USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’li Özel’den Fethullah Gülen’e ayetli gönderme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’e ayetli göndermede bulunarak, “Her gün Pensilvanya’da Kur’an okuyan, buradaki kişileri kasetler, dini figürler üzerinden etkileyen o hoca

CHP’li Özel’den Fethullah Gülen’e ayetli gönderme
28-07-2016 19:32
Google News

Özgür Özel, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasındaki süreci değerlendirmek amacıyla CHP İl Başkanlığı’nda teşkilat yöneticileri ve gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’nin omuz omuza vererek darbeyi püskürttüğünü ifade eden Özel, “Kimse darbeyi araçsallaştırmaya çalışmasın veya halk arasındaki deyimle kimse darbeyi fırsat bilmesin. Bu darbe, tüm dünyada darbelerle nasıl mücadele ediliyorsa o şekilde altedilebilir. Verdiğimiz açık çeke rağmen 2016 Türkiye’sini olağan üstü hal utancıyla karşı karşıya bıraktılar. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun insanlar bakar. Bu ülke ne ile yönetiliyor diye. Olağan üstü hal diye baktığınızda birkaç tane Kuzey Afrika ülkesini ve Türkiye’yi görecek insanlar. Bu Türkiye’ye gelecek yatırımcı için de Türkiye’ye gelecek turist için de fevkalade kötü bir şey. Fransa’da patlamalardan sonra ilan edilen geçici süreli OHAL’leri örnek gösteriyorlar. Fransa’daki OHAL'de, kanun hükmünde kararname çıkarmak yok. İkinci fark da oradaki OHAL kapsamındaki tüm tutuklamalar yargı denetimi altında, oysa burada yapılan bir hatanın yargı denetiminde olmadığı, yürütmeyi durdurma kararı alamadığı, OHAL kalksa bile alınan kararlara karşı yargı yolunun kapalı olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor” dedi.

“Gezi’deki şehitlerden özür dileyecekler”
AK Parti’nin özeleştiri yapması gerektiğini vurgulayan CHP’li Özel, “Geldiğimiz nokta tüm bakanlıklarında, polis teşkilatında ve en son görüldüğü ordusunda, amiralinde, generalinde bir ur gibi sarmış olan, hastalıklı ve liderini ülkeye Şeyh-ül İslam yapmak isteyen, İslami bir devrim yaparak Türkiye’yi , İran modeli bir ülkeye çevirmek isteyen, bu ülkenin tamamına düşman bir yapıya, ülkeyi emanet ettiler. Şimdi bu sorumluluğun konuşulmaya yada Türkiye’deki herkesin, her seçmenin, belki de en çok Adalet ve Kalkınma Partisi seçmeninin Adalet ve Kalkınma Partisi’nden beklediği kocaman bir özürdür. Ağız dolusu ıvırmadan, kıvırmadan özür dilenecek. Gezi’deki şehitlerden özür dileyecekler. Artık herkes ‘ben ve diğeri, benim şehidim, onun şehidi, benim için ölen, onun için ölen’ diye değil, bu ülkeyi seven tüm çocukların, gençlerin anneleri hepimizin annesidir. Şehitler, hepimizin şehididir. ‘Sokağa çıkılmaz her şey sandıkta’ diyenler, biz her Gezi ile ilgili anmada, ‘sandığa gelselerdi’ diyenler 15 Temmuz akşamı ‘sandığa gelin’ diyemediler.

‘Sokağa çıkalım‘ dediler. Sokak ve direnme hakkının öneminin de bir kez daha açıkça altının çizilmesi gerekiyor. Suruç katliamı yaşandı, ‘güvenlik zafiyeti var’ dedik. Ankara Gar katliamı yaşandı, ‘güvenlik zafiyeti var’ dedik. Sultan Ahmet saldırısı yaşandı, ‘güvenlik zafiyeti var’ dedik. Ankara Kızılay’da ve Merasim Sokakta saldırılar yaşandı, ‘güvenlik zafiyeti var’ dedik. Toplamda 700 evladımız, askerimiz, çocuğumuz paramparça oldu, ‘biz güvenlik zafiyeti var’ dedik. Onlar ‘güvenlik zafiyeti yok’ dedi. 15 Temmuz darbesini kayınbiraderden enişteden öğrendiler. Bugün gelinen noktada Türkiye’de yaşanan ve güvenlik zafiyetinin apaçık olduğu söylendiği her noktada karşı çıkanların bir darbenin hayata geçtiğini öğrenmek için enişteye muhtaciyetleri onların özeleştiri yapmasına ve dönüp biraz arkasına bakmalarına ihtiyaç duyduklarını gösteriyor" dedi.

“O hoca efendi bozuntusu Kur’an’ın şu ayetini bir kez okusun”
FETÖ lideri Fethullah Gülen’e de ayetli göndermede bulunan Özel, konuşmasına şöyle devam etti: "Her gün Pensilvanya’da Kur’an okuyan, buradaki kişileri kasetler, dini figürler üzerinden etkileyen o hoca efendi bozuntusu Kur’an’ın şu ayetini bir kez okusun: ‘Bana kul hakkıyla gelmeyin.’ 1987’den bugüne kadar yapılan tüm sınavlarda, kıtkanaat çocuğunu dershaneye yollamış, okula yollamış, kitap almış çocukların anaları, dirsek çürüten çocuklar bir yanda, bu Fethullah efendinin soruları çalıp verip 100 tam puanla önüne geçirdikleri, şimdi bunlar subay oldu diye subay olamayanlar, bunlar öğretmen oldu diye öğretmen olamayanlar, bunlar polis oldu diye polis olamayanlar, aç sefil sürünenler bir yanda. Bu kadar kul hakkıyla Allah’ın karşısına gideceğini düşünen birinin ne kadar dindar olduğunu da tüm kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. “

“Haksız yere ihraç edilenler CHP’ye başvurabilir”
Darbe girişimi sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında haksız yere ihraç edildiğini düşünenlerin kanıtlarıyla birlikte CHP’ye başvuruda bulanabileceğini kaydeden Özel, “Vatandaşlarımız haksız yere görevden alındıklarını, haksız yere ihraç edilip soruşturma geçirdiklerini düşünüyorsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlıklarına başvuruda bulunabilirler. Bunlar genel merkezimizdeki komisyona iletilecek” dedi.

İhraç edilen Albay Murat Yılmaz’a sahip çıktı
Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve dün de Genel Kurmay Başkanlığı tarafından ihraç edilen Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz’a sahip çıkan CHP’li Özel, “Son olarak Manisa’da görev yapan komutanlar da gözaltına alınmışlardı. Dün akşam 2 komutan ordudan ihraç edildi. Bunlardan bir tanesi Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz. Kendisiyle ilgili bir bilgiyi de paylaşmak isterim. Biz kendisini tanırız. Atatürkçülüğünden bir endişemiz bugüne kadar hiç olmamıştır. Erzincan’da Sayın İlhan Cihaner’e karşı Fethullah Gülen operasyon yaptığında, ona karşı direnen komutandır. Halen Ergenekon’dan yargılanmaktadır. Ona karşı mahkemeye girip cezalandırmaya çalışmaktadırlar. Onu ordudan Fethullah Gülen taraftarları ihraç etmeye çalışmıştı. O gece sadece Tugay Komutanlığına vekalet ettiği, Tugay Komutanı Manisa’da değilken askerleri nöbet birimlerinden bile geri çektiği, bir tane bile askeri kışla dışına çıkarmadığı ve manipüle edilmiş bir cep telefonu görüşmesi olan ve herkesin doğruları bildiği halde kendisi şuanda Buca’da F1 cezaevinde yatıyor ve ordudan ihraç edildi. Bu konuda elimizdeki bilgileri mümkün olduğu kadar Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a ve yetkili yerlere ulaştıracağız.” diye konuştu.

Önder Aydın

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ