USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Bolıçeva: Başkortistan, ihracatçılar için üç tür sübvansiyon uygulanan tek bölgedir

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti’nin Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Margarita Bolıçeva, ihracatçılar için üç tür sübvansiyonun uygulandığı tek bölgenin Başkurtistan olduğunu belirtti

Bolıçeva: Başkortistan, ihracatçılar için üç tür sübvansiyon uygulanan tek bölgedir
17-03-2021 09:04
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nin ihracatçılar için üç tür sübvansiyonun uygulandığı tek bölge olduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama Başkortostan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkanı Margarita Bolıçeva tarafından yapıldı.

Söz konusu Devlet Komitesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Bolıçeva, "Başkortostan, ihracatçılar için üç tür sübvansiyonun uygulandığı tek bölgedir: malların yurtdışına taşınması, uluslararası sertifikasyon ve  ihracat için nakit ödeme" dedi.

Bu arada, bu yılın Ocak ayında Başkortostan Cumhuriyeti'nin dış ticaret hacmi 192.9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.3 daha fazla olduğu da açıklandı.

Başkortostan Cumhuriyeti'nin ihracatının da yüzde 12,8 artarak 155,7 milyon dolar olarak gerçekleştiği, ithalatın ise yüzde 17,6 (37,2 milyon dolar) azaldığı kaydedildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ