kullanmak dışında talepleri olmayan insanları darp etmiştir. Gazetecileri darp etmiştir. Yerlere yatırmıştır" dedi.

"BUNUN HESABINI VERECEKSİNİZ"

Hollanda’nın yaptığının bedelini ödeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir süredir Almanya başta olmak üzere hemen tüm Avrupa ülkelerinde benzer zorluklarla karşılaşıyoruz. Bugün Hollanda başbakanı çıkıyor açıklama yapıyor. Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz. Dur sen bakalım daha bedel ödemedin. Önce bunun hesabını vereceksin. Sen benim bayan bakanımı orada akla hayale gelmez şekilde edepsizce ona davranırsan bunun hesabını vereceksin. Benim vatandaşlarımın üzerine at it sürersen bunun hesabını vereceksin. Öyle Türkiye hakkında bilmem ne raporu hazırlamak falan geç o işleri. Biz bize yeteriz. Bize bu millet yeter. Bize Allah yeter. Akşam benim Başbakanım kendisini arıyor görüşüyor. Verdiği cevap Çarşamba günü seçim var. Burada sıkıntılı durum var. Bakan burayı terk etsin. Şuna bak ya. Senin Türkiye gibi bir ülkenin başbakanı arıyor. Verdiği cevaba bak. Gün ola harman ola. Şu anda biz sabırlıyız. Ve sabırla bu işin üzerine giderek bu işin hesabını soracağız. Öyle bu burada kalmaz" dişe konuştu.

"HOLLANDA AB ÜYESİ BİR HUKUK DEVLETİ GİBİ DEĞİL, MUZ CUMHURİYETİ GİBİ DAVRANMIŞTIR"

Hollanda’da yaşanan hadisenin diplomasinin, uluslararası hukukun ayaklar altına alınması olduğunu belirten Erdoğan, "Avrupa’dan ses çıkıyor mu? Bunlar birbirlerini ısırmaz. Aynıdırlar. Hollanda AB üyesi bir hukuk devleti gibi değil bir muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Yıllarca Türkiye’ye insan hakları, hukuk, demokrasi nutukları çekenlerin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıklarına kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Mızrak çuvala sığmaz. Yapılan bir skandaldır. Tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda’ya karşı seslerini yükseltmeye, hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum. Sabah 04.30’a kadar telefonum durmadı. Sürekli aradım. Araba diplomatik bir araba. Eğer inmezse buradan bizim tayin edeceğimiz arabaya binmezse çekici ile alıp götüreceğiz diyorlar. Şu vahşete bak. Biz Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz. Başka eğilmek yok. Çünkü bu ülke kendini hem AB değerlerine hem de küresel demokratik kabullere sığmayan ancak faşist yönetimlerde bir konuma düşürülmüştür. Avrupa kıtası Türk düşmanlığı Müslüman düşmanlığı pençesindedir. Irkçı söylemler Avrupa’nın geleceğini tehdit ediyor. Kaybedilen on milyonlarca insanlardan hala gereken derslerin çıkartılmadığını üzüntüyle görüyoruz. Biz kendi medeniyetimizin kültürümüzün bize tavsiye ettiği şekilde insan öncelikli yaşatma öncelikli duruşumuzu göstereceğiz" dedi.

Devlet Bahçeliden Hollandanın tutumuna sert tepki Bahçeli’den Hollanda’nın tutumuna sert tepki dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ